el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νεϊμάρ: Τα συν και πλην για την επόμενη ομάδα του

Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Νεϊμάρ δεν απολαμβάνει πλέον την παρουσία του στη Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο ίδιος φέρεται να χαρακτήρισε λάθος την απόφασή του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα πριν από δύο χρόνια και έχει ζητήσει από τον ιδιοκτήτη της Παρί, Νασέρ Αλ Κελάιφι να αποχωρήσει.

Στο Παρίσι εμφανίζονται θετικοί, πλέον, στο να συναινέσουν στην παραχώρησή του, εφόσον ικανοποιηθούν οικονομικά. Για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό δαπάνησαν 222 εκατομμύρια ευρώ ώστε να τον αποκτήσουν και αξιώνουν 300 εκατομμύρια για να τον παραχωρήσουν, ποσό βέβαια που κρίνεται απαγορευτικό για τα δεδομένα των περισσότερων ομάδων στον κόσμο.

Μόλις τρεις είναι οι σύλλογοι, που με βάση τα οικονομικά τους δεδομένα, θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση. Τα δύο «μεγαθήρια» της Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και από την Αγγλία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Καταλανοί είναι, σύμφωνα με την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, οι επικρατέστεροι για να τον κάνουν ξανά δικό τους, προσφέροντας μεγάλο χρηματικό ποσό στην ομάδα του Παρισιού και τον Φιλίπε Κουτίνιο στα ανταλλάγματα, αφού ο τελευταίος δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες.

Image result for neymar barcelona

Κεφάλαιο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η αγγλική ομάδα ψάχνει τον παίκτη που θα ηγηθεί και ο ίδιος ο Βραζιλιάνος την ομάδα που θα του δώσει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο γήπεδο. Σε μία ενδεχόμενη μετακίνησή του στο Νησί, ο Βραζιλιάνος θα γινόταν το νούμερο 1 της ομάδας του αλλά και το μεγαλύτερο όνομα της Πρέμιερ Λιγκ γενικότερα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία ομάδα που μπορεί να καλύψει το συμβόλαιο των 36 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλωστε, δίνει 24 εκατομμύρια λίρες στον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος αποτελεί ξένο σώμα και ουσιαστικά το ποσό αυτό θα πάει στον Νεϊμάρ.

Καθαρά αγωνιστικά, με βάση και το υπάρχον ρόστερ της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο Νεϊμάρ θα έχει το ρόλο που θέλει (του 10αριού, πίσω από τον επιθετικό), κάτι που δεν μπορεί να βρει στις άλλες δύο ομάδες που θα μπορούσαν να κινηθούν για να τον αποκτήσουν.

Το αρνητικό σε μία ενδεχόμενη μετακίνησή του στο «Ολντ Τράφορντ», είναι το γεγονός πως το ποδόσφαιρο που παίζεται στην Αγγλία ίσως να μην τον βοηθάει, αφού δεν υπάρχουν πολλοί χώροι και ελευθερία, ενώ βασίζεται στο physical game.

Το δεδομένο, επίσης, πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στο Γιουρόπα Λιγκ, όπως και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Νησί, είναι ακόμα δύο αρνητικοί παράγοντες για τον ίδιο.

Αποδυτήρια και Εντέν Αζάρ  

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας της νέας ομάδας των «γκαλάκτικος», που αυτή τη φορά δεν θα έχει ως παίκτη τον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά ως προπονητή.

Ο Γάλλος έχει δει μέχρι στιγμής τον πρόεδρο της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ να δαπανά 300 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές και αυτή τη στιγμή μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να δώσει άλλα τόσα. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρξουν αποχωρήσεις.

Related image

Ο Νεϊμάρ ταιριάζει με το πρότζεκτ της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, αγωνιστικά, ο ρόλος του θα συνέπιπτε με αυτόν του Εντέν Αζάρ που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Τσέλσι με σκοπό να γίνει ο επόμενος ηγέτης της. Και οι δύο παίκτες καλύπτουν το αριστερό άκρο της επίθεσης και συγκλίνουν στον άξονα.

Ακόμα ένα μεγάλο ερώτημα σε ενδεχόμενη μετακίνησή του στη Ρεάλ, θα ήταν τα αποδυτήρια. Ο Νεϊμάρ, που είναι και αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσει να συνυπάρξει με τον Σέρχιο Ράμος.

Ο Ισπανός έχει αντίστοιχο ταμπεραμέντο με τον Νεϊμάρ. Δεν είναι και ο πιο ψύχραιμος χαρακτήρας ενώ δεν «σηκώνει κουβέντα» από κανέναν. Τον Οκτώβριο του 2018, μάλιστα, υπήρξε επεισόδιο του Ράμος σε προπόνηση  με συμπαίκτη του, όταν κλώτσησε με δύναμη την μπάλα πάνω του.

Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο για Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα είναι ένας σύλλογος που γνωρίζει ο Νεϊμάρ ενώ διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις με τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες, με τους οποίους συνέθεταν την τριπλέτα της επίθεσης. Γνωρίζει το πώς παίζει η ομάδα, τι ζητάει, ενώ ο ίδιος στην Ισπανία απέδωσε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του.

Image result for suarez neymar messi

Μία ενδεχόμενη επιστροφή του στη Βαρκελώνη είναι κάτι που φαίνεται να το επιθυμούν και οι δύο πλευρές, όμως και εδώ οι δυσκολίες δεν είναι λίγες.

Πρώτο και καλύτερο το οικονομικό. Οι Καταλανοί δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να δώσουν το ποσό που ζητάει η Παρί Σεν Ζερμέν. Ακόμα, δεν μπορούν να καλύψουν το συμβόλαιό του, ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, αλλά μπορούν να διαθέσουν έως 24. Το δεύτερο ζήτημα, είναι και το σημαντικότερο που πρέπει να λυθεί και αυτό εξαρτάται από τον ίδιο τον παίκτη.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που απαιτούνται στο μεταγραφικό κομμάτι, οι Καταλανοί έχουν να ρίξουν στο τραπέζι και το όνομα του Φιλίπε Κουτίνιο, που δεν περνάει απαρατήρητο.

Στην Παρί υπάρχουν συμπαίκτες του Κουτίνιο από τη Βραζιλία αλλά και ο Λεονάρντο ως τεχνικός διευθυντής και ο ίδιος δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής.  Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο ίδιος είναι θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η επιστροφή στη Βαρκελώνη μοιάζει έτσι ως το επικρατέστερο σενάριο αναφορικά με τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική καριέρα του Νεϊμάρ, κάτι που επιθυμεί ξεκάθαρα και ο ίδιος αλλά και οι πρώην συμπαίκτες του στην Ισπανία.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • PSG

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ