el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζαλγκίρις vs Ολυμπιακός: Για το διπλό χωρίς Πρίντεζη

Μόνο μία φορά φέτος έχει «γράψει» ο Ολυμπιακός δύο σερί νίκες στη Euroleague. Θα τα καταφέρει στη Λιθουανία, κόντρα στην ανεβασμένη Ζαλγκίρις (Τρίτη 4/2, 20:00); Διαβάστε τα δεδομένα του αγώνα.

Η νίκη, που θα του επιτρέψει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για είσοδο στην πρώτη 8άδα της διοργάνωσης, είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στο 9-13 το ρεκόρ των «ερυθρολεύκων», στο 8-14 αυτό των Λιθουανών.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Αργησε να… πάρει μπροστά η Ζαλγκίρις, όμως τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση από την αρχή της σεζόν.

Μετά από ένα άσχημο σερί εννέα ηττών (από την 6η έως τη 15η αγωνιστική), στα επτά τελευταία ματς έχει σημειώσει πέντε νίκες, καλύπτοντας σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία.

Στο τελευταίο της παιχνίδι, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επικράτησε με 79-74 της Βιλερμπάν στη Γαλλία, έχοντας ξανά πολύ καλή συμπεριφορά στο αμυντικό κομμάτι, καθαρό μυαλό στην επίθεση και τον Λούκας Λεκαβίτσιους πρωταγωνιστή (21 πόντοι).

Ο Λιθουανός γκαρντ, πρώην του Παναθηναϊκού, είναι από τους παίκτες-κλειδιά της φετινής Ζαλγκίρις. Ερχόμενος ως επί τον πλείστον από τον πάγκο (μόλις σε 3 από τα 21 ματς βασικός), είναι ο δεύτερος σκόρερ της Ζαλγκίρις σε μέσο όρο με 11 π., πίσω μόνο από τον Μάριους Γκριγκόνις (11.5 π.), που πάντως παραμένει τραυματίας.

Marius Grigonis - Zalgiris Kaunas - EB19

Η Ζαλγκίρις είναι η τέταρτη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης σε σουτ 3 πόντων (34.9%), ωστόσο στις βραδιές που κέρδισε σούταρε κατά μέσο όρο με 44.4%, συνεπώς μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη από την περιφέρεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα και έχοντας ακόμα μία φορά τους Βασίλη Σπανούλη και Νικόλα Μιλουτίνοφ σε εξαιρετική κατάσταση, ο Ολυμπιακός επικράτησε την προηγούμενη αγωνιστική με 80-70 της Μπασκόνια. Ηταν το τέταρτο ματς υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με απολογισμό δύο νίκες και ισάριθμες ήττες.

Οι Πειραιώτες θέλουν να βελτιώσουν τις εκτός έδρας επιδόσεις τους στη φετινή διοργάνωση (3 νίκες-8 ήττες) αλλά και να πετύχουν για μόλις δεύτερη φορά δεύτερη σερί νίκη. Η πρώτη ήταν στις 21 και 29 Νοεμβρίου, με το 99-80 στο Βερολίνο επί της Αλμπα και το 91-70 επί της Αρμάνι στο Φάληρο.

Olympiacos Piraeus celebrates - EB19

Ο Γιώργος Πρίντεζης, που λόγω θλάσης στα πλευρά δεν αγωνίστηκε στη νίκη επί της Μπασκόνια, θα απουσιάσει και από το ματς του Κάουνας. Μία κομβική απουσία για τον Ολυμπιακό, καθώς μεταξύ άλλων πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, με 12.3 πόντους μ.ό.

Στο ματς με τους Βάσκους τραυματίστηκε εξάλλου ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση στον αστράγαλο θα μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της χρονιάς.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  •  Ο Αρτούρας Μιλάκνις έχει σημειώσει τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 10 από τα 11 τελευταία του παιχνίδια στη διοργάνωση. Παρομοίως ο KC Ρίβερς και ο Νάιτζελ Χέις, στις 7 από τις 8 τελευταίες τους συμμετοχές.
  • Ο Εντγκάρας Ουλανόβας χρειάζεται 1 τρίποντο για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του.
  • Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μάζεψε 5+ ριμπάουντ στα 7 από τα 8 τελευταία του ματς. Είναι πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία, με 8.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.
  • Ο Κώστας Παπανικολάου σκόραρε από τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 6 από τα 7 τελευταία του παιχνίδια.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Με τη νίκη του στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ (83-74) ο Ολυμπιακός τερμάτισε ένα σερί τεσσάρων ηττών από τους Λιθουανούς.

Η ελληνική ομάδα μετράει ως φιλοξενούμενη της Ζαλγκίρις 5 νίκες και 6 ήττες (4 συνεχόμενες) ενώ το συνολικό του ρεκόρ σε επίπεδο Ευρωλίγκα (από το 2000) απέναντι στην ομάδα του Κάουνας είναι 13 νίκες και 10 ήττες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ