el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η αγωνιστική των προκρίσεων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η τέταρτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι και αυτή που αρχίζουν οι μεγάλες ομάδες να «σφραγίζουν» και μαθηματικά τις προκρίσεις στην επόμενη φάση και ειδικότερα στα νοκ-άουτ. Ο… κανόνας, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τις φετινές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Ειδικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, οκτώ είναι οι ομάδες που διεκδικούν το εισιτήριο. Πρόκειται για:  Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αγιαξ, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Ιντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους.

Αυτή την αγωνιστική (4η), οι ομάδες που αγωνίστηκαν την προηγούμενη, παίζουν ξανά μεταξύ τους, αλλά στην αντίθετη έδρα. Ως αυτού, η ΑΕΚ ταξιδεύει στο Μόναχο και για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ και για το Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην Ουγγαρία για να παίξει με την Βιντεότον ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο.

Η περσινή φιναλίστ, Μαρσέιγ, κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας, εφόσον ηττηθεί στην Ιταλία και την αναμέτρηση με τη Λάτσιο. Δύο φορές έχουν υποδεχθεί την ομάδα της Μασσαλίας κατά το παρελθόν οι Ρωμαίοι με 1 νίκη και 1 ισοπαλία σαν απολογισμό. Μάλιστα, στη νίκη, 5-1 το 2000, τέσσερα τέρματα είχε σημειώσει ο νυν προπονητής της Λάτσιο, Σιμόνε Ιντζάκι.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Εκδίκηση στο γήπεδο του τελικού

Η παράδοση, που την ήθελε να δυσκολεύεται στη Γερμανία, επιβεβαιώθηκε για την Ατλέτικο Μαδρίτης και την ήττα από την Ντόρτμουντ. Αυτό που προξένησε βέβαια έκπληξη ήταν το σκορ (0-4). Αυτή την αγωνιστική οι «ροχιμπλάνκος» θα έχουν τη δυνατότητα για «εκδίκηση» και μπορούν να συνδυάσουν τη νίκη τους με πρόκριση στην επόμενη φάση. Το ίδιο πάντως ισχύει και για την Μπορούσια, η οποία με νίκη είναι και μαθηματικά στους «16».

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ θα αναμετρηθούν την Τρίτη (06/11, 22:00) στο «Βάντα Μετροπολιτάνο», γήπεδο που θα φιλοξενήσει το φετινό τελικό της διοργάνωσης. Σύμμαχος για τη γηπεδούχο η παράδοση, καθώς δεν έχει ηττηθεί τις οκτώ τελευταίες φορές που φιλοξένησε ομάδα από τη Γερμανία (6 νίκες, 2 ισοπαλίες). Μία νίκη, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες ο απολογισμός της Ντόρτμουντ στην Ισπανία.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις για το Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ, στη Novibet!

Ιντερ – Μπαρτσελόνα: Με σύμμαχο την παράδοση οι «νερατζούρι»

Η νίκη στην αναμέτρηση του «Καμπ Νου» επί της Ιντερ, δίνει το δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα, εφόσον επικρατήσει και στο Σαν Σίρο (06/11, 22:00) να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στη φάση των 16, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Θα είναι η 4η φορά που οι Καταλανοί θα φιλοξενηθούν από την Ιντερ και μία έδρα στην οποία δεν έχουν νικήσει (0-2-1).  

Η ιταλική ομάδα έχει ως σύμμαχο και την παράδοση απέναντι σε συλλόγους από την Ισπανία, με 9 νίκες, 8 ισοπαλίες και 1 ήττα απολογισμό. Η εντός έδρας ήττα της Ιντερ σημειώθηκε από την Αλαβές (2-0), τον Φεβρουάριο του 2001, για τον τέταρτο γύρο του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Υπό προϋποθέσεις (νίκη δική της, ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου) προκρίνεται και η Ιντερ.

Μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών για το Ίντερ – Μπαρτσελόνα, στη Novibet!

Νάπολι – Παρί Σεν Ζερμέν: Εγραψαν ιστορία οι Γάλλοι

Το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας, στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, πραγματοποιεί η Παρί Σεν Ζερμέν και με τις 12 σερί νίκες που έφτασε την περασμένη Παρασκευή και το 2-1 επί της Λιλ. Η γαλλική ομάδα φιλοξενείται από τη Νάπολι στην Ιταλία (06/11, 22:00), σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά ματς για αμφότερες.

Αλλη μία φορά έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στη Νάπολι, το 1992 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και την Παρί Σεν Ζερμέν να επικρατεί 2-0, με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Λιβεριανό Ζορζ Γουεά.

To Νάπολι  – Παρί Σεν Ζερμέν παίζεται στη Novibet!

Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ: Πέμπτη φορά σε γερμανικό έδαφος

Στάθηκε αξιοπρεπώς στο ΟΑΚΑ, η ποιότητα των παικτών που διαθέτει όμως η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ηττηθεί 2-0. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος παραμένει έτσι χωρίς βαθμό στη συγκομιδή της και την Τετάρτη το βράδυ θα φιλοξενηθεί από τους Βαυαρούς στο Μόναχο (07/11, 22:00). Η Μπάγερν, εφόσον νικήσει και χάσει βαθμούς η Μπενφίκα θα είναι και μαθηματικά στην επόμενη φάση.

Τέσσερις φορές έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στη Γερμανία η ΑΕΚ, με 3 ήττες και 1 ισοπαλία απολογισμό. Πιο πρόσφατη, η αναμέτρηση με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (4-4), το Νοέμβριο του 2000, για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Μια μοναδική προσφορά* για τα μέλη μας στο live του Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ!

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουν.: Επιστροφή Πογκμπά στο Τορίνο

Με κεντρικό πρόσωπο τον Πολ Πογκμπά, φιλοξενείται από τη Γιουβέντους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (07/11, 22:00). Ο Γάλλος κεντρικός μέσος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο «Γιουβέντους Αρίνα» ως αντίπαλος της Γιουβέντους, στην οποία αγωνίστηκε από το 2012 έως το 2016.

Η ιταλική ομάδα, μετά και τη νίκη 1-0 επί της Μάντσεστερ την προηγούμενη αγωνιστική, βρίσκεται ένα βήμα από το να εξασφαλίσει την παρουσία της στους 16, αφού μετράει 3 νίκες στον όμιλο. Ωε γηπεδούχος απέναντι στη Μάντσεστερ μετράει 4 νίκες και 2 ήττες.

Δεκάδες στοιχηματικές αγορές και ειδικά στοιχήματα για το Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη Νovibet!

Βιντεότον – ΠΑΟΚ: Στη Βουδαπέστη για το διπλό

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Τούμπα από τη Βιντεότον και έχασε την ευκαιρία να κάνει βήμα πρόκρισης. Αυτό πάντως μπορεί να έρθει τώρα, εφόσον επικρατήσει στην Ουγγαρία την Πέμπτη (08/11, 19:55). Ο «δικέφαλος» του Βορρά παραμένει άλλωστε αήττητος φέτος στην Ευρώπη ως φιλοξενούμενος (2-2-0) ενώ συνολικά σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ στα εκτός έδρας ματς, έχει απολογισμό 9 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Μόλις για δεύτερη φορά θα δώσει ματς στην Ουγγαρία. Το πρώτο, ήταν το Νοέμβριο του 2003 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (0-0 με Ντέμπρετσεν).

Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ: Μόνος στόχος η νίκη

Η Ντουντελάνζ έγινε η πρώτη ομάδα από το Λουξεμβούργο που συμμετέχει σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και όπως όλα δείχνουν, η πορεία της θα σταματήσει σε αυτό τον γύρο. Χρειάζεται άλλωστε μόνο νίκη την Πέμπτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη (08/11, 22:00) ώστε να διατηρήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν.

Η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι φυσικά και ο μοναδικός στόχος για τους «ερυθρόλευκους», ώστε να τα παίξουν όλα στα δύο τελευταία ματς με Μπέτις και Μίλαν, αναφορικά με την πρόκριση. Μόλις για δεύτερη φορά η ομάδα του Πειραιά θα φιλοξενήσει σύλλογο από το Λουξεμβούργο. Η πρώτη ήταν το 1986 όταν επικράτησε 3-0 της Ουνιόν, σε αναμέτρηση για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Όλοι οι αγώνες του Europa League, σε ανταγωνιστικές αποδόσεις, στη Novibet!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ