el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μακάμπι vs Ολυμπιακός: Λιγότερα προβλήματα, ίδιος στόχος

Ενα από τα τελευταία του χαρτιά για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, παίζει την Πέμπτη (27/2, 21:05) στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός. Διαβάστε τα δεδομένα του αγώνα με τη Μακάμπι.

Ενισχυμένος με τέσσερις παίκτες, συγκριτικά με το τελευταίο του παιχνίδι (77-68 τη Βιλερμπάν), ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει κάτι που δεν έχει πετύχει φέτος: να «γράψει» τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Ευρωλίγκα.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Με ρεκόρ 17-8 βρίσκεται στην 5η θέση, μαζί με την ΤΣΣΚΑ, διεκδικώντας μία θέση στην τετράδα, που θα της δώσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Προέρχεται από τρεις οριακές νίκες (80-77 Χίμκι εντός, 78-77 Φενέρ εκτός, 85-82 Βαλένθια εκτός).

Πολύ δυνατή στο Ισραήλ η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σε 12 παιχνίδια ηττήθηκε μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης (77-81, 30/1/20). 13 φορές φέτος έχει κρατήσει τους αντιπάλους της κάτω από τους 80 πόντους, τις 12 επικράτησε.

Maccabi FOX Tel Aviv celebrates - EB19

Ο Σκοτ Ουίλμπεκιν είναι ο πρώτος σκόρερ της, με 15.9 πόντους κατά μέσο όρο και ένας από τους δύο μόλις παίκτες της με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο δεύτερος είναι ο πρώην «ερυθρόλευκος» Οθέλο Χάντερ (10.3 πόντοι, 6.4 ριμπάουντ μ.ό.).

Συγκριτικά με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου, νέα πρόσωπα είναι ο πολύπειρος φόργουορντ Αμάρε Στούνταμαιρ, ο γκαρντ Ααρον Τζάκσον (4.2 πόντοι μ.ό.) και ο σέντερ Τζάλεν Ρέινολντς (5.6 πόντοι μ.ό.).

Εκτός πλάνων εδώ και καιρό παραμένουν οι σημαντικοί Νέιτ Ουόλτερς (πλέι μέικερ, 7.5 πόντοι μ.ό.), Τζον Ντιμπαρτολομέο (γκαρντ, 7.8 πόντοι μ.ό.), Ομρι Κάσπι (φόργουορντ, 12 πόντοι μ.ό.) και Ταρίκ Μπλακ (σέντερ, 9.1 πόντοι μ.ό.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εχει χαρακτηριστεί ως η ομάδα των υπερβάσεων την τελευταία 10ετία και όχι άδικα. Φρόντισε να το επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο στα δύο τελευταία ματς (ΤΣΣΚΑ και Βιλερμπάν), όπου πήρε νίκες παρότι είχε να αντιμετωπίσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

Με ρεκόρ 11-14, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε ένα γκρουπ ομάδων που διεκδικούν μια θέση στην 8άδα, έχοντας την άμυνα ως βασικό όπλο στις τελευταίες τους επιτυχίες.

Kostas Papanikolaou celebrates - Olympiacos Piraeus - EB19

Στα επτά ματς με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία, ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 4-3, το πρόγραμμά του πάντως στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο. Μετά τη Μακάμπι, παίζει διαδοχικά με Παναθηναϊκό (εντός), Εφές (εκτός), Αρμάνι (εκτός), Ρεάλ (εντός), Ερ. Αστέρα (εντός), Χίμκι (εκτός), Φενέρ (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός).

Οι Τέιλορ Ρότσεστι και Μπράντον Πολ ξεπέρασαν τα προβλήματά τους ενώ για πρώτη φορά διαθέσιμα είναι και τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, ο Ντουάιτ Μπάικς και ο Σακίλ Μακίσικ, που θα ανεβάσουν στους 21 τους παίκτες του Ολυμπιακού με συμμετοχή στη φετινή Ευρωλίγκα!

Ο Νικόλα Μιλουτίνοφ που αποχώρησε από το ματς με τη Βιλερμπάν με τραυματισμό δεν είναι διαθέσιμος ενώ εκτός παραμένουν οι Σπανούλης και Χαραλαμπόπουλος. Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Ογκουστιν Ρούμπιτ που έχασε την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής λόγω ίωσης.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Τουλάχιστον από 1 κλέψιμο στα 4 τελευταία ματς έχει ο Οκτάβιο Ελις. Ο Αμερικανός σέντερ αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά στη βασική 5άδα του Ολυμπιακού.
  • Ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε τουλάχιστον από 1 τρίποντο στα 9 από τα 10 τελευταία ματς. Είναι και ο πρώτος σε κλεψίματα, με 1.39 κατά μέσο όρο.
  • Διψήφιο αριθμό πόντων στα 6 πιο πρόσφατα ματς έχει σημειώσει ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο διεθνής φόργουορντ δεν έχει κανένα double/double φέτος.
  • Ο Οθέλο Χάντερ είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ στη Μακάμπι (6.42 μ.ό.). Είναι παράλληλα ένας από τους πιο εύστοχους παίκτες των Ισραηλινών σε δίποντα (59,4%).
  • Ο Σκότι Ουίλμπεκιν είναι ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στη φετινή διοργάνωση (79/179). Σε όλα τα ματς, πλην του προτελευταίου με τη Φενέρ που ήταν και το μοναδικό όπου έπαιξε κάτω από 10 λεπτά, ευστόχησε σε τουλάχιστον 2 τρίποντα.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Απόλυτη ισορροπία στη συνολική παράδοση, με 10 νίκες για κάθε ομάδα. Στο Τελ Αβίβ, από το 2000 και μετά, η Μακάμπι έχει 6 νίκες και ο Ολυμπιακός 4, με τελευταία το 2017 (69-68).

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου η Μακάμπι επικράτησε στο ΣΕΦ με 90-65 έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Σκοτ Ουίλμπεκιν (19 π., 4/9 τρίποντα) και Τάιλερ Ντόρσι (19 π., 4/6 τρίποντα).

Vassilis Spanoulis - Olympiacos Piraeus - EB19

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μακάμπι δεν έχει κάνει ποτέ το 2 στα 2 στην ίδια σεζόν (κανονική περίοδο) επί του Ολυμπιακού.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ