el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κύπελλο Ιταλίας: Όλες με τις ίδιες πιθανότητες

Μεγάλα ματς στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, φάση όπου οι αναμετρήσεις είναι διπλές. Ιντερ εναντίον Νάπολι, Μίλαν εναντίον Γιουβέντους. Διαβάστε τα δεδομένα.

Οκτώ φορές την τελευταία 10ετία έχουν κατακτήσει το τρόπαιο οι ομάδες που μετέχουν φέτος στην 4άδα. Η Μίλαν έχει να το κερδίσει τα περισσότερα χρόνια από τις τέσσερις. Το πήρε το 2003 και έκτοτε έχει δύο χαμένους τελικούς.

Ιντερ: Τελευταία κούπα με Λεονάρντο

Το 2010-11, με τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο στην τεχνική ηγεσία, κατέκτησε για 7η και τελευταία φορά το Κόπα Ιτάλια η Ιντερ. Τροπαιούχος και την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2009-10) με τον Ζοζέ Μουρίνιο ως προπονητή.

Ο Αντόνιο Κόντε, που βρίσκεται από το καλοκαίρι στο «τιμόνι», δεν έχει κερδίσει ποτέ το Κύπελλο ως προπονητής.

Αποτέλεσμα εικόνας για inter fc

Στους προηγούμενους γύρους, η Ιντερ απέκλεισε την Κάλιαρι (4-1) και τη Φιορεντίνα (2-1), εντός έδρας. Ερχεται, δε, από τον θρίαμβο στο ντέρμπι με τη Μίλαν (4-2, από 0-2), μία νίκη που την έφερε στην πρώτη θέση της Serie A.

Αήττητοι στα 10 τελευταία τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (6 νίκες, 4 ισοπαλίες), οι «νερατζούρι» κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μόνο σε 2 από αυτά: το εντός έδρας 4-0 επί της Τζένοα και το εκτός έδρας 2-0 κόντρα στην Ουντινέζε.

Νάπολι: Μία αλλοπρόσαλλη χρονιά

Για μία 10ετία έφτασε να διεκδικεί σε αρκετές περιπτώσεις τη Serie Α, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο βήμα η Νάπολι.

Μετά το πρωτάθλημα του 1989-90, επέστρεψε στους τίτλους στην εποχή του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις (από το 2004), κατακτώντας δύο Κύπελλα, το 2011-12 και 2013-14, όταν έφτασε τελευταία φορά σε τελικό.

Στη φετινή της πορεία απέκλεισε Περούτζια (2-0) και Λάτσιο (1-0) στην έδρα της, με 3 γκολ του Λορέντσο Ινσίνιε.

Αποτέλεσμα εικόνας για napoli

Με τον Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο από τον Δεκέμβριο, αδυνατεί να βρει σταθερότητα στην απόδοσή της. Ενώ μετρούσε τρεις σερί νίκες, ηττήθηκε στο πιο πρόσφατο μέσα στο «Σαν Πάολο» από τη Λέτσε (2-3). Χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ισοπαλία στα 11 τελευταία παιχνίδια της.

Το Κύπελλο είναι ο πιο χειροπιαστός στόχος της Νάπολι, που πάντως είναι ακόμα «ζωντανή» στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου καλείται να αντιμετωπίσει στους «16» την Μπαρτσελόνα (25/2 & 18/3).

Μίλαν: Διέξοδος το Κύπελλο

Η Μίλαν έχει γίνει πιο επιθετική από τη στιγμή που άλλαξε προπονητή και ανέλαβε ο Στέφανο Πιόλι (αντί του Μάρκο Τζιανπάολο), όμως ουσιαστικά αυτό ήταν που πλήρωσε στην ήττα από την Ιντερ (4-2 από 0-2) στο ντέρμπι της Κυριακής.

Εχοντας το αβαντάζ της έδρας, στους προηγούμενους γύρους του Κυπέλλου απέκλεισε Σπαλ (3-0) και Τορίνο (4-2 στην παράταση).

Αποτέλεσμα εικόνας για ac milan

Το 2003, σε διπλούς τελικούς με τη Ρόμα, χρονολογείται η τελευταία κατάκτηση του Κυπέλλου (4-1 στη Ρώμη, 2-2 στο Μιλάνο). Στις δύο φορές που έφτασε έκτοτε στον τελικό, τις σεζόν 2015-16 και 2017-18, ηττήθηκε από την τωρινή της αντίπαλο, Γιουβέντους.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου μοιάζει ως ο πιο εφικτός στόχος να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πάντως έχει να κερδίσει τη Γιουβέντους από τις 22/10/2016 (1-0 για το πρωτάθλημα).

Γιουβέντους: Για το πέμπτο σε έξι χρόνια

Τέσσερις σερί κατακτήσεις τροπαίου μετρούσε μέχρι πέρσι η Γιουβέντους, πριν παραδώσει τον τίτλο στη Λάτσιο. Η ίδια, είχε αποκλειστεί από την φιναλίστ Αταλάντα, στα προημιτελικά.

Η «γηραιά κυρία», η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλου (13) για να φτάσει έως τα ημιτελικά φέτος απέκλεισε Ουντινέζε (4-0) και Ρόμα (3-1), έχοντας και στα δύο αυτά ματς το πλεονέκτημα της έδρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για juventus

Η Γιούβε ηττήθηκε στα δύο από τα τρία πιο πρόσφατα ματς. Μετά την ήττα στη Νάπολι (2-1), ακολούθησε η εντός έδρας νίκη επί της Φιορεντίνα (3-0) ενώ στο τελευταίο ματς ηττήθηκε με ανατροπή στην έδρα της Βερόνα (2-1).

Αυτό που έχει να αντιπαραθέσει για τη φόρμα της εν όψει του ματς στο «Σαν Σίρο», είναι η παράδοση, καθώς μετρά 9 σερί νίκες επί της Μίλαν, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ