el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θέμα: Οι 10 «φονικότερες» τριπλέτες της χρονιάς

Τη στιγμή που τίποτα δεν είναι σίγουρο σχετικά με τη συνέχεια ή όχι της ποδοσφαιρικής σεζόν, εμείς τα βάζουμε κάτω και αναδεικνύουμε τις 10 καλύτερες επιθετικές τριπλέτες για το 2020-21.

Η λίστα περιέχει εκπλήξεις: στην πρώτη 10άδα δεν βρίσκονται μεγαθήρια όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Γιουβέντους, ούτε καν ο Αγιαξ, που πέρσι έκανε όλη την Ευρώπη να… παραμιλά με το επιθετικό του ποδόσφαιρο.

Πήραμε τις ομάδες από τα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, προσθέσαμε τα γκολ που έχουν σημειώσει οι τρεις πρώτοι σκόρερ τους και… ιδού το αποτέλεσμα.

10 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (45 γκολ)

Man Utd stars Rashford, Martial and Greenwood outscoring ...

Συνολικά 16 παίκτες έχουν βρει δίχτυα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ από πλευράς Λίβερπουλ. Ο επιθετικός πλουραλισμός είναι ένα από τα ατού της πρωταθλήτριας Ευρώπης υπό τον Γιούργκεν Κλοπ.

Η τριάδα Σαλάχ-Μανέ-Φιρμίνο έχει σημειώσει συνολικά 45 γκολ φέτος μαζί με τα ματς στην Ευρώπη, με τον Αιγύπτιο να μετράει 20 γκολ, τον Μανέ 16 και τον Βραζιλιάνο να έχει σκοράρει 9 φορές.

9 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν (45 γκολ)

Champions League: Barcelona goes through the knockout stage ...

Πριν κάποια χρόνια διέθετε μακράν την καλύτερη τριπλέτα στην επίθεση, με Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ, γνωστή και ως MSN, να «πυροβολεί» τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος αποχώρησε, τη θέση του στην 11άδα πήρε φέτος ο Γκριεζμάν και παρότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, η επίθεση των Καταλανών διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της παρουσίας του Μέσι.

Φέτος, η τριπλέτα των επιθετικών της Μπάρτσα έχει σημειώσει 45 τέρματα, με τον Αργεντινό να μετράει 21, τον Ουρουγουανό 14 και τον Γκριεζμάν να έχει βρει 10 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

8 ΛΑΤΣΙΟ: Ιμόμπιλε, Κορέα, Καϊσέδο (45 γκολ)

Lazio, Immobile e Correa festeggiano con Felipe: «Amami o faccio ...

Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στη φετινή Serie A, διεκδικώντας το πρωτάθλημα από τη Γιουβέντους. Η επίθεση είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει στην ομάδα της Ρώμης, προεξέχοντος του Τσίρο Ιμόμπιλε, με τον Ιταλό φορ να μετράει 29 γκολ από την έναρξη της σεζόν έως σήμερα.

Τον 30χρονο, πλαισιώνουν στην επίθεση οι Χοακίν Κορέα και Φελίπε Καϊσέδο, αμφότεροι με 8 γκολ. Ετσι, συνολικά 45 τέρματα της Λάτσιο έχουν επιτευχθεί από τους τρεις παίκτες της επίθεσης.

7 ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Ιλιτσιτς, Μουριέλ, Ζαπάτα (46 γκολ)

Josip Ilicic Scores From Ridiculous Half Way Line Freekick Aginst ...

Το επιθετικό στιλ είναι αυτό που χαρακτηρίζει την Αταλάντα, φέτος μάλιστα είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη Serie A (70 γκολ σε 25 ματς). Για τους «μπεργκαμάσκι», άλλωστε, είχαμε αφιερώσει ξεχωριστό θέμα, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο Γιόζιπ Ιλιτσιτς είναι το «βαρύ πυροβολικό» έχοντας 20 τέρματα, ακολουθεί με 14 ο Κολομβιανός Λουίς Μουριέλ και με 12 ο συμπατριώτης του, Ντουβάν Ζαπάτα.

6 ΛΕΙΨΙΑ: Βέρνερ, Σάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ (46 γκολ)

Bundesliga | Timo Werner celebrates 200th Bundesliga outing in ...

Ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ θεωρείται πλέον η Λειψία, καθώς έχει καταφέρει να στέκεται πρωταγωνιστικά τα τελευταία χρόνια στην Μπουντεσλίγκα.

Ο 24χρονος διεθνής φορ Τίμο Βέρνερ, είναι το μεγαλύτερο επιθετικό «όπλο» του συλλόγου της Ρέντμπουλ, με τον Γερμανό να πραγματοποιεί φέτος την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, με 21 γκολ στην Μπουντεσλίγκα και 25 συνολικά μαζί με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τον Βέρνερ πλαισιώνουν στο σκοράρισμα οι μεσοεπιθετικοί Μάρκελ Σάμπιτσερ και Εμίλ Φόρσμπεργκ, με 12 και 9 τέρματα αντίστοιχα.

5 ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Αγουέρο, Στέρλινγκ, Ζεσούς (49 γκολ)

Pep Guardiola: 'Sergio Aguero, Gabriel Jesus will play together ...

Σταθερή αξία εδώ και 9 χρόνια, από το 2011 όταν και αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αποτελεί στη Μάντσεστερ Σίτι ο Σέρχιο Αγουέρο. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στους «σίτιζενς» ο Αργεντινός επιθετικός που φέτος μετράει 18 τέρματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Ακολουθούν οι Ραχίμ Στέρλινγκ με 16 και Γκαμπριέλ Ζεσούς με 15.

4 ΑΛΚΜΑΑΡ: Μποαντού, Ιντρισί, Κουπμάινερς (51 γκολ)

Club top scorer Boadu doubles score for AZ against RKC - Teller Report

Διεκδικεί από τον Αγιαξ το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Η ευχάριστη έκπληξη στη σεζόν φέτος στην Ολλανδία, με τους παίκτες της επίθεσης να είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Οι δύο από τους τρεις πρώτους σκόρερ της προέρχονται μάλιστα από τη δεύτερη ομάδα και φέτος κάνουν το «ξεπέταγμα».

Ο λόγος για τον 19χρονο Ολλανδό φορ Μίρον Μποαντού (19 γκολ) και τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Τον Κουπμάινερς (15) ενώ την τριάδα των πρώτων σκόρερ πλαισιώνει ο Μαροκινός φορ Ουσαμά Ιντρισί, με 16 τέρματα φέτος σε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

3 ΓΑΝΔΗ: Ντέιβιντ, Γιάρεμτσουκ, Ντεπουάτρ (55 γκολ)

Gentse drietand on fire! | KAA GENT

Το Βέλγιο έχει κατεβάσει ρολά στο πρωτάθλημα και ανέδειξε μάλιστα πρωταθλητή (την Κλαμπ Μπριζ). Εφόσον δεν αλλάξει κάτι, η Γάνδη είναι 2η, θέση που καταλαμβάνει για τρίτη φορά στην ιστορία της (έχει και ένα πρωτάθλημα, το 2014-15).

Στη φετινή πολύ καλή της πορεία στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, ξεχώρισαν τρεις παίκτες, όλοι επιθετικοί, οι οποίοι πιστώνονται και το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία.

Πρόκειται για τον Καναδό Τζόναθαν Ντέιβιντ (23 γκολ), τον Ουκρανό Ρομάν Γιάρεμτσουκ (17 γκολ) και τον Βέλγο Λοριάν Ντεπουάτρ (15 γκολ).

2 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπαπέ, Ικάρντι, Νεϊμάρ (56 γκολ)

PSG: NEYMAR, MBAPPÉ, ICARDI ABSENT DU GROUPE EN COUPE DE FRANCE ...

Εδώ και χρόνια ψάχνει το μεγάλο βήμα, που είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για να ανέβει επίπεδο η ομάδα και ιδίως στην επίθεση.

Φέτος, τη θέση του Καβάνι στην τριάδα της επίθεσης έχει πάρει ο Αργεντινός Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος έχει συμβάλει με 17 τέρματα στην πορεία προς την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος και την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κιλιάν Μπαπέ, είναι ο πρώτος σκόρερ φέτος για τους Παριζιάνους με 23 γκολ συνολικά σε Σαμπιονά και Ευρώπη ενώ 16 τέρματα έχει σημειώσει ο Νεϊμάρ.

1 ΜΠΑΓΕΡΝ: Λεβαντόφσκι, Γκνάμπρι, Κοουτίνιο (62 γκολ)

Bayern Munich 6 Wolfsburg 0: Lewandowski breaks Bundesliga record ...

Για έκτη σερί σεζόν, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Μπάγερν. Ηδη, ο Πολωνός επιθετικός έχει καταφέρει να σημειώσει 36 γκολ σε Μπουντεσλίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ και είναι ο παίκτης που την οδηγεί.

Αξιοι συμπαραστάτες του υψηλόσωμου φορ στη φετινή Μπάγερν αποτελούν ο Γερμανός Σερζ Γκνάμπρι (17 γκολ) και ο Φελίπε Κοουτίνιο (9 γκολ), με τους τρεις αυτούς παίκτες να έχουν βρει δίχτυα συνολικά 62 φορές φέτος σε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ