el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μεταγραφές Ποδοσφαίρου: Οι 12 περιζήτητοι

Μπορεί οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη να έχουν ανασταλεί λόγω κορονοϊού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεν σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Αυτοί είναι οι 12 παίκτες που φιγουράρουν στα μεταγραφικά σενάρια.

Ανεξαρτήτως του πότε θα ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο φέτος, πολλές ομάδες αρχίζουν και τρέχουν μεταγραφικές υποθέσεις που τους ενδιαφέρουν.

Αυτά είναι τα 12 ονόματα ποδοσφαιριστών, σε Ελλάδα και Ευρώπη, που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεων που πραγματοποίησαν τη σεζόν 2019/20.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ (Ολυμπιακός)

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο «καυτό» ελληνικό όνομα στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Ουκ ολίγοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν τσεκάρει την εκτόξευση του 24χρονου άσου των «ερυθρόλευκων».

Η Νάπολι φαίνεται να έχει εκδηλώσει το πιο έντονο ενδιαφέρον, εντούτοις στο διεθνή Τύπο υπάρχουν αναφορές ότι στο κόλπο ενδέχεται να μπουν επίσης η Ιντερ, η Λέστερ, η Πόρτο ακόμη και ομάδες όπως οι Λιλ, Σέλτικ, Ρέιντζερς, Σέφιλντ Γιουνάινεντ και Φενερμπαχτσέ.

Σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Κώστας Τσιμίκας;

Εσχάτως γράφτηκε ότι ακόμη και η Λίβερπουλ παρακολουθεί τον διεθνή Ελληνα μπακ σαν εναλλακτική λύση πίσω από τον Ρόμπερτσον! Φυσικά όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί μνηστήρες δεν αποκλείεται να υπάρξει διαδικασία πλειοδοσίας και ίσως η τιμή πώλησης φτάσει σε εντυπωσιακά δεδομένα για Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Τσιμίκας φέτος είναι αναντικατάστατος στα πλάνα του Μαρτίνς και σίγουρα συγκαταλέγεται στους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές στην πορεία του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Εχει καταγράψει την τρέχουσα σεζόν 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ήτοι 3.287 λεπτά (!) μοιράζοντας συνολικά 7 ασίστ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ (ΑΕΚ)

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ διατηρεί πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό και σταθερά βρίσκεται μπροστά στη βιτρίνα της Ενωσης για πώληση.

Στο παρελθόν η ΑΕΚ απέρριψε προτάσεις από Ουντινέζε και Μονπελιέ, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα λόγω κορονοϊού έχουν αλλάξει αυτό το καλοκαίρι και ίσως οι απαιτήσεις της κατέβουν λίγο.

Σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Βασίλης Μπάρκας;

Σε κάθε περίπτωση ο 25χρονος διεθνής γκολκίπερ φαίνεται πως έχει το πακέτο για να συνεχίσει κάποια στιγμή την καριέρα του στο εξωτερικό. Φέτος με την ΑΕΚ έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη μετρώντας 12 καθαρές εστίες και 19 γκολ παθητικό.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ (Παναθηναϊκός)

Εδώ και μία τριετία αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Το συμβόλαιό του το καλοκαίρι λήγει και προς το παρόν φαίνεται πως οι «πράσινοι» δεν μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του 29χρονου Αργεντινού αριστερού μπακ.

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός ενδέχεται να πουλήσει τον Τσιμίκα και ο ΠΑΟΚ τον Γιαννούλη, θεωρείται πιθανό ο Ινσούα να αποτελέσει αντικαταστάτη ενός εκ των δύο. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των προπονητών αλλά και το ποσό που αξιώνει ο Λατίνος μπακ.

Θα υπογράψει σε άλλη ελληνική ομάδα ο Εμάνουελ Ινσούα;

Τη φετινή σεζόν ο Ινσούα έχει καταγράψει 21 συμμετοχές με το «τριφύλλι» σε πρωτάθλημα και κύπελλο μετρώντας ένα γκολ και μία ασίστ. Συνολικά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει αγωνιστεί 68 φορές μετρώντας τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ (Ολυμπιακός)

Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2018 από τη γαλλική Αζαξιό και μέσα σε μία διετία από παίκτης της Ligue 2 απασχολεί μεγάλα κλαμπ στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω και ο 23χρονος άσος από τη Γουινέα με τις εμφανίσεις που έκανε σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ φαίνεται πως δεν θα αργήσει να πάρει μεταγραφή.

Πριν τα Χριστούγεννα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ζεστά η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Λυών. Πλεόν οι ενδιαφερόμενοι έχουν πληθύνει, υπάρχουν ομάδες από Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία που «γλυκοκοιτάζουν» τον Αφρικανό μέσο του Ολυμπιακού. Ανάμεσά τους οι Μίλαν, Αρσεναλ, Γουλβς και Γουότφορντ.

Σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Μαντί Καμαρά;

Ο Καμαρά, που όνειρό του είναι να παίξει κάποια στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει αγωνιστεί φέτος σε 39 αγώνες με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας δύο γκολ και μία ασίστ. Συνολικά στη διετία που βρίσκεται στο λιμάνι έχει γράψει 75 συμμετοχές και οχτώ γκολ.

ΤΙΜΟ ΒΕΡΝΕΡ (Λειψία)

Ο 24χρονος διεθνής Γερμανός επέκτεινε το περασμένο καλοκαίρι το συμβόλαιό του με τη Λειψία ως το 2023, ωστόσο η πιθανότητα να το εξαντλήσει είναι πολύ μικρή. Οι «ταύροι» θέλουν να τον κρατήσουν τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη, όμως ο Βέρνερ πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και έχει προσελκύσει τα βλέμματα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ φαντάζει το φαβορί για την απόκτησή του, φαίνεται όμως πως κίνηση ετοιμάζουν τόσο η Τσέλσι όσο και η Ιντερ, που ενδέχεται να χάσει τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Η Λίβερπουλ αυτήν την στιγμή μοιάζει πιο ελκυστικός προορισμός, παρόλα αυτά ο Βέρνερ θα πρέπει να ζυγίσει πως στο «Ανφιλντ» θα συναντήσει πολύ μεγαλύτερο εσωτερικό ανταγωνισμό (Φιρμίνιο, Μανέ, Σαλάχ) απ’ ό,τι για παράδειγμα στην Τσέλσι.

Σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Τίμο Βέρνερ;

Φυσικά, από το κάδρο κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την Μπάγερν, η οποία παραδοσιακά χτυπάει ό,τι καλύτερο κινείται στη γερμανική αγορά. Μπορεί αυτήν την στιγμή να θεωρείται προτεραιότητα η αγορά του Σανέ, εντούτοις ο Χάνζι Φλικ, που ανανέωσε πριν δύο εβδομάδες το συμβόλαιό του με τους Βαυαρούς, είναι μεγάλος θαυμαστής του Βέρνερ και έχει εισηγηθεί την απόκτησή του θεωρώντας ότι θα ταιριάξει γάντι δίπλα στον Λεβαντόφσκι.

Ο Βέρνερ, που σε αντίθεση με τον Σανέ, δεν έχει περάσει κάποιον σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του, φέτος έχει αγωνιστεί σε 36 αγώνες με τη Λειψία σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ μετρώντας 27 γκολ και 12 ασίστ! Η ρήτρα του ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ, ποσό που ακόμη και εν μέσω κορονοϊού μοιάζει μικρό για τα δεδομένα των ομάδων που τον έχουν στη shortlist.

ΤΖΕΪΝΤΟΝ ΣΑΝΤΣΟ (Ντόρτμουντ)

Ο 20χρονος θαυματουργός Αγγλος ήταν ο πιο φορμαρισμένος εξτρέμ της Ευρώπης πριν την αναστολή των πρωταθλημάτων. Ο Σάντσο αποτελεί τον διακαή πόθο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, ωστόσο η Ντόρτμουντ δεν πρόκειται να υποκύψει εύκολα.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού, οι Βεστφαλοί βρίσκονται σε ικανοποιητική οικονομική κατάσταση και ο πρόεδρος Γιόακιμ Βάτσκε ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πωληθεί κανένας παίκτης κάτω από την αξία του λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν προκύψει. Αυτό σημαίνει ότι η Ντόρτμουντ ζητάει 120 εκατ. ευρώ ακατέβατα για τον Σάντσο, ποσό που είναι αβέβαιο αν μπορεί να προσφέρει η Γιουνάιτεντ.

Σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Τζέιντον Σάντσο;

Αλλωστε, και για τον ίδιο τον Σάντσο είναι αβέβαιο αν θέλει να μεταγραφεί στη Γιουνάιτεντ, από τη στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετέχουν του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εξάλλου, ο αγγλικός Τύπος αποκάλυψε πως ο νεαρός διεθνής εξτρέμ είναι από μικρός φίλος της Τσέλσι, η οποία επίσης αναμένεται να ενδιαφερθεί για την απόκτησή του.

Ο Σάντσο έχει φέτος τρελάνει τα… μηχανάκια μετρώντας σε 35 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις 17 γκολ και 19 ασίστ! Από το 2017 που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» έχει δικαίως κερδίσει τον τίτλο του Mr ασίστ αφού έχει μοιράσει 42 τελικές πάσες σε 90 συμμετοχές.

ΧΑΡΙ ΚΕΪΝ (Τότεναμ)

Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας εδώ και μία πενταετία συγκαταλέγεται στα «θέλω» της Γιουνάιτεντ. Το γεγονός βέβαια ότι η Τότεναμ ζητάει 230 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει σημαίνει ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πρέπει να κάνουν νέο παγκόσμιο ρεκόρ πιο ακριβής μεταγραφής για να τον αποκτήσουν.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν προκύπτει το δίλημμα Σάντσο ή Κέιν για τη Γιουνάιτεντ το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού ακόμη και στις καλές εποχές κανένας σύλλογος δεν μπορούσε να δώσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ σε μία μεταγραφική περίοδο για δύο επιθετικούς.

Θα πάει σε άλλη ομάδα πριν από την 1η Σεπτέμβρη ο Χάρι Κέιν;

Η Γιουνάιτεντ, πάντως, θα πρέπει να μετρήσει καλά αν αξίζει τόσα λεφτά ένας παίκτης που έχει χάσει 52 από τα 209 ματς της Τότεναμ λόγω τραυματισμών από τη σεζόν 2016/17, έστω κι αν αυτός ο παίκτης είναι ο πιο σταθερός σκόρερ των αγγλικών γηπέδων.

Από εκεί και πέρα, ο Κέιν θεωρητικά συμπεριλαμβάνεται και στη λίστα της Ρεάλ, όπου ο Ζιντάν χρειάζεται φρέσκο αίμα στην επίθεσή του για να πάρει την σκυτάλη από τον Μπενζεμά.

Παρά το σοβαρό τραυματισμό του τον Ιανουάριο, ο Κέιν έχει προλάβει φέτος να σημειώσει 17 γκολ σε 25 ματς σε Πρέμιερ και Τσάμπιονς Λιγκ.

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΜΑΡΤΙΝΕΣ (Ιντερ)

Ο 22χρονος Αργεντινός φορ μεταγράφηκε το 2018 στην Ιντερ από τη Ράσινγκ με 25 εκατ. ευρώ και πλέον η χρηματιστηριακή του αξία έχει υπερδιπλασιαστεί. Ο Μαρτίνες έκανε μία εξαιρετική χρονιά φέτος στο Μιλάνο, με 16 γκολ σε 28 ματς σε Serie A και Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την Αγγλία ενδιαφέρεται για αυτόν ζεστά η Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο ο ίδιος μάλλον προτιμά την Ισπανία, όπου γνωρίζει τη γλώσσα. Πρώτη επιλογή φαίνεται πως είναι η Μπαρτσελόνα, αφού ο Μαρτίνες θα ήθελε πολύ να παίξει δίπλα στον θρυλικό συμπατριώτη του, Λιονέλ Μέσι.

Θα υπογράψει σε Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ ο Λαουτάρο Μαρτίνες;

Η Ιντερ, πάντως, δεν σκοπεύει να πωλήσει τον Αργεντινό άσο σε ποσό μικρότερο της ρήτρας του (111 εκατ. ευρώ) και αυτό ίσως δυσκολέψει την κατάσταση για την Μπάρτσα, η οποία δεν βιώνει και τις πιο ρόδινες οικονομικά μέρες της.

Στην εξίσωση πάντα βρίσκεται και η Ρεάλ, η οποία θα ψάξει μία γερή μεταγραφή επιθετικού το καλοκαίρι, δεδομένου ότι η επιλογή Γιόβιτς πέρυσι απέτυχε παταγωδώς.

ΝΕΪΜΑΡ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Η επιθυμία του Νεϊμάρ να εγκαταλείψει το Παρίσι και να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα είναι δεδομένη. Η ικανότητα όμως της Μπάρτσα να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις της Παρί μάλλον δεν είναι επαρκής.

Υπάρχουν διάφορα σενάρια, που εμπλέκουν έμψυχα ανταλλάγματα όπως τους Ράκιτιτς, Ντεμπελέ, Ουμτιτί, Γκριεζμάν ωστόσο αυτήν τη στιγμή φαίνεται πως προτεραιότητα της Μπαρτσελόνα για την επίθεση είναι ο Λαουτάρο Μαρτίνες.

Θα πάει σε άλλη ομάδα πριν από την 1η Σεπτέμβρη ο Νεϊμάρ;

Ο Σετιέν βέβαια σε δηλώσεις του είπε πως θα ήθελε να προπονήσει και τους δύο, ωστόσο δύσκολα η Μπάρτσα εν μέσω κορονοϊού θα κάνει διπλή οικονομική υπέρβαση.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ την τριετία που βρίσκεται στην πόλη του φωτός έχει πετύχει 69 γκολ και έχει μοιράσει 39 ασίστ.

ΚΙΛΙΑΝ ΜΠΑΠΕ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ο Μπαπέ είναι ο πιθανότερος διάδοχος του Νεϊμάρ στο θρόνο της ακριβότερης μεταγραφής παγκοσμίως. Συνήθως τέτοιου είδους μεταγραφές κάνει η Ρεάλ, η οποία ασφαλώς θα ήθελε να πάρει τον 21χρονο Γάλλο στη Μαδρίτη. Υπάρχουν πάντως αμφιβολίες για το αν μπορεί να πληρώσει 285 εκατ. ευρώ την Παρί για να ολοκληρώσει αυτό το απίθανο deal.

Μία ομάδα που σίγουρα έχει τη δυνατότητα να φτάσει αυτά τα ποσά ανεξαρτήτως πανδημίας είναι η Μάντσεστερ Σίτι, εντούτοις στην περίπτωσή της είναι άγνωστο πώς θα ενεργήσει στο εξής μετά την τιμωρία που της επέβαλε η UEFA για λόγους FFP.

Θα πάει σε άλλη ομάδα πριν από την 1η Σεπτέμβρη ο Κιλιάν Μπαπέ;

Στο μεταξύ, υπάρχουν και κάποια μάλλον τραβηγμένα σενάρια που εμπλέκουν και τη Λίβερπουλ στην απόκτηση του Μπαπέ σε μία περίπτωση καραμπόλας. Οι «Reds» αν πωλήσουν τον Μανέ στη Ρεάλ, ίσως θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον Παγκόσμιο Γάλλο πρωταθλητή με τη βοήθεια της Nike, σε μία μεταγραφή που όμοιά της δεν έχει κάνει ποτέ η Λίβερπουλ.

Ο Μπαπέ φέτος είναι από τους κορυφαίους σκόρερ στην ήπειρο έχοντας σημειώσει 30 γκολ σε 33 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτά προσθέστε και 17 ασίστ.

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Επειτα από τέσσερα χρόνια στο Μάντσεστερ φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποτελέσει παρελθόν. Αλλωστε, ο Μίνο Ραϊόλα δήλωσε ευθαρσώς πως σκοπεύει το καλοκαίρι να μεταγράψει κάποιον πελάτη του στη Ρεάλ, και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι με αυτήν τη δήλωση «έδειξε» τον Πογκμπά.

Ο Γάλλος σταρ έχει εξελιχθεί σε βαρίδι για τη Γιουνάιτεντ έχοντας φέτος μόλις επτά συμμετοχές στην Πρέμιερ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» λοιπόν γνωρίζοντας ότι το συμβόλαιο του 27χρονου χαφ λήγει το 2021 θα ήθελαν να τον πωλήσουν φέτος και να εξοικονομήσουν χρήματα για τον δικό τους μεταγραφικό σχεδιασμό.

Θα πάει σε άλλη ομάδα πριν από την 1η Σεπτέμβρη ο Πολ Πογκμπά;

Η Ρεάλ προς το παρόν δείχνει η πιο ζεστή ομάδα για την περίπτωσή του. Ηδη από πέρυσι αναπτύχθηκε έντονο φλερτ, ενώ η «βασίλισσα» είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει και το 2016, όταν ο Πογκμπά επέλεξε τελικά τον αγγλικό σύλλογο.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο οικονομικά, ωστόσο με ένα ποσό περίπου στα 80 εκατ. ευρώ η Γιουνάιτεντ μάλλον δεν θα φέρει αντιρρήσεις και ο Πογκμπά θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία επανεκκίνηση στην καριέρα του υπό τις οδηγίες του Ζινεντίν Ζιντάν.

ΠΙΕΡ ΕΜΕΡΙΚ ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ (Αρσεναλ)

Από το 2018 που μετακόμισε στο βόρειο Λονδίνο έχει σκοράρει 49 γκολ με τη φανέλα της Αρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος έχει βρει δίχτυα 20 φορές σε 32 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Είναι όμως 30 ετών και το συμβόλαιό του λήγει το 2021. Οι «κανονιέρηδες» δεν σκοπεύουν να το ανανεώσουν, άρα το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό ο Γκαμπονέζος φορ να κυνηγήσει αλλού την επαγγελματική του τύχη.

Αρχικά, ακούστηκε έντονα το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι για τους Καταλανούς πρώτη επιλογή στην επίθεση είναι ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Εκ των πραγμάτων λοιπόν ανέβηκε η μετοχή της Ρεάλ, η οποία χρειάζεται επιθετικό και σίγουρα ο Ομπαμεγιάνγκ σε μία τιμή γύρω στα 50 εκατ. ευρώ θεωρείται μία προσιτή λύση για τα δεδομένα των «μερένγκες».

Θα πάει σε άλλη ομάδα πριν από την 1η Σεπτέμβρη ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ;

Στο κόλπο πάντως μπορεί να μπουν επίσης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν ακόμη και η Ιντερ, ανάλογα με το ντόμινο που ενδέχεται να προκύψει από τις μετακινήσεις επιθετικών.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ