el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός vs Βικτόρια Πλζεν: Με τον κόσμο του για την πρόκριση

Η παρουσία του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρωταρχικός στόχος. Αρχικά βέβαια, πρέπει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Βικτόρια Πλζεν στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-0), στην Τσεχία, επιτρέπει στην ελληνική ομάδα να διατηρεί το θεωρητικό προβάδισμα, αφού με νίκη με οποιοδήποτε σκορ, είναι αυτή που παίρνει το «εισιτήριο» για τον τρίτο προκριματικό.

Οι «ερυθρόλευκοι», για τον επαναληπτικό της Τρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» (30/7, 21:30) θα στηριχθούν στη δυναμική της έδρας και του κόσμου ώστε να πάρουν την πρόκριση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να προχωρήσει σε 2-3 αλλαγές στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με την αναμέτρηση της Τσεχίας.

Mια μοναδική προσφορά* για τα μέλη της Novibet, στο live του Ολυμπιακός – Βικτόρια

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μεριά αντί Αβραάμ στην 11άδα

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η είσοδος του Μεριά στο αρχικό σχήμα και δίπλα στον Σεμέδο στο κέντρο άμυνας.

Ο Τυνήσιος επέστρεψε από τις υποχρεώσεις που είχε με την εθνική του ομάδα στο Κόπα Άφρικα, ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται και από τη στιγμή και που ο Αβραάμ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού (από το πρώτο ματς), μοιάζει πολύ λογικό το ενδεχόμενο να πάρει τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Άλλωστε, στο πρώτο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα στα μετόπισθεν, με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, Ζοζέ Σα, να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε.

Η θέση στην κορυφή της επίθεσης, είναι η άλλη που παίζεται σε μεγάλο βαθμό για το αρχικό σχήμα. Ο Ελ Αραμπί μπορεί να ξεκινήσει αντί του Γκερέρο, αν και ο Μαροκινός δεν είναι απόλυτα έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης.

Μπουχαλάκης και Καμαρά διεκδικούν μία θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Καμαρά είναι σε φουλ αγωνιστική ετοιμότητα λόγω του Κόπα Άφρικα ενώ και στο πρώτο ματς, από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, άλλαξε προς το καλύτερο όλη η λειτουργία της ομάδας.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Καμαρά (Μπουχαλάκης) – Μασούρας, Βαλμπουενά, Ποντένσε – Ελ Αραμπί (Γκερέρο).

Με δύο σημαντικές απουσίες η Πλζεν

Απουσίες από το κέντρο άμυνας και τη μεσαία γραμμή, θα έχει η Βικτόρια Πλζεν στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Ρόμαν Χούμπνικ, αρχηγός της ομάδας και βασικός στόπερ, θα λείψει και από το δεύτερο ματς, λόγω τραυματισμού. Νέο πρόβλημα για τους Τσέχους, ο βασικός μεσοεπιθετικός Άλες Τσέρμακ.

0 24χρονος Τσέχος ταλαιπωρείται από τραυματισμό και αποκλείστηκε από την αποστολή. Ο 22χρονος Οντρέι Μίχαλικ αναμένεται να πάρει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επάνοδος του 35χρονου μπακ Ντέιβιντ Λιμπέρσκι. 

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Χρούσκα – Ρέζνικ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς, Λιμπέρσκι – Χροσόφσκι, Κάλβαχ – Καγιάμπα, Μίχαλικ, Κόπιτς – Κρμέντσικ.

Προκρίνονται με 0-0 στο πρώτο ματς 

Οι ερυθρόλευκοι έχουν «πλούσια» παρουσία στην Ευρώπη, με πολλά περισσότερα ευρωπαϊκά ματς από τη Βικτόρια Πλζεν. Το 1958-59 αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε διασυλλογικό επίπεδο με σχεδόν συνεχή παρουσία έκτοτε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Παρά τα πολλά ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός, μόλις μία φορά κατά το παρελθόν έχει αποσπάσει την ισοπαλία χωρίς σκορ, όταν έδωσε το πρώτο νοκ-άουτ ματς ως φιλοξενούμενος.

Ειδικότερα, τη σεζόν 1982-83 αντιμετώπισε τον Άγιαξ για το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η σειρά αφορούσε τον πρώτο προκριματικό γύρο και η ελληνική ομάδα πήρε την πρόκριση. Στην Ολλανδία, στο πρώτο ματς, απέσπασε ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) και στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ μπροστά σε 75.000 κόσμο, επικράτησε 2-0 στην παράταση.

Πέρασε, χάρη στο εκτός έδρας γκολ

Από τη σεζόν 2010-11 μετέχει συνεχόμενα σε προκριματικές φάσεις η Βικτόρια Πλζεν. Προηγουμένως, είχε μόνο δύο ευρωπαϊκά ματς, τη σεζόν 1971-72.

Στη συνολική της παρουσία σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις, μόνο σε μία περίπτωση έχει παραχωρήσει στο πρώτο ματς, ως γηπεδούχος, ισοπαλία χωρίς σκορ. Όπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και οι Τσέχοι, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Ήταν την αγωνιστική περίοδο 2016-17 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Καραμπάχ. Στον επαναληπτικό του Αζερμπαϊτζάν, η Βικτόρια Πλζεν απέσπασε την ισοπαλία με 1-1 και κατά συνέπεια προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ