el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λάτσιο vs Ιντερ: Το σερί, η προϊστορία & τα κανόνια

Η Λάτσιο υποδέχεται την Ιντερ (16/2, 21:45), σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της χρονιάς στο Καμπιονάτο. Διαβάστε για τα όπλα των δύο ομάδων και τι λέει η προϊστορία.

Την ώρα που στην Αγγλία η μάχη του τίτλου έχει κριθεί προ πολλού, στην Ιταλία γίνεται πραγματικά ο κακός χαμός με τις Ιντερ, Γιουβέντους και Λάτσιο να υπόσχονται την πιο συναρπαστική σεζόν στο Καμπιονάτο εδώ και 18 χρόνια!

Την Κυριακή όλα τα φώτα θα πέσουν στη Ρώμη διότι η Λάτσιο υποδέχεται την Ιντερ σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της χρονιάς. Η Λάτσιο είναι τρίτη, απέχει όμως μόλις έναν βαθμό από την πρωτοπόρο Ιντερ, η οποία ισοβαθμεί με τη Γιουβέντους στους 54 πόντους.

Αποτέλεσμα εικόνας για inter lazio

Η Ιντερ την προηγούμενη Κυριακή πέτυχε μία σπουδαία νίκη στο ντέρμπι του Μιλάνου κερδίζοντας 4-2 τη Μίλαν κι ενώ έχανε 0-2 στο πρώτο ημίχρονο. Την Τετάρτη, ωστόσο, η κόπωση ήταν εμφανής, με συνέπεια να χάσει 0-1 από τη Νάπολι στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το ιταλικό κύπελλο.

Η Λάτσιο με τη σειρά της δεν είχε μεσοβδόμαδα υποχρεώσεις, προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη (1-0) στην Πάρμα και μετράει πλέον 18 διαδοχικές αγωνιστικές χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα!

Η Ιντερ είναι κάτοχος 18 τίτλων και διεκδικεί το πρώτο της Σκουντέτο μετά το 2010. Από την πλευρά της η Λάτσιο έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα, το 1974 και το 2000.

Στοίχημα η φρεσκάδα

Ο Αντόνιο Κόντε, τεχνικός της Ιντερ, κρατά χαμηλούς τόνους, γνωρίζει ωστόσο πως αν η ομάδα του φύγει νικήτρια από το Ολίμπικο θα στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα τίτλου από την αρχή της σεζόν.

Δεν ειναι ευκολο να φτασεις στο ιδιο επιπεδο με μια ομαδα οπως η Γιουβεντους που κυριαρχει εδω και οχτω χρονια. Υπαρχει ακομη αποσταση να καλυψουμε. Ειναι πολυ νωρισ για να μιλησουμε για τον τιτλο. Εχουμε ομως το δικαιωμα να ονειρευομαστε. Μπαινουμε τωρα σε μια πολυ απαιτητικη περιοδο, η οποια θα μας δειξει αν μπορουμε να εχουμε διαφορετικους στοχους συγκριτικα με την περσινη σεζον

Το μεγαλύτερο στοίχημα βέβαια για τον 50χρονο τεχνικό δεν είναι μία νίκη μέσα στη Ρώμη, αλλά κυρίως να διατηρήσει σε υψηλά στάνταρ τα επίπεδα ενέργειας της ομάδας του.

Για αυτό, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθεί πιο έντονα ο νεοαποκτηθείς Κρίστιαν Ερικσεν, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει τέσσερις συμμετοχές, τις τρεις ως αλλαγή.

Στο ντέρμπι της Κυριακής ο Δανός αναμένεται βασικός όπως και οι Καντρέβα, Γιανγκ, που επίσης δεν ξεκίνησαν στο κύπελλο.

Το σερί της Λάτσιο

Η Λάτσιο έχει να ηττηθεί στο πρωτάθλημα από τις 25 Σεπτεμβρίου το 2019 και το 1-0 του πρώτου γύρου με την Ιντερ στο Μεάτσα.

Τρέχει δηλαδή το κορυφαίο αήττητο σερί της ιστορίας της και παρότι κανείς δεν υπολόγιζε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη Γιουβέντους και την Ιντερ έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο της «ευχάριστης έκπληξης» όμως τόνισε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Αποτέλεσμα εικόνας για simone inzaghi

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι έχει «πετάξει» το Γιουρόπα Λιγκ, έχει αποκλειστεί και από το κύπελλο, άρα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο πρωτάθλημα ως το φινάλε της σεζόν και συγκριτικά με τις ανταγωνίστριές της που έχουν αυξημένες υποχρεώσεις, αναμένεται πιο ξεκούραστη.

Βασικό της όπλο στη φετινή πορεία είναι η μεσαία γραμμή της στην οποία δεσπόζουν ο Λούκας Λέιβα, ο Λουίς Αλμπέρτο και ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, μία αν μη τι άλλο αξιοζήλευτη τριάδα η οποία δουλεύει ακατάπαυστα για το πρώτο κανόνι του Καμπιονάτο, τον Τσίρο Ιμόμπιλε.

Τα πρώτα κανόνια

Ο Ιταλός διεθνής φορ έχει σημειώσει φέτος 25 γκολ σε 23 αγώνες, έχει πέντε περισσότερα από τον δεύτερο Ρονάλντο, πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, είναι από τα φαβορί για το χρυσό παπούτσι και όλα δείχνουν ότι θα φτάσει για πρώτη φορά στα 30+ γκολ, ξεπερνώντας το ατομικό του ρεκόρ από το 2018 (29 γκολ).

Αποτέλεσμα εικόνας για immobile

Τρίτος μέχρι στιγμής στην κούρσα των κορυφαίων σκόρερ στην Ιταλία είναι ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος σημείωσε το 17ο γκολ του στη νίκη επί της Μίλαν και κατόπιν έγραψε στο twitter ότι «η πόλη βρήκε το νέο της βασιλιά».

«Ολοι έχουν δει τη νοοτροπία μας, ποτέ δεν παραδινόμαστε και πάντα παίζουμε για τη νίκη», τόνισε ο Βέλγος στράικερ, ο οποίος στο Ολίμπικο θα έχει ξανά δίπλα του το έτερον του ήμισυ στην επίθεση της Ιντερ, τον Λαουτέρο Μαρτίνες (11 γκολ), ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία δύο αγωνιστικών.

Τι λέει η προϊστορία

Το θετικό για την Ιντερ είναι ότι την τελευταία τριετία μετράει ισάριθμες νίκες στο Ολίμπικο, ενώ στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της στην αιώνια πόλη για αγώνες με τη Λάτσιο το ρεκόρ της είναι 4-0-1.

Αποτέλεσμα εικόνας για antonio conte

Ο Αντόνιο Κόντε με τη σειρά του έχει ρεκόρ 6-2-1 απέναντι στη Λάτσιο. 8/9 ματς βέβαια αφορούν τη θητεία του στον πάγκο της Γιουβέντους. Η μοναδική του ήττα είχε έρθει σε ημιτελικό του Coppa Italia, εν ολίγοις στο πρωτάθλημα σε επτά ματς δεν έχει χάσει ποτέ από τους Λατσιάλι ως τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Σιμόνε Ιντσάγκι έχει απολογισμό 4-1-5 σε δέκα αγώνες εναντίον της Ιντερ, όλες ως προπονητής της Λάτσιο. Με τον Κόντε πάντως θα αναμετρηθεί μόλις για δεύτερη φορά, αφού η παρθενική κόντρα μεταξύ τους ήταν το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ