el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μουντομπάσκετ 2019: Οι 8 πιθανοί πρώτοι σκόρερ

Αντετοκούνμπο, Γιόκιτς, Ουόκερ, Γκασόλ, άπαντες εποφθαλμιούν το πρώτο σκαλί του βάθρου και ασφαλώς συγκαταλέγονται ανάμεσα στους υποψήφιους κορυφαίους σκόρερ του τουρνουά.

Πάμε να δούμε ποιοι παίκτες θα φορτώσουν τα αντίπαλα καλάθια με τους περισσότερους πόντους.

Το Μουντομπάσκετ όπως θα ήθελες να είναι στη Novibet

Γιάννης Αντετοκούνμπο (Ελλάδα)

Ο Γιάννης με την πληθωρική του παρουσία είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει το βασικό επιθετικό όπλο της Εθνικής μας. Θα σκοράρει πολύ στο τρανζίσιον που θα επιδιώξει η «γαλανόλευκη» και λόγω μεγέθους είναι σίγουρο πως θα εκτελέσει πολλές βολές.

Λογικά τα θεωρητικά βατά ματς του ομίλου με Μαυροβούνιο, Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία θα ανοίξουν σε ρυθμό και σκορ, άρα ο Γιάννης μάλλον θα μπει με καλή συγκομιδή πόντων στον δεύτερο γύρο.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο άσος των Μπακς πιθανότατα δεν θα το κουνάει από το παρκέ, συνεπώς έχει πολύ καλές πιθανότητες να ξεπεράσει τους 20. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι ο άγουρος Γιάννης του 2016 στο προολυμπιακό τουρνουά είχε κατά μέσο όρο 15,3 πόντους! Τώρα που πετάει δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο…

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σερβία)

Στη φιλόδοξη Σερβία σούπερ σταρ είναι ο Γιόκιτς, παρόλα αυτά τοποθετείται μόλις ως το πέμπτο φαβορί για πρώτος σκόρερ, πίσω ασφαλώς από τον συμπαίκτη του, Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς.

Ο Γιόκιτς παρότι σέντερ θα αναλάβει και οργανωτικό ρόλο. Η μπασκετική του οξυδέρκεια του επιτρέπει να αγωνίζεται και ως πλέι μέικερ επομένως μην απορήσετε αν ο άσος των Νάγκετς αποτελέσει τον πρώτο πασέρ των Σέρβων, δεδομένου ότι είναι ο κορυφαίος ψηλός στον πλανήτη σε αυτό τον τομέα.

Αντίθετα, ο Μπογκντάνοβιτς με το φαρμακερό του τρίποντο αναμένεται να αναλάβει περισσότερο εκτελεστικό ρόλο για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, όπως άλλωστε συνέβη και στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ το 2017, όπου ο παίκτης των Κινγκς τελείωσε το τουρνουά με 20,4 πόντους όντας 6ος στη σχετική λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ.

Ντένις Σρέντερ (Γερμανία)

Η Γερμανία έχει μία αξιόλογη εξάδα-επτάδα παικτών όμως κακά τα ψέματα ο παίκτης που ξεχωρίζει στην ομάδα του Χένρικ Ρεντλ είναι ο άσος της Οκλαχόμα, ο οποίος πολλές φορές εξελίσσεται σε one man show για τους Γερμανούς.

Ο Σρέντερ φέτος είχε τον ρόλο του έκτου παίκτη στους Θάντερ, σημείωσε κατά μέσο όρο 15,5 πόντους, όμως στην πραγματικότητα το συνολικό πείραμα δεν δούλεψε καλά στα πλέι οφ και η σεζόν για το συγκρότημα του Μπίλι Ντόνοβαν κρίθηκε αποτυχημένη αφού οι «αστραπές» αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο.

Στην εθνική, βέβαια, ο 25χρονος σταρ είναι βασικός και αναντικατάστατος (στον πάγκο υπάρχει μόνο ο Μάοντο Λο) και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του τουρνουά με 23,7 πόντους πίσω μόνο από τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος έχει το… ακαταλόγιστο στον αριθμό προσπαθειών που εκτελεί και φέτος λείπει λόγω τραυματισμού.

Πάτι Μιλς (Αυστραλία)

Ο Πάτι Μιλς είναι ένας εκ των τεσσάρων NBAer που διαθέτει η αποστολή της Αυστραλίας και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της. Στο Σαν Αντόνιο εδώ και οχτώ σεζόν αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα εργαλεία του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο Μιλς είναι ο κλασικός έκτος παίκτης των Σπερς όλα αυτά τα χρόνια και παρότι δεν παίρνει φανέλα starter, ο κόουτς Ποπ δεν διστάζει να τελειώνει τα ματς με τον Αυστραλό στο παρκέ, δείγμα της εμπιστοσύνης που του έχει.

Ο Μιλς σκοράρει περίπου 10 πόντους κάθε σεζόν και σουτάρει από το τρίποντο με σχεδόν 40%. Στην Αυστραλία ασφαλώς κατέχει ηγετικό ρόλο και στο πρόσφατο φιλικό με τις ΗΠΑ, όπου οι Αυστραλοί έσπασαν το αήττητο σερί των Αμερικανών (78 αγώνες), που κρατούσε από το ελληνικό έπος της Σαϊτάμα πριν 13 χρόνια, ο 31χρονος γκαρντ σημείωσε 30 πόντους!

Με δεδομένο ότι η ομάδα του Αντρέϊ Λεμάνις αρέσκεται σε μπάσκετ γρήγορου ρυθμού και πολλών κατοχών δεν αποκλείεται να δούμε τον φορμαρισμένο Μιλς να αγγίζει τους 20+ πόντους κατά μέσο όρο στη διοργάνωση.

Ντανίλο Γκαλινάρι (Ιταλία)

Ένας από τους πιο γνήσιους σκόρερ που θα λάβουν μέρος στη φετινή διοργάνωση είναι ο Ντανίλο Γκαλινάρι. Ο «Γκάλο» προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ με 19,8 πόντους και εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας (43,4% στο τρίποντο).

Στο Ευρωμπάσκετ του 2017 δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού, στους Ολυμπιακούς του Ρίο η Ιταλία απουσίασε, συνεπώς ο 31χρονος άσος επιστρέφει γεμάτος όρεξη στη «σκουάντρα ατζούρα». Στην τελευταία του συμμετοχή με την Ιταλία, στο Ευρωμπάσκετ του 2015 ήταν τέταρτος σκόρερ του τουρνουά με 17,9 πόντους.

Κέμπα Ουόκερ (ΗΠΑ)

Στην αποστολή των ΗΠΑ δύο είναι τα σούπερ επιθετικά όπλα, ο Κέμπα Ουόκερ και ο Ντόνοβαν Μίτσελ. Οι αποδόσεις του άσου των Τζαζ είναι ελαφρώς μικρότερες έναντι αυτού των Σέλτικς, ωστόσο στα δύο απανωτά δυνατά φιλικά με τους Αυστραλούς, ο Πόποβιτς έδειξε να εμπιστεύεται περισσότερο τον Ουόκερ.

Ο πρώην άσος της Σάρλοτ πήρε περισσότερα λεπτά συμμετοχής και έδειξε πιο ζεστός από τον Μίτσελ, σκοράροντας συνολικά 45 πόντους έναντι μόλις 25 του Μίτσελ.

Μαρκ Γκασόλ (Ισπανία)

Στην Ισπανία δεσπόζει η παρουσία του πρωταθλητή ΝΒΑ, Μαρκ Γκασόλ. Πάντως, ο Σέρτζιο Σκαριόλο ενδέχεται να κάνει ειδική μεταχείριση στον 34χρονο σέντερ στην πρώτη φάση για να μην τον επιβαρύνει. Αυτό σημαίνει πως ίσως δούμε τον Μαρκ να φορτσάρει από τη δεύτερη φάση και μετά.

Άλλωστε και στο Ευρωμπάσκετ του 2017 ο άσος των Ράπτορς έκανε τα κορυφαία του παιχνίδια στους «8» και στον μικρό τελικό σκοράροντας 28 και 25 πόντους αντίστοιχα! Συνολικά όμως στη διοργάνωση είχε 13,6.

Εβάν Φουρνιέ (Γαλλία)

Στην ταλαντούχα Γαλλία το σκορ αναμένεται να μοιραστεί ανάμεσα στην τετράδα Ντε Κολο, Φουρνιέ, Γκομπέρ, Μπατούμ, επομένως δύσκολα θα προκύψει κάποιος που θα ξεφύγει σε προσπάθειες και πόντους.

Ο ΝΒΑer Φουρνιέ ασφαλώς έχει εξαιρετικό επιθετικό ένστικτο και θα αναλάβει τις περισσότερες πρωτοβουλίες σε αντίθεση με τον Ντε Κολό που αναμένεται πιο οικονομικός και για αυτό ο άσος του Ορλάντο συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα των πιθανών κορυφαίων σκόρερ βάσει αποδόσεων, σε αντίθεση με τον πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ