el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θέμα: Τα 10 ταλέντα που έμειναν στα… ρηχά

Το ποδόσφαιρο «γεννάει» κάθε χρόνο ταλέντα. Τα περισσότερα, για διαφορετικούς λόγους η κάθε περίπτωση, δεν δικαιώνουν τις αρχικά υψηλές προσδοκίες. Αυτές είναι οι 10 πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, της τελευταίας δεκαετίας.

ΑΛΕΣΑΝΤΡΕ ΠΑΤΟ (30 ετών, επιθετικός)

Η απόκτησή του από τη Μίλαν τον Αύγουστο του 2007 είχε ως συνέπεια την αποχώρηση του Ριβάλντο από  τους «ροσονέρι», αφού ο τότε 18χρονος μεσοεπιθετικός είχε χαρακτηριστεί ως το νέο μεγάλο ταλέντο της Βραζιλίας και είχαν δαπανηθεί 24 εκατομμύρια ευρώ για τη μετακίνησή του από την Κορίνθιανς.

Αποτέλεσμα εικόνας για alexandre pato milan

Στο Μιλάνο έμεινε έως το 2013, οπότε και άρχισε να έχει φθίνουσα πορεία στην καριέρα του. Μετά από μία 3ετία σε Κορίνθιανς (δανεικός), Τσέλσι (δανεικός) και Βιγιαρεάλ, άρχισε να δείχνει ξανά μέρος της ποιότητάς του στο πρωτάθλημα Κίνας με την Τιαντζίν.

Από τον Μάρτιο του 2019 έχει επιστρέψει στη Βραζιλία για λογαριασμό της Σάο Πάολο.

ΑΝΤΡΙΑΝΟ (38 ετών, επιθετικός)

Για μία 7ετία όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το μεγάλο ταλέντο του Αντριάνο. Από το 2002 (αρχικά στην Πάρμα και έπειτα στην Ιντερ) έως το 2009 κατέκτησε τίτλους ενώ είχε καθιερωθεί ως ένας από τους βασικούς επιθετικούς της Βραζιλίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για adriano inter

Παίκτης μεγάλης κλάσης, χαρακτηρίστηκε από το δυνατό σουτ και την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Από το 2007 είχαν αρχίσει πάντως τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο, με τον θάνατο του πατέρα του να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας του, αφού ήταν ο άνθρωπος που του έδινε κίνητρο.

Η καριέρα του τελειώνει ουσιαστικά το 2012, όταν αποχώρησε με κακό τρόπο από τη Φλαμένγκο ενώ από το 2010 είχαν αρχίσει και οι περιπέτειές του με το νόμο.

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ (29 ετών, επιθετικός)

Παίκτης με εξαιρετικά σωματικά προσόντα, ικανότητα στο γκολ, αλλά ιδιόρρυθμος χαρακτήρας ο Ιταλός, δεν κατάφερε να έχει ανάλογη εξέλιξη στην καριέρα του.

Ενδεικτικό του χαρακτήρα του είναι πως ο Ζοζέ Μουρίνιο τον είχε θέσει στο δεύτερο μισό του 2009-10 εκτός ομάδας στην Ιντερ ενώ μεγάλο αριθμό αγώνων λόγω πειθαρχικού θέματος είχε χάσει και το 2011-12 με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για ballotelli inter

Γενικά είχε θετική πορεία στην καριέρα του από το 2007 έως το 2014. Τότε έρχεται η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ και η αγωνιστική πτώση. Μία 2ετία με αρκετές συμμετοχές και ελάχιστα γκολ έριξαν την ποδοσφαιρική του αξία.

Θετική η επόμενη τριετία στο πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Νις (33 γκολ σε 61 συμμετοχές), για να ακολουθήσουν Μαρσέιγ και από το 2019-20 η Μπρέσια.

ΣΤΕΦΑΝ ΕΛ ΣΑΡΑΟΥΙ (27 ετών, εξτρέμ)

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2008 σε ηλικία 17 ετών με την Τζένοα και το 2011 ήρθε η μεταγραφή στη Μίλαν για τον Ιταλό εξτρέμ.

Εμεινε πέντε σεζόν στο Μιλάνο (89 συμμετοχές, 21 γκολ), ουσιαστικά όμως μόνο την πρώτη 2ετία κατάφερε να δείξει αυτά που μπορούσε, διάστημα στο οποίο κέρδισε επάξια τη θέση του και στην εθνική ομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για stefan el shaarawy milan

Από το 2013 αντιμετώπισε τραυματισμούς που στάθηκαν τροχοπέδη στην εξέλιξη της καριέρας του. Μέτρια η παρουσία του και στη Ρόμα (2016-19) ενώ από τον Ιούλιο του 2019 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κίνας με τη Σανχάη Σενχούα.

ΓΙΟΑΝ ΓΚΟΥΡΚΙΦ (33 ετών, μεσοεπιθετικός)

Είχε χαρακτηριστεί ως ο αντικαταστάτης του Ζινεντίν Ζιντάν στη Γαλλία. Το καλοκαίρι του 2006 και μετά από μία επιτυχημένη 3ετία στη Ρεν, στις ακαδημίες της οποίας είχε ενταχθεί το 2001, έρχεται η μεταγραφή στη Μίλαν, που τον κέρδισε από Αγιαξ, Βαλένθια και Αρσεναλ.

Αποτέλεσμα εικόνας για gourcuff milan

Ικανότατος επιτελικός μέσος,  στη θέση του όμως υπήρχε τότε στο Μιλάνο ο Κακά, οπότε ο χρόνος του ήταν περιορισμένος. Ακολούθησαν η Μπορντό (2008-10), η Λυών (2010-15), η επιστροφή στη Ρεν (2015-18), με τελευταίο σταθμό την Ντιζόν το 2018-19, όπου σταμάτησε και την ενεργό δράση.

Γενικά ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα του.

ΑΝΤΕΡΣΟΝ (31 ετών, μέσος)

Η καριέρα του ήταν σε άμεση συνάρτηση με την παρουσία του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εντάχθηκε στους «κόκκινους διαβόλους» το 2007, μετά από μία επιτυχημένη παρουσία στην Πόρτο και ουσιαστικά η καριέρα του τελείωσε, όταν αποχώρησε ο Σκωτσέζος από την τεχνική ηγεσία (2013).

Αποτέλεσμα εικόνας για anderson man utd

Είχε συμμετοχές και με την Εθνική ομάδα ο Βραζιλιάνος μέσος, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί και είχαν αναγκάσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δαπανήσει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ολοκλήρωσε την καριέρα του στα 30, το 2018-19, με την Αδάνασπορ στην Τουρκία. Στις αρχές της καριέρας του και πριν αποκτηθεί από την Πόρτο, χαρακτηριζόταν ως ο νέος Ροναλντίνιο.

ΓΚΑΝΣΟ (31 ετών, μέσος)

«Ανακαλύφθηκε» σε μικρή ηλικία από τον Τζιοβάνι, ο οποίος τον ενέταξε στις ακαδημίες της Τούνα Λούσο, πριν μεταπηδήσει στα τμήματα υποδομής της Παϊσαντού και έπειτα στη Σάντος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ganso santos

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2008 και το 2009 αναδείχθηκε ο καλύτερος νέος παίκτης στη Βραζιλία. Μετά από μία 4ετία στη Σάντος ακολούθησε η Σάο Πάολο (2012-16) για να έρθει έπειτα η μεταγραφή στην Ευρώπη και τη Σεβίλλη, στην οποία όμως δεν έπιασε, όπως επίσης και στην Αμιάν, στην οποία αγωνίστηκε το 2018-19.

Δεκάρι παλιάς κοπής, στις αρχές της καριέρας του χαρακτηριζόταν ως το επόμενο δεκάρι της εθνικής ομάδας (με την οποία μετράει 8 συμμετοχές). Από το 2019 έχει γυρίσει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Φλουμινένσε.

ΝΙΚΛΑΣ ΜΠΕΝΤΝΕΡ (32 ετών, επιθετικός)

Η τριετία 2007-10, όπου ήταν ο βασικός επιθετικός της Αρσεναλ, ήταν η καλύτερη στη μέχρι τώρα καριέρα του 32χρονου πλέον υψηλόσωμου Δανού επιθετικού, που μπορούσε να προσφέρει τόσο στην κορυφή όσο και τα άκρα της επίθεσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για nicklas bendtner arsenal

Εκτοτε αγωνίστηκε σε αρκετούς συλλόγους (Σάντερλαντ, Γιουβέντους, Βόλφσμπουργκ, Νότιγχαμ) χωρίς αποτέλεσμα, για να βρει την… Ιθάκη του στη Ρόζενμποργκ τη φανέλα της οποίας φόρεσε για μία τριετία (2016-19).

Πλέον είναι ελεύθερος, έχοντας ένα πέρασμα το 2019 από την ομάδα της γενέτειράς του, Κοπεγχάγη.

ΧΑΤΕΜ ΜΠΕΝ ΑΡΦΑ (33 ετών, μέσος)

Ισχύει εν πολλοίς, ό,τι και στην περίπτωση του Μάριο Μπαλοτέλι: εξαιρετικός παίκτης αλλά και ιδιόρρυθμος χαρακτήρας.

Εχει προσφέρει σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, η συνεισφορά του όμως σε πολλές περιπτώσεις επισκιάστηκε από τον χαρακτήρα του, ο οποίος ήταν αυτός και που του στέρησε τη δυνατότητα να έχει περισσότερες συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ben arfa newcastle

Από τα μεγάλα ταλέντα στις μικρές εθνικές, δεν κατάφερε να έχει την εξέλιξη που αναμενόταν. Από τις αρχές του 2020 έχει ενταχθεί στη Βαγιαδολίδ.

ΜΠΟΓΙΑΝ ΚΡΚΙΤΣ (29 ετών, εξτρέμ)

Προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη ομάδα το 2007 σε ηλικία 17 ετών και μέχρι το 2011, όταν και πήρε μεταγραφή στη Ρόμα, ήταν από τα μεγάλα ταλέντα των Καταλανών.

Αποτέλεσμα εικόνας για bojan barcelona

Ακολούθησαν Μίλαν, Αγιαξ, Στόουκ, Μάιντζ και Αλαβές πριν αποκτηθεί από το Μόντρεαλ το 2019. Μόνο στη Στόουκ κατάφερε να «αναγεννήσει» την καριέρα του ο 29χρονος Ισπανός εξτρέμ, για τον οποίο παλαιότερα είχε ενδιαφερθεί έντονα ο Ολυμπιακός.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ