el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μάρκο Σίλβα: Ένα βήμα πριν την απόλυση

Κομβικά κρίνονται τα δύο-τρία επόμενα ματς για το μέλλον του Πορτογάλου στην τεχνική ηγεσία της Εβερτον. Υπό έντονη αμφισβήτηση ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.

Η αγωνιστική παρουσία της Έβερτον θα πρέπει να αλλάξει άμεσα για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην τεχνική της ηγεσία ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος, που ανέλαβε τον Μάιο του 2018 τα «ζαχαρωτά», αυτή την εποχή βρίσκεται υπό έντονη αμφισβήτηση, μετά και το μετριότατο ξεκίνημα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Αποκορύφωμα, ήταν η εντός έδρας ήττα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (0-2) στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Ήταν η δεύτερη κολλητή ήττα, μετά από αυτή στην έδρα της Μπόρνμουθ, αποτελέσματα που είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα του να βρίσκεται μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού και να έχει χάσει έδαφος στη «μάχη» που δίνει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.


* Τα εκτός έδρας ματς

Ο Μάρκο Σίλβα ανέλαβε την Έβερτον στις 31 Μαΐου 2018, προερχόμενος από τη Γουότφορντ. Πιστώνεται τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Έβερτον επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-0) μετά το 1985.

Στα αρνητικά, το γεγονός πως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στα Κύπελλα Ευρώπης και δή στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ φέτος και παρότι δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια για την ενίσχυση του ρόστερ (Ιβόμπι, Κεάν, Αντρέ Γκόμες), δεν έχει καταφέρει να δείξει αυτά που μπορεί στον αγωνιστικό χώρο.


Το μεγαλύτερο θέμα που πρέπει να βρει άμεσα λύση ο Μάρκο Σίλβα, έγκειται στο αμυντικό κομμάτι, αφού έχει δεχθεί τουλάχιστον από 2 γκολ στα 5 από τα 6 πιο πρόσφατα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα φέρεται να έχει σημειώσει σε δηλώσεις του μέσω τρίτων ο πρώην προπονητής της Εβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες: «Απομένουν δύο με τρία άσχημα αποτελέσματα ακόμα ώστε να απολυθεί ο Μάρκο Σίλβα. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός τώρα, βρίσκεται σε κίνδυνο».

Πρώτο φαβορί για απόλυση ο Πορτογάλος

Τα αποτελέσματα από την αρχή της σεζόν φέρνουν τον Μάρκο Σίλβα ως τον επικρατέστερο, να είναι ο επόμενος προπονητής ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ που θα απολυθεί. Πρώτος το… χορό είχε ανοίξει ο Χάβι Γκράθια στη Γουότφορντ (πρώην ομάδα του Μάρκο Σίλβα), με τον Κίκε Φλόρες να τον αντικαθιστά.

Πλέον, ο Σίλβα είναι μεγαλύτερο φαβορί για απόλυση και από τον Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τον Νορβηγό τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκεται επίσης υπό έντονη πίεση και αμφισβήτηση.

Ο Σίλβα έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2011 στην Εστορίλ στην οποία αμέσως ανέλαβε τεχνικός διευθυντής και σχεδόν αμέσως προπονητής. Μάλιστα, στην πρώτη του σεζόν, αναδείχθηκε και προπονητής της χρονιάς στη Β’ Πορτογαλίας. Εμεινε στην ομάδα έως το 2014 (κατέκτησε τον τίτλο στη Β’ Πορτογαλίας το 2011-12) για να ακολουθήσει για μία σεζόν η Σπόρτινγκ (κατέκτησε το Κύπελλο) και ο Ολυμπιακός (κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος).

Από τους «ερυθρόλευκους» υπενθυμίζεται πως παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά στις αρχές της σεζόν 2016-17 για προσωπικούς λόγους τη στιγμή που η ομάδα βρισκόταν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Επόμενος σταθμός μετά την Ελλάδα, η Αγγλία, με πρώτη στάση τη Χαλ (2017), από την οποία απολύθηκε για να ακολουθήσει η Γουότφορντ, απ’ όπου επίσης έφυγε με επιλογή της διοίκησης.


Την προσεχή αγωνιστική η Εβερτον υποδέχεται την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι (28/9) και στο αμέσως επόμενο ματς φιλοξενείται από την Μπέρνλι. Τα αποτελέσματα και η εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα στα δύο αυτά ματς, αναμένεται να καθορίσουν και το μέλλον του Μάρκο Σίλβα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ