el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι κορυφαίοι 11 του κοινού

Πέντε παίκτες που κατέκτησαν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης το τρίτο διαδοχικό Τσάμπιονς Λιγκ, δύο πρωταθλητές κόσμου με τη Γαλλία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο κορυφαίος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ για τον Δεκέμβριο του 2018, ο Βέλγος σταρ Εντέν Αζάρ και οι Τερ Στέγκεν και Μέσι από την Μπαρτσελόνα, αποτελούν τους κορυφαίους 11 στην Ευρώπη για το 2018. Η ψηφοφορία διενεργήθηκε από την UEFA μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Η διοργανώτρια αρχή, ανακοίνωσε παράλληλα την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προέδρου. Αυτός βέβαια θα είναι ο νυν, Αλεξάντερ Σεφέριν, αφού δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος. Στις 07 Φεβρουαρίου στη Ρώμη, η συνεδρίαση.

Οι κορυφαίοι του 2018 από την ΟΥΕΦΑ

Τερματοφύλακας: Αντρέ Τερ Στέγκεν (Γερμανία, Μπαρτσελόνα)
Ντεμπούτο για τον διεθνή Γερμανό τερματοφύλακα στην κορυφαία 11άδα του κοινού. Ο 26χρονος συγκέντρωσε το 30,4% των ψήφων (51,307). Συνολικά στο 2018 αγωνίστηκε σε 50 ματς στην εθνική του ομάδα και στον σύλλογό του και κράτησε 17 φορές απαραβίαστη την εστία του. Μάλιστα, έλειψε μόλις από μία αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα σε αυτό το διάστημα για το πρωτάθλημα Ισπανίας. Ο Τερ Στέγκεν αγωνίζεται στους Καταλανούς από το 2014, προερχόμενος από την Μπουντεσλίγκα και την Γκλάντμπαχ.

Αμυντικός: Σέρχιο Ράμος (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο αρχηγός της «βασίλισσας» της Ευρώπης, επιλέχθηκε για όγδοη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς. Ο γεννημένος τον Μάρτιο του 1986 κεντρικός αμυντικός συγκέντρωσε 83.749 ψήφους, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 49,7% από αυτούς που συμμετείχαν. Συνολικά στο έτος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο Σέρχιο Ράμος έπαιξε σε 57 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας Ισπανία και Ρεάλ Μαδρίτης να κρατήσουν 17 φορές το μηδέν στην άμυνα.

Αμυντικός: Βίρτζιλ Βαν Ντάικ (Ολλανδία, Λίβερπουλ)
Τον Ιανουάριο του 2018 η Λίβερπουλ απέκτησε τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό από τη Σαουθάμπτον, για το ποσό ρεκόρ των 75 εκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί για παίκτη της άμυνας. Ένα χρόνο μετά, όλοι στην ομάδα του λιμανιού πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι για αυτή την απόφαση. Ο διεθνής στόπερ έχει προσδώσει σιγουριά στην άμυνα και σε ολόκληρη την ομάδα και είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της αγωνιστικής ανόδου της ομάδας.  Ο Βαν Ντάικ, ψηφίστηκε στο μεταξύ και ως ο καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ για τον Δεκέμβριο του 2018. Σε 56 ματς αγωνίστηκε ο Βέλγος, στα 26 από αυτά συνδύασε την παρουσία του με μηδέν παθητικό.

Αμυντικός: Ραφαέλ Βαράν (Γαλλία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Βασικός και αναντικατάστατος στην πορεία της Γαλλίας προς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ κατέκτησε και με τη Ρεάλ Μαδρίτης το τρίτο διαδοχικό Τσάμπιονς Λιγκ. Η παρουσία του νεαρού στόπερ αναγνωρίστηκε από τον κόσμο, που τον συμπεριέλαβε στην κορυφαία 11άδα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σε 58 ματς αγωνίστηκε στο 2018, στο Μουντιάλ της Ρωσίας δεν έχασε μάλιστα ούτε λεπτό και στα 17 από αυτά η ομάδα του (Γαλλία και Ρεάλ Μαδρίτης) δεν δέχθηκε γκολ.

Αμυντικός: Μαρσέλο (Βραζιλία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Ίσως ο τελευταίος μεγάλος μπακ-χαφ της Βραζιλίας. Εδώ και χρόνια η παρουσία του αποτελεί βαρόμετρο για τη «βασίλισσα». Πολύ υψηλό το ποσοστό του 31χρονου, συγκέντρωσε 102.932 ψήφους, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 61,1%. Σε 46 ματς συμμετείχε στο 2018 και βοήθησε 12 φορές να διατηρήσει η «σελεσάο» και η Ρεάλ Μαδρίτης το μηδέν παθητικό. Κατέκτησε το τρίτο σερί Τσάμπιονς Λιγκ με τη «βασίλισσα», σκοράροντας στους 16, στα προημιτελικά και τα ημιτελικά. Είναι η Τρίτη φορά στην καριέρα του Μαρσέλο που συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη 11άδα.

Αμυντικός μέσος: Ν’κολό Καντέ (Γαλλία, Τσέλσι)
«Μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή, «καταπίνει» ατελείωτα χιλιόμετρα και είναι πάντα εκεί που χρειάζεται για να ανακόψει την επίθεση των αντιπάλων και να βοηθήσει και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Βασικός στη Γαλλία σε όλη την πορεία της στα γήπεδα της Ρωσίας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ματς. Για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους έντεκα ο 27χρονος που έχει κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ με τη Λέστερ και την Τσέλσι. Έπαιξε σε 65 ματς τη χρονιά που ολοκληρώθηκε πρόσφατα (σημειώνοντας 3 γκολ).

Επιθετικός μέσος: Λούκα Μόντριτς (Κροατία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου για το 2018, ήταν αυτονόητο πως θα συμπεριλαμβανόταν στην κορυφαία 11άδα. Κομβική η παρουσία του τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κυρίως με την Κροατία, την οποία οδήγησε στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της. Τη συμμετοχή στον τελικό του Μουντιάλ. Σε 60 ματς αγωνίστηκε ο 33χρονος κεντρικός μέσος, σημειώνοντας 4 γκολ. Είναι η τρίτη φορά που είναι μέλος της καλύτερης 11άδας.

Επιθετικός μέσος: Εντέν Αζάρ (Βέλγιο, Ρεάλ Μαδρίτης)
Δεύτερη φορά για τον Βέλγο μέσο που βρίσκεται στους κορυφαίους έντεκα. Ο 28χρονος αγωνίστηκε σε 65 ματς στο 2018 με την εθνική ομάδα και τον σύλλογό του, σημειώνοντας 27 τέρματα. Είχε καθοριστική παρουσία με την εθνική του ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, με το Βέλγιο να κατακτά την τιμητική τρίτη θέση. Τον Δεκέμβριο του 2018 συμπλήρωσε 100 γκολ με τους «μπλε» του Λονδίνου, στους οποίους αγωνίζεται από το 2012.

Επιθετικός: Κιλιάν Μ’Μπαπέ (Γαλλία, Παρί Σεν Ζερμέν)
Ο 19χρονος επιθετικός με την παρουσία του στο 2018 σε Γαλλία και Παρί Σεν Ζερμέν, έκανε ακόμα και τον μεγάλο Πελέ να αναγνωρίσει το μεγάλο ταλέντο του. Ο Βραζιλιάνος αστέρας έχρισε μάλιστα τον Μ’Μπαπέ ως τον διάδοχό του. Κορυφαίος νέος παίκτης στο Μουντιάλ του 2018 και από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του τροπαίου από τους «τρικολόρ». Ολοκλήρωσε το έτος με 60 συμμετοχές και 34 γκολ.

Επιθετικός: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα)
Δέκατη φορά για τον Μέσι που συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη 11άδα του έτους. Ηταν ο κορυφαίος σκόρερ για το 2018 στην Ευρώπη. Συνολικά αγωνίστηκε σε 54 ματς και σκόραρε 51 φορές. Το 2018 ήταν στο μεταξύ ακόμα μία περίεργη χρονιά με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, στην οποία παραμένει ακόμα αβέβαιο αν θα αγωνιστεί ξανά με αυτήν.

Επιθετικός: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Γιουβέντους)
Συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ενα από αυτά, είναι η 13η συμμετοχή του στην κορυφαία 11άδα της ΟΥΕΦΑ. Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ για πέμπτη φορά και τρίτη συνεχόμενη ενώ το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε με ποσό ρεκόρ για παίκτη πάνω από 30 ετών στη Γιουβέντους από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Συνολικά αγωνίστηκε σε 53 ματς με Γαλλία, Ρεάλ και Γιούβε στο 2018 και σκόραρε 49 τέρματα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ