el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η επόμενη φάση στα Ευρωπαϊκά “Σαλόνια”

Την πιο ιστορική ομάδα του πρωταθλήματος Ουκρανίας και κάτοχο δύο Κυπελλούχων, Ντιναμό Κιέβου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε τη Δευτέρα στη Νιόν της Ελβετίας. Εντός έδρας (από τη στιγμή που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου) θα δώσουν το πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» στις 14 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στην έδρα της Ντιναμό.

Η Ντιναμό Κιέβου πέρασε ως πρώτη του ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ (παίζοντας με Ρεν, Αστάνα, Γιάμπλονετς) και συνολικό απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Σε επίπεδο Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έχει δώσει συνολικά 104 ματς και μετράει 41 νίκες, 35 ισοπαλίες και 28 ήττες.

Συνδετικός κρίκος ο Ολεγκ Μπλαχίν

Αυτή θα είναι μόλις η Tρίτη φορά που Ολυμπιακός και Ντιναμό Κιέβου θα βρεθούν αντίπαλοι. Οι δύο πρώτες αφορούσαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1975-76. Νίκη με 1-0 στο Κίεβο για την Ντιναμό και ισοπαλία με σκορ 2-2 εντός έδρας για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως έδωσε το εντός έδρας ματς στο γήπεδο της Τούμπας, λόγω τιμωρίας.

Σαν παίκτης εκείνη την εποχή στην Ντιναμό αγωνιζόταν ο Ολεγκ Μπλαχίν. Παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας (266 γκολ), στην οποία άρχισε και την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Μπλαχίν, έχει πολυετή παρουσία στη χώρα μας, σαν προπονητής. Μάλιστα, η ομάδα στην οποία άρχισε την προπονητική του καριέρα, ήταν ο Ολυμπιακός (1990-93). Σαν προπονητής πέρασε και από την Ντιναμό (2012-14). Στον πάγκο των δύο αυτών ομάδων, κατέκτησε ένα Κύπελλο με την ελληνική ομάδα, το 1992.

Κριστιάν Καρεμπέ: Μέχρι το φινάλε…

Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα μεγαθήρια (Ίντερ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Νάπολι, Ρόμα) στην κλήρωση και θεωρητικά πάντα, η Ντιναμό Κιέβου είναι ένας αντίπαλος που δεν φοβίζει. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως η ελληνική ομάδα δεν πρέπει να δείξει τον ανάλογο σεβασμό. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν της κλήρωσης, ο αθλητικός διευθυντής και μεγάλη δόξα του παρελθόντος ως παίκτης, Κριστιάν Καρεμπέ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος. Θέλουμε να προχωρήσουμε. Πρέπει να παλέψουμε για να φτάσουμε όσο γίνεται πιο μακριά, ίσως και μέχρι το φινάλε. Πρέπει να σεβαστούμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Υπάρχει η αίσθηση ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πάμε μακριά. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που είναι ένα μπόνους για την ομάδα, κάθε φορά που αγωνίζεται εντός έδρας».

Σε ότι αφορά τώρα το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης, σημείωσε: «Είναι Χριστούγεννα, εποχή δώρων, οπότε γιατί όχι. Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι η έδρα του. Το κορεό με το «Casa de Papel» ήταν εκπληκτικό. Ελπίζω ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα στη διοργάνωση και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, με τη βοήθεια του κόσμου, της ομάδας».


Αρνητικός ο απολογισμός με Ουκρανούς

Έντεκα φορές κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός συλλόγους από την Ουκρανία και ο απολογισμός του είναι 2 νίκες (αμφότερες εκτός έδρας), 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Το τελευταίο χρονικά ματς με Ουκρανούς, ήταν με την Ντνιπρ τον Φεβρουάριο του 2015 για τον ίδιο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ως φιλοξενούμενος ηττήθηκε στο πρώτο ματς (0-2) και στον επαναληπτικό αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2, με σκόρερ του Μήτρογλου και Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις και συναρπαστικά ειδικά στοιχήματα για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου, στη Novibet!

Με Λάτσιο η Σεβίλλη, με ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ η Αρσεναλ

Το ζευγάρι Λάτσιο – Σεβίλλη, είναι το σημαντικότερο από πλευράς ονομάτων, αναφορικά με την κλήρωση για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η Σεβίλλη, με πέντε κατακτήσεις ΟΥΕΦΑ είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στη διοργάνωση και καλείται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» των Ρωμαίων. Την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ θα αντιμετωπίσει η Άρσεναλ και τη Ραπίντ Βιέννης η Ίντερ. Η Ιταλική ομάδα είχε αγωνιστεί με τους Αυστριακούς στον πρώτο γύρο της σεζόν 1990-91, όταν και η Ίντερ είχε φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Από τις ομάδες που μετέχουν στη φάση των 32, τη διοργάνωση έχουν κατακτήσει οι: Τσέλσι (2013), Αϊντραχτ Φρανφούρτης (1980), Γαλατασαράι (2000), Ιντερ (1991, 1994, 1998), Λεβερκούζεν (1988), Νάπολι (1989), Σεβίλλη (2006, 2007, 2014, 2015, 2016), Σαχτάρ (2009), Βαλένθια (2004) και Ζενίτ (2008).


Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλο ματς στο «Ανφιλντ»

Την ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ως προπονητής τις περισσότερες φορές στην καριέρα του, την Μπάγερν Μονάχου, θα βρει απέναντι του ακόμα μία φορά ο Γιούργκεν Κλοπ, αφού η Λίβερπουλ κληρώθηκε με τους Βαυαρούς στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Εννέα νίκες, 4 ισοπαλίες και 16 ήττες είναι ο συνολικός απολογισμός του γερμανού προπονητή.

Από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια της φάσης των νοκ-άουτ και το Αγιαξ – Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» της Ευρώπης μετράει 6 σερί νίκες επί της ολλανδικής ομάδας με γκολ 20 υπέρ και 2 κατά στο διάστημα αυτό.

Με παράδοση και η Μπαρτσελόνα, η οποία καλείται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Λυών, απέναντι στην οποία μετράει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 6 ματς που έχουν αναμετρηθεί.

Με τη Γιουβέντους η Ατλέτικο Μαδρίτης, και την Ισπανική ομάδα να έχει θετική παράδοση με Ιταλούς, επτά νίκες και 2 ισοπαλίες στα 9 τελευταία ματς.

Συνοπτικά, τα ζευγάρια των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ
Σάλκε – Μάντσεστερ Σίτι
Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Παρί Σεν Ζερμέν
Τότεναμ – Ντόρτμουντ
Λυών – Μπαρτσελόνα
Ρόμα – Πόρτο
Αγιαξ – Ρεάλ Μαδρίτης
Λίβερπουλ – Μπάγερν Μονάχου
*** Τα πρώτα ματς 12 και 13/02 και οι επαναληπτικοί 19 και 20 Φεβρουαρίου.

Μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών για όλους τους αγώνες του Champions League, στη Novibet!

Συνοπτικά, τα ζευγάρια των 32 του Γιουρόπα Λιγκ
Βικτόρια Πλζεν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Κλαμπ Μπριζ – Σάλτσμπουργκ
Ραπίντ Βιέννης – Ιντερ
Σλάβια Πράγας – Γκενκ
Κρασνοντάρ – Λεβερκούζεν
Ζυρίχη – Νάπολι
Μάλμε – Τσέλσι
Σαχτάρ – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Σέλτικ – Βαλένθια
Ρεν – Μπέτις
Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου
Λάτσιο – Σεβίλλη **
Φενερμπαχτσέ – Ζενίτ *
Σπόρτινγκ Λισσαβώνας – Βιγιαρεάλ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Αρσεναλ **
Γαλατασαράι – Μπενφίκα
*** Τα πρώτα ματς στις 14/02 και οι επαναληπτικοί στις 21/02
* Στις 12/02 το πρώτο ματς
** Στις 20/02 ο επαναληπτικός

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ