el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γουίμπλεντον 2019: Ο «βασιλιάς» και ο αδικημένος

Από 1η έως 14 Ιουλίου θα διεξαχθεί το παραδοσιακό Γουίμπλεντον για το 2019, με ελληνική εκπροσώπηση φυσικά, τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη.

Από το 1877 διεξάγεται το τουρνουά στο Λονδίνο και η φετινή είναι 133η διοργάνωση. Θεωρείται, δε, το κορυφαίο τουρνουά από τα Γκραν Σλαμ.

Το κλειστό κλαμπ των νικητών

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κατακτήσει 8 φορές τη διοργάνωση (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017), επίδοση-ρεκόρ. Ο 37χρονος Ελβετός είναι ο ένας από τους μόλις τέσσερις νικητές του Γουίμπλεντον από το 2003 έως και σήμερα.

Image result for Ρότζερ Φέντερερ

Τέσσερις κατακτήσεις έχει ο Νόβαν Τζόκοβιτς (2011, 2014, 2015, 2018) και από δύο οι Αντι Μάρεϊ (2013, 2016) και Ράφα Ναδάλ (2008, 2010).

Στοίχημα για τον νικητή του Γουίμπλεντον

Ο Ισπανός, που κατέκτησε το πρόσφατο Ρολάν Γκαρός, άφησε αιχμές σε δηλώσεις του για  το γεγονός πως μόνο στο συγκεκριμένο τουρνουά θεωρείται ως Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης και όχι στη θέση Νο. 2 που ανήκει.

Οι δύο πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης μπορούν να βρεθούν αντίπαλοι μόνο στον τελικό. Ο Ναδάλ, λοιπόν, ως Νο. 3 θα πρέπει να παίξει με έναν εκ των δύο πρώτων στα ημιτελικά (εφόσον φυσικά προκριθεί). 

«Είναι  ξεκάθαρο ότι είναι καλύτερο να είσαι Νο. 2 από Νο. 3 και εγώ είμαι Νο. 3, κάτι το οποίο πρέπει να αποδεχτώ. Αυτό που δεν μου φαίνεται σωστό είναι ότι το Γουίμπλεντον είναι το μοναδικό τουρνουά που το κάνει. Αν το έκαναν όλοι, θα μου φαινόταν σωστό και δεν μιλάω μόνο για τη δική μου περίπτωση. Πολλοί τενίστες έχουν παίξει καλά σε όλες τις επιφάνειες για να είναι σε αυτή τη θέση, αλλά εδώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Για να φτάσω ως τα ημιτελικά πρέπει να κερδίσω πέντε παιχνίδια, οπότε θα κάνω ό,τι μπορώ για να φτάσω όσο το δυνατόν πιο μακριά».

Τρίτη συμμετοχή για Τσιτσιπά

Για τρίτη (σερί) χρονιά, στο κορυφαίο τουρνουά τένις της Αγγλίας, θα συμμετάσχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος πρωταθλητής, πλέον νούμερο 6 της κατάταξης, πέρσι είχε ηττηθεί στον 4ο γύρο από τον Αμερικανό Τζον Ισνερ ενώ στην παρθενική του παρουσία στο Γουίμπλεντον, το 2017, είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο.

Image result for Τσιτσιπά

Μέσα στο 2019, πλην της συμμετοχής στο Ρολάν Γκαρός (έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο), ο Τσιτσιπάς έφτασε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open (ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ), στον τελικό του ατομικού στο Open της Μαδρίτης, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στοιχήματα για τις επιδόσεις του Στέφανου Τσιτσιπά στο Γουίμπλεντον

Ο Στέφανος έφτασε και στον τελικό του διπλού στο Open του Μαϊάμι, γνωρίζοντας την ήττα από τους σπουδαίους Αμερικανούς Μπομπ και Μάικ Μπράιαν (39 τίτλοι στο διπλό). Με τον Ολλανδό Ουέσλι Κούλοφ ήταν συμπαίκτης ο Έλληνας πρωταθλητής.

Η δεύτερη φορά της Σάκκαρη

Τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της στο επαγγελματικό τένις, κατέκτησε στο 2019 η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στο Γουίμπλεντον, προέρχεται  από την κατάκτηση του WTA Trophy, στο Ραμπάτ του Μαρόκο. Στον τελικό, η 23χρονη Μαρία επικράτησε 2-1 σετ της Γιοάνα Κόντα.

Image result for Σάκκαρη

Σε επίπεδο Γκραν Σλαμ, η Μαρία Σάκκαρη σε σύνολο 28 αγώνων έχει απολογισμό 14 νίκες και 14 ήττες.  Μέσα στο 2019 η πορεία της σταμάτησε στο γύρο των «32» στο Open της Αυστραλίας και στους «64» στο Ρολάν Γκαρός.

Τέλος καριέρας για Παγδατή

Την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του μετά την ολοκλήρωση του Γουίμπλεντον, γνωστοποίησε ο Μάρκος Παγδατής.

Ο Κύπριος τενίστας, έφτασε έως τον τελικό του Open της Αυστραλίας το 2006 (ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ) στη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας του ενώ θα συμμετάσχει στο τουρνουά του Λονδίνου μέσω χορήγησης κάρτας ελευθέρας εισόδου.

Image result for Παγδατή


«Μου δίνεται η ευκαιρία να πω «αντίο» στο άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ και που αποτέλεσε τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μου τα τελευταία 30+ χρόνια. Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Ήταν πολύ σκληρό για μένα, ειδικά σωματικά, να επανέλθω στο επίπεδο όπου αισθάνομαι ότι ανήκω», έγραψε αρχικά ο Παγδατής και πρόσθεσε:

«Αν και η ψυχή μου θέλει, τα όρια του σώματός μου με εμπόδισαν να παίξω και να διατηρηθώ σε ένα σταθερά υψηλό επίπεδο. Εκτός αυτού όμως, έχω μια όμορφη σύζυγο, δύο νέες κόρες και ένα τρίτο παιδί στο δρόμο και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος στο να περνώ περισσότερο χρόνο μαζί τους στο σπίτι μας. Παρόλο που είμαι λυπημένος να πω το μεγάλο αντίο στο άθλημα της αντισφαίρισης ως ενεργός παίκτης, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου. Θα μείνω πολύ συνδεδεμένος με το άθλημα σε άλλους ρόλους και έτσι θα συνεχίσετε να με βλέπετε στα διεθνή τουρνουά!».

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ