el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μίλαν vs Ίντερ: Τα 7 πρόσωπα του Derby della Madonnina

Μπορεί αυτήν τη στιγμή οι ομάδες του Μιλάνου να μην βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης, όμως στην πόλη αποπνέει μία αισιοδοξία ότι τα επόμενα χρόνια τόσο η Ιντερ όσο και η Μίλαν θα αποκαταστήσουν τη χαμένη τους φήμη και θα επιστρέψουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο καθιστώντας ξανά το Derby della Madonnina το κορυφαίο θέμα συζήτησης πανευρωπαϊκά.

Μίλαν και Ιντερ ήταν αδύνατο να ανταγωνιστούν μόνο με ιταλικά κεφάλαια την παγκόσμια αγορά και ομάδες όπως η Σίτι ή η Παρί που χρηματοδοτούνται από μεγάλα ξένα funds. Όπως ήταν φυσικό ταλαιπωρήθηκαν οικονομικά, αμφότερες άλλαξαν ιδιοκτησία δύο φορές μέσα στην τρέχουσα δεκαετία και παρήκμασαν.

Τώρα, όμως, οι δύο μεγάλες ομάδες του Μιλάνου βρίσκονται στα σωστά χέρια αφού χρηματοδοτούνται πλέον από κολοσσούς του εξωτερικού. Την Ιντερ την εξαγόρασε η κινέζικη Suning τον Ιούνιο το 2016, ενώ η Μίλαν πέρασε σε αμερικανικά συμφέροντα το 2018 και συγκεκριμένα στην Elliot Management Company. 

Μετά λοιπόν από αρκετά χρόνια αλλεπάλληλων λαθών, το Μιλάνο κατάλαβε ποιος είναι ο τρόπος να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και οι δύο ομάδες της πόλης φαίνεται πως ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους. To καλοκαίρι ξόδεψαν σχεδόν 300 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, ενώ στο πλάνο τους υπάρχει άμεσα και η ανέγερση ολοκαίνουργιου γηπέδου ακριβώς δίπλα στο εμβληματικό Σαν Σίρο.

Το ντέρμπι του Μιλάνου είναι θέμα χρόνου να ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη, πάμε λοιπόν να δούμε τα πρόσωπα αυτού του μεγάλου παιχνιδιού.

Αντόνιο Κόντε: Ο νικητής

Η Ίντερ έχοντας στη διάθεσή της πάνω από 180 εκατ. ευρώ για μεταγραφές δεν υπήρχε περίπτωση να εμπιστευτεί αυτό το μπάτζετ στον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Χρειαζόταν κάτι πιο μεγάλο, πιο ηχηρό και το βρήκε στο πρόσωπο του Αντόνιο Κόντε.


Ο πρώην τεχνικός της Γιουβέντους και της Τσέλσι μαζί με το επιτελείο του κοστίζει στην Ιντερ περίπου 26 εκατ. ευρώ! Ο Ιταλός κόουτς αμείβεται τον χρόνο 11 εκατ., τα διπλά δηλαδή απ’ όσα παίρνει ο Σάρι στη Γιουβέντους και φυσικά είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στην Ιταλία.

Ο Κόντε είναι γεννημένος νικητής. Όταν ανέλαβε τη Γιουβέντους, η «Μεγάλη Κυρία» είχε τερματίσει 7η στο Καμπιονάτο την προηγούμενη σεζόν και την επόμενη την έκανε πρωταθλήτρια. Τα ίδια και στην Τσέλσι, όταν πήγε στο Λονδίνο οι «μπλε» είχαν τερματίσει 10οι και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο πήραν το πρωτάθλημα αφήνοντας πίσω τόσο τη Σίτι του Γκουαρδιόλα όσο και τη Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο.

Ο Κόντε είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία καλοκαιρινή «μεταγραφή» της Ίντερ και οι οπαδοί των «νερατζούρι» έχουν ήδη βάλει νερό στο κρασί τους αψηφώντας το παρελθόν του στη Γιούβε μπροστά στην προοπτική ενός πρωταθλήματος έπειτα από μία δεκαετία.

Ρομέλου Λουκάκου: Ο κύριος 65 εκ. ευρώ

Στη Μίλαν μπορεί να πανηγύρισαν με τον δανεισμό του Μάουρο Ικάρντι στην Παρί, διότι ο Αργεντίνος φορ προκαλούσε εφιάλτες στην άμυνα των «ροσονέρι» τα τελευταία χρόνια στα ντέρμπι του Μιλάνου. Ο αντικαταστάτης του, όμως, δεν είναι κάποιος τυχαίος.


Η Ίντερ ξόδεψε 65 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Ρομέλου Λουκάκου από τη Γιουνάιτεντ, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Ο 26χρονος άσος είχε βαλτώσει στο Μάντσεστερ και έψαχνε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Πρόκειται άλλωστε για τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Βελγίου και προσωπική επιλογή του Κόντε για την επίθεση της Ίντερ.

Στα πρώτα τρία ματς στη Serie A, όπου οι «νερατζούρι» έχουν το απόλυτο, έχει ήδη σκοράρει δύο φορές με Λέτσε και Κάλιαρι και ασφαλώς ακονίζει τα ξίφη του για την πρώτη του μάχη με τους «ροσονέρι».

Ντιέγκο Γκοδίν: Η εμπειρία

Ο Ντιέγκο Γκοδίν πέρασε μία ολόκληρη ζωή στην Ατλέτικο. Ύστερα από εννιά χρόνια στους «ροχιμπλάνκος», με τους οποίους έφαγε με το κουτάλι τα ντέρμπι της Μαδρίτης κόντρα στη Ρεάλ, ήρθε η στιγμή να ζήσει και το ντέρμπι του Μιλάνου.

Image result for Ντιέγκο Γκοδίν ιντερ


Ηγετικός και παθιασμένος, ο Ουρουγουανός στόπερ μπορεί να έχει πατήσει τα 33, όμως με την εμπειρία και την προσωπικότητά του είναι ικανός να δώσει στην Ιντερ αυτό που της έλειπε όλα αυτά τα χρόνια, τη σταθερότητα. 

Νικολό Μπαρέλα: Ο ανερχόμενος σταρ

Ο Νικολό Μπαρέλα έγινε το περασμένο καλοκαίρι το μήλον της έριδος μεταξύ Μίλαν και Ίντερ. Η απόφαση όμως του πρώην χαφ της Κάλιαρι ήταν εύκολη μόλις έμαθε ότι ο Αντόνιο Κόντε θα αναλάβει την Ίντερ. Το πρότζεκτ των «νερατζούρι» τον κέρδισε και ο 22χρονος άσος που θεωρείται το next best thing των Ιταλών κατέληξε στην Ίντερ.


Ο Μπαρέλα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές έπαιξε δύο φορές σαν αλλαγή. Ο Κόντε τον έριξε ως αλλαγή και την Τρίτη στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ και με δικό του γκολ χάρισε στην Ιντερ την ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Σλάβια Πράγας.

Με τη Μίλαν μάλλον ήρθε η ώρα να περάσει βασικός.

Ζβόνιμιρ Μπόμπαν: Η διαφορετική λογική της Μίλαν

Σε αντίθεση με την τακτική της Ιντερ, η οποία απέκτησε έτοιμους σταρ όπως ο Λουκάκου, ο Γκοδίν και ο Αλέξις Σάντσες, η Μίλαν κινείται σε διαφορετική λογική.

Ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ποδοσφαιρικός διευθυντής του συλλόγου, έχει αποφασίσει στρατηγικά οι «ροσονέρι» να προσελκύουν νεαρούς παίκτες με μεγάλες προοπτικές, οι οποίοι θα αναδειχθούν μέσα από το νέο οικοδόμημα της Μίλαν.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει χαμηλές προσδοκίες, το ακριβώς αντίθετο, άλλωστε το να ξοδεύεις πάνω από 100 εκατ. ευρώ για μεταγραφές δεν είναι αμελητέο ποσό.

Οι φίλοι της Μίλαν λοιπόν περιμένουν να δουν πως και πως την πιο ακριβή καλοκαιρινή μεταγραφή της ομάδας (25 εκατ. ευρώ), τον Ραφαέλ Λεάο, ο οποίος πέρυσι με τη Λιλ είχε 8 γκολ και 2 ασίστ.


Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι διεθνής στην U21, θεωρείται το μεγαλύτερο νέο ταλέντο της Πορτογαλίας μετά τον Ζοάο Φέλιξ και το προπονητικό επιτελείο της Μίλαν είναι εντυπωσιασμένο με τις ικανότητές του, ωστόσο έχει διαπιστώσει ότι θέλει δουλειά ακόμη σε τακτικό επίπεδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος εντάσσεται και η απόκτηση του αμυντικού μέσου Μπενασέρ, ο οποίος έκανε πέρυσι εκπληκτική χρονιά με την Έμπολι και το καλοκαίρι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Κόπα Άφρικα οδηγώντας την Αλγερία στην κορυφή της ηπείρου.

Μάρκο Τζιαμπάολο: Το στοίχημα στον πάγκο

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό της Μίλαν προκύπτει ασφαλώς στον πάγκο της. Η καριέρα του Μάρκο Τζιαμπάολο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με αυτήν του Αντόνιο Κόντε. Περίμενε χρόνια την πρόκληση μίας μεγάλης ομάδας και έπειτα από μία συμπαθητική τριετία στην Σαμπντόρια ήρθε η πρόσκληση της Μίλαν, στην οποία δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Ο Τζιαμπάολο έχει ως πρότυπο τον Μαουρίτσιο Σάρι και ανέλαβε τη Μίλαν με τις ευλογίες του Αρίγκο Σάκι. Προς το παρόν, πάντως, είναι φανερό πως ψάχνει ακόμη να βρει τα πατήματά του στους «ροσονέρι».

Είναι ενδεικτικό πως στα πρώτα τρία ματς της Μίλαν στη Serie A, η ομάδα του έμεινε χωρίς σουτ στον στόχο για τρία ημίχρονα!

Άντε Ρέμπιτς: Το κερασάκι

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Μίλαν έκανε μία κίνηση από το πάνω ράφι αιφνιδιάζοντας ευχάριστα.

Ο Άντε Ρέμπιτς είναι ενεργό μέλος της φιναλίστ κόσμου Κροατίας και δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε τη Μίλαν για να συνεχίσει την καριέρα του καθώς στον σύλλογο κάνει κουμάντο ο συμπατριώτης του Μπόμπαν, ο οποίος κουβαλάει πάνω κάτω την ίδια τρέλα…


Ο 25χρονος επιθετικός είναι ο παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Τζιαμπάολο, διότι προσφέρει πολυεπίπεδα. Σκοράρει, πασάρει, πρεσάρει, δημιουργεί χώρο για τους συμπαίκτες του και έχει ηγετική φυσιογνωμία σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Πιάτεκ, ο οποίος φημίζεται κυρίως για την εκτελεστική του δεινότητα.

Ο πρώην άσος της Αϊντραχτ, που έκανε τρομερά πράγματα πέρυσι στη Φρανκφούρτη μετρώντας 13 γκολ και 6 ασίστ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ, δηλώνει πανέτοιμος να βοηθήσει τη Μίλαν και να πέσει στη μάχη για το πρώτο ντέρμπι της καριέρας του στο Μιλάνο.


Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ