el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Μάχες» στα Κύπελλα Ευρώπης!

ΑΕΚ – Μπάγερν: Πρόκληση για ΑΕΚ, αήττητη στην Ελλάδα οι Γερμανοί

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ΑΕΚ και Μπάγερν Μονάχου θα τεθούν αντιμέτωπες το βράδυ της Τρίτης (23/10, 19:55) στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο από τα δύο κολλητά μεταξύ τους ματς, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρουν αντιπάλους από τις συγκεκριμένες χώρες.

Η ΑΕΚ έχει αναμετρηθεί 9 φορές κατά το παρελθόν ομάδες από τη Γερμανία και έχει σαν συνολικό απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες. Και οι 2 νίκες έχουν σημειωθεί σε εντός έδρας ματς. Το 1989 επί της Ντιναμό Δρέσδης με 5-3 για τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και το 2000 επί της Λεβερκούζεν (2-0) για τον τρίτο γύρο της ίδιας διοργάνωσης.

Η Μπάγερν Μονάχου παραμένει αήττητη τόσο εντός όσο και εκτός έδρας απέναντι σε ελληνικές ομάδες. Τελευταία φορά που αντιμετώπισε σύλλογο της Σούπερ Λίγκα, ήταν την περίοδο 2015-16, απέναντι στον Ολυμπιακό (νίκη εντός 4-0 και εκτός 3-0). Σε εννέα συνολικά ματς με ομάδες από τη χώρα μας, ο απολογισμός των Βαυαρών είναι 7 νίκες και 2 ισοπαλίες. Εκτός έδρας τώρα, μετράει 3 νίκες και 1 ισοπαλία.

Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος έχει συνυπάρξει ως συμπαίκτης με τον Τιάγκο της Μπάγερν, στην Μπαρτσελόνα, χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση την αναμέτρηση με τους Βαυαρούς. Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο ποδόσφαιρο δεν έχει καμία αξία το τι κουβαλάς πίσω σου, σημασία έχει το σήμερα, το τι έχεις μπροστά σου. Και μπροστά μας υπάρχει πλέον η πιο μεγάλη πρόκληση. Αυτά είναι τα ματς που μπορούν να σου αλλάξουν τα πάντα. Οι τρεις βαθμοί της νίκης θα είναι τεράστια υπόθεση, αλλά πρόκειται για κάτι ακόμα μεγαλύτερο, αν τα καταφέρεις, είναι φήμη, είναι κύρος, ιστορία, αυτοπεποίθηση, τα πάντα. Αυτό είναι ο ορισμός του μεγάλου αγώνα, μια μεγάλη παράσταση σε ένα τεράστιο θέατρο».

Το ματς της ΑΕΚ με τη Μπάγερν είναι φυσικά αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς και είναι το 1 από τα συνολικά 16 που θα διεξαχθούν για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το διήμερο 23 και 24 Οκτωβρίου 2018.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις και μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών για το ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου, στη Novibet!

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους: Σκοράρει στην πρώην ο Ρονάλντο

 

Από το πρόγραμμα της Τρίτης, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους (23/10/2018, 22:00), με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αγωνίζεται για δεύτερη φορά στο «Ολντ Τράφορντ», έδρα της πρώην ομάδας του, σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα 2 ματς που έχει βρεθεί αντιμέτωπος ο Πορτογάλος σούπερ σταρ απέναντι στη Μάντσεστερ έχει 1 νίκη και 1 ισοπαλία σαν απολογισμό ενώ έχει σημειώσει 2 γκολ. Τα 2 αυτά ματς αφορούσαν τη φάση των 16 τη σεζόν 2012-13 και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει από 1 φορά σε κάθε ματς.

Απόλυτα ισορροπημένη η παράδοση στις αναμετρήσεις μεταξύ Μάντσεστερ και Γιουβέντους. Δώδεκα τα συνολικά ματς, από 5 νίκες μετράει η κάθε ομάδα ενώ 2 ματς έληξαν ισόπαλα. Ως γηπεδούχος η Μάντσεστερ μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Η σεζόν 2002-03 ήταν η τελευταία που αναμετρήθηκαν, με τη Μάντσεστερ να επικρατεί και στα 2 ματς της φάσης των ομίλων, 2-1 στην Αγγλία και 3-0 στην Ιταλία. Η Μάντσεστερ, έχει ως σύμμαχο και την παράδοση απέναντι σε Ιταλικούς συλλόγους ως γηπεδούχος, όπου μετράει 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

170+ στοιχηματικές αγορές για το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους, στη Novibet!

Μπαρτσελόνα – Ιντερ: Πρώτη φορά μετά το 2010

 

Μνήμες του 2010 στην Ιντερ φέρνουν οι αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα (24/10/2018, 22:00). Εκείνη τη χρονιά η Ιταλική ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης είχε αποκλείσει τους Καταλανούς στο συνολικό σκορ. Στο Μιλάνο, Ιντερ – Μπαρτσελόνα 3-1 και στην Βαρκελώνη, Μπαρτσελόνα – Ιντερ 1-0. Τη σεζόν 2009-10, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στη φάση των ομίλων (νίκη εντός, ισοπαλία εκτός για Μπαρτσελόνα). Στα 3 από τα 4 ματς είχε αγωνιστεί ο Λίο Μέσσι, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να μην έχει σκοράρει απέναντι στους «νερατζούρι». Η Ιντερ είναι 1 από τις 10 ομάδες που έχει αγωνιστεί εναντίον τους αλλά δεν έχει σκοράρει ο Μέσσι, με τον Αργεντινό να χάνει την αναμέτρηση στο Μιλάνο, λόγω τραυματισμού.

Συναρπαστικά ειδικά στοιχήματα για το Μπαρτσελόνα – Ιντερ, στη Novibet!

Παρί Σεν Ζερμέν – Νάπολι:  Ξεπερνάει τον Ριβάλντο ο Νεϊμάρ

 

Τις 50 συμμετοχές σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ φτάνει σήμερα ο Νεϊμάρ, ο οποίος φυσικά αναμένεται βασικός στην εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του, Παρί Σεν Ζερμέν, με τη Νάπολι. Ο Νεϊμάρ, μετράει παράλληλα 30 γκολ στο κορυφαίοι επίπεδο συλλόγων και χρειάζεται ακόμα 1 ώστε να ξεπεράσει στην πρώτη θέση των σκόρερ, αναφορικά με παίκτες από τη Βραζιλία, τον μεγάλο Ριβάλντο, παίκτη που είχαμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε από κοντά και στην Ελλάδα, αγωνιζόμενο με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Το 1992 η προηγούμενη χρονιά που Παρί Σεν Ζερμέν και Νάπολι τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες. Τα ματς ήταν διπλά και αφορούσαν τον δεύτερο γύρο του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Νάπολι – Παρί 0-2 και Παρί – Νάπολι 0-0, τα σκορ σε αυτά τα ματς.

To Παρί Σεν Ζερμέν – Νάπολι παίζεται στη Novibet!

Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός:  Μόνο νίκες με ομάδες από το Λουξεμβούργο

Για τρίτη φορά ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει ομάδα από το Λουξεμβούργο για τα Κύπελλα Ευρώπης. Το 1986, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η πρώτη φορά, όταν και είχε επικρατήσει της Ουνιόν Λουξεμβούργου με 3-0 εντός έδρας και 3-0 εκτός έδρας. Είναι η πρώτη φορά που Ντουντελάνζ και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι (25/10/2018, 19:55) και η πρώτη φορά που η Ντουντελάνζ θα αντιμετωπίσει ομάδα από τη χώρα μας. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, μετέχει για πρώτη φορά φέτος σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχει σαν προπονητή τον 37χρονο Γερμανό, Ντίνο Τοπμέλερ, υιό του Κλάους Τοπμέλερ.  

Κομβικό το αποτέλεσμα στο ματς της πέμπτης για την ελληνική ομάδα, αναφορικά με την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων της βαθμολογίας και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Συναρπαστικά ειδικά στοιχήματα για το Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός, στη Novibet!

ΠΑΟΚ – Βιντεότον: Με μισή πρόκριση ισοδυναμεί η νίκη

 

Τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση, θέλει να βάλει ο ΠΑΟΚ στο εντός έδρας ματς με την Βιντεότον (25/10/2018, 22:00). Μετά τη νίκη επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ο «δικέφαλος» του Βορρά εφόσον επικρατήσει σήμερα φτάνει τους 6 βαθμούς και με δεδομένο πως η Τσέλσι έχει θεωρητικά εύκολο έργο και θα επικρατήσει της ΜΠΑΤΕ, ανοίγει ο δρόμος πρόκρισης.

Αλλη μία φορά έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ σύλλογο από την Ουγγαρία. Την Ντέμπρετσεν το 2002-03 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ισοπαλία με σκορ στη Τούμπα (1-1) και ισοπαλία χωρίς σκορ στο εκτός έδρας ματς, είχαν δώσει την πρόκριση στη Ντέμπρετσεν. Η Βιντεότον έπαιξε με ελληνική ομάδα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν και αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την ΑΕΚ. Ηττήθηκε εντός έδρας (1-2) και απέσπασε την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (1-1).

Μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγωρών για το ΠΑΟΚ – Βιντεότον, στη Novibet!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ