el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάντσεστερ Γιουν. vs Λίβερπουλ: Τα πρόσωπα του ντέρμπι (poll)

Από τη 12η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, στο ματς με τη μεγαλύτερη αντιπαλότητα στην Αγγλία. Διαβάστε τα δεδομένα του ντέρμπι (20/10, 18:30).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται 15 βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ μόλις στην 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και ίσως μετά τον αγώνα της Κυριακής στο «Ολντ Τράφορντ» να έχει υποχωρήσει ακόμη και στη 17η θέση.

Αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η μεταξύ τους κόντρα αποτελεί τη μεγαλύτερη αντιπαλότητα στο Νησί. Τα τελευταία χρόνια οι μάχες της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι ίσως οι πιο επικές στην ιστορία της Πρέμιερ, ωστόσο η σύγκρουση των δύο γιγάντων της βορειοδυτικής Αγγλίας εξακολουθεί να είναι το απόλυτο βρετανικό ντέρμπι και ένα από τα κορυφαία στον πλανήτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για manchester utd liverpool fight

Η Λίβερπουλ έχει κάνει το 8/8 στο φετινό πρωτάθλημα και αν κερδίσει στο «Θέατρο των Ονείρων» την Κυριακή θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Σίτι με 18 σερί νίκες στη λίγκα.

[totalpoll id=”7508″]

Με βάση τις εμφανίσεις των δύο ομάδων φέτος είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Γιουνάιτεντ θα μπορέσει να πληγώσει τους «Reds». Παρόλα αυτά, το «Ολντ Τράφορντ» ποτέ δεν ήταν μία φιλική έδρα για τη Λίβερπουλ, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει πανηγυρίσει εκεί μόνο μία νίκη σε επίπεδο πρωταθλήματος και έχει υποστεί επτά ήττες!

Ο παράγοντας Γιούργκεν Κλοπ

Μία από τις προκλήσεις του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ είναι ασφαλώς και η νίκη μέσα στην έδρα της Γιουνάιτεντ κάτι που δεν κατάφερε στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του (0-2-1).

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι αντικατοπτρισμός των προπονητών τους και η Λίβερπουλ είναι πραγματικά φτιαγμένη καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Κλοπ. Μία ροκ ομάδα, γεμάτη ένταση, ενθουσιασμό, χαρά και πάθος. Ακριβώς δηλαδή τα συναισθήματα που μεταδίδει από τον πάγκο ο Γερμανός τεχνικός.

Αποτέλεσμα εικόνας για klopp fans liverpool

Το δέσιμό του με τον κόσμο είναι πλέον απίστευτο και η ενότητα που υπάρχει σε όλο το οικοδόμημα της Λίβερπουλ με κεντρικό πρόσωπο τον Κλοπ είναι ο βασικός λόγος που οι «Reds» σε μία δεκαετία όπου είχαν να επιδείξουν μόνο ένα Λιγκ Καπ (2012), κατέκτησαν την περσινή σεζόν το Τσάμπιονς Λιγκ και δείχνουν ικανοί φέτος να φτάσουν στο πρώτο τους πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια.

Δεν είναι πρόβλημα του Σόλσκιερ

Κι αν ο Κλοπ βιώνει την καθολική αναγνώριση, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ αντιμετωπίζει ακριβώς την αντίθετη κατάσταση. Η Γιουνάιτεντ πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της, ήδη στον Τύπο γράφονται πιθανοί διάδοχοι και ο Νορβηγός τεχνικός κινδυνεύει και αυτός να πέσει στο… πηγάδι με τους χαμένους προπονητές στη μετά-Φέργκιουσον εποχή.

Το πρόβλημα πάντως δεν είναι τόσο του Σόλσκιερ αυτού καθαυτού όσο του οργανισμού της Γιουνάιτεντ, η οποία όταν πήρε την απόφαση να απολύσει τον Μουρίνιο και κατόπιν να μονιμοποιήσει τον Νορβηγό δεν είχε ξεκαθαρίσει τι πραγματικά θέλει.

Η επιλογή Σόλσκιερ δεν μπορεί να εγγυηθεί τη δημιουργία μίας ομάδας που θα είναι άμεσα ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα ή έστω για την τετράδα. Μπορεί όμως να εγγυηθεί ένα σύνολο λιγότερο βαρετό, επικεντρωμένο σε νεαρά παιδιά, τα οποία θα έχουν κίνητρο και θα βρουν χώρο και χρόνο να εξελιχθούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για solskjaer man utd

Αυτό σημαίνει όμως αυτόματα ότι η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να κάνει έναν γενναίο συμβιβασμό και να απαρνηθεί τον πρωταθληματικό της χαρακτήρα. Ευθέως και ειλικρινώς, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, με συνέπεια ο Σόλσκιερ μετά το μήνα του μέλιτος να δέχεται δριμεία κριτική για τη μέτρια πορεία των «κόκκινων διαβόλων».

Φυσικά, μεγέθη όπως της Γιουνάιτεντ δεν είναι εύκολο να συνηθίσουν στην ήττα. Ακόμη και η Λίβερπουλ, που έχει 30 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα, συνεχίζει να είναι μία «refuse to lose» ομάδα.

Στη Γιουνάιτεντ, όμως, πριν πάρουν την απόφαση να απολύσουν τον Σόλσκιερ μετά από μία πιθανή ήττα κόντρα σε μία καλύτερη ομάδα αυτήν τη στιγμή όπως η Λίβερπουλ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πρώτα γιατί τον προσέλαβαν και να αποδεχθούν ότι μπορεί να περάσουν 15 με 20 χρόνια μέχρι να στεφθούν ξανά πρωταθλητές.

Μάρκους Ράσφορντ: Σκιά του εαυτού του

Η απόφαση της Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι να πωλήσει τον Λουκάκου έγινε σε συνάρτηση με τον Μάρκους Ράσφορντ. Ο Σόλσκιερ επέλεξε να χρίσει ηγέτη της νέας Γιουνάιτεντ τον 20χρονο διεθνή Άγγλο, ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου και αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό της στοιχείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για rashford man utd

Παρότι το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, έχει και αυτός παρασυρθεί φέτος από τη συνολικά μέτρια εικόνα των «κόκκινων διαβόλων». Βέβαια, ντέρμπι όπως αυτά με τη Λίβερπουλ μπορεί να αποτελέσουν το σημείο καμπής.

Ο Ράσφορντ σίγουρα θα θέλει να δώσει απαντήσεις πληγώνοντας την ομάδα του Μερσεϊσάιντ, όπως τη σεζόν 2017/18 όταν είχε σκοράρει και τα δύο γκολ της Γιουνάιτεντ στο νικηφόρο 2-1.

Βγαίνουν μπροστά οι νέοι της Γιουνάιτεντ

Η Λίβερπουλ έχει χτίσει ένα ρόστερ με ηγέτη σε κάθε γραμμή: Άλισον, Φαν Ντάικ, Χέντερσον και η αγία τριάδα της επίθεσης. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ είναι γεμάτη απογοητεύσεις και η ανάδειξη νέων παιδιών αποτελεί μονόδρομο.

Με τον μπλαζέ Πογκμπά τραυματία και τους Φρεντ, Μάτιτς να μην πληρούν τις προδιαγραφές για το επίπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναπόφευκτα βγαίνει μπροστά ο 22χρονος ΜακΤομινέι.

Ο Σκωτσέζος χαφ μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, όμως απέδειξε στο ντέρμπι με την Άρσεναλ ότι είναι ικανός να αναλάβει ηγετικό ρόλο και δεν είναι τυχαίο ότι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα είναι δεύτερος στις κερδισμένες μονομαχίες (66) πίσω από τον Τζον ΜακΓκιν της Αστον Βίλα.

Αντίστοιχη περίπτωση και ο 21χρονος Ντάνιελ Τζέιμς. Ο Ουαλός εξτρέμ από τη Σουόνσι και την Τσάμπιονσιπ έπεσε κατευθείαν στα βαθιά και όσο ο Μαρσιάλ θα κάνει… αγγαρεία τόσο θα ισχυροποιεί τη θέση του στην ενδεκάδα των «κόκκινων διαβόλων» κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο της κορυφαίας καλοκαιρινής μεταγραφής, μπροστά ακόμη και από την πολυδάπανη του Χάρι Μαγκουάιρ.

Αποτέλεσμα εικόνας για daniel james chelsea

Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται τέτοιους παίκτες όπως ο Τζέιμς, που θα σκοράρουν και θα δακρύζουν από χαρά όπως συνέβη στο 4-0 επί της Τσέλσι, στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «μπέμπηδων».

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ