el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός vs ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ζητείται υπέρβαση

Εν μέσω αγωνιστικών προβλημάτων και ντεφορμαρίσματος, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (06/02, 21:00) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα θελήσουν να κάνουν ό,τι και στον πρώτο γύρο απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, την υπέρβαση δηλαδή, για να πάρουν τη νίκη που θα τους επιτρέψει να ελπίζουν ακόμα στην εξασφάλιση μίας θέσης στην πρώτη 8άδα.

Στο 9-14 πλέον το ρεκόρ νικών-ηττών για τον Ολυμπιακό, στο 16-7 για τους Ρώσους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ενα βήμα ακόμα πίσω, στην προσπάθεια που κάνει να τερματίσει στις πρώτες οκτώ θέσεις και να προκριθεί στα πλέι οφ, έκανε ο Ολυμπιακός.

Η ελληνική ομάδα γνώρισε τη συντριβή στη Λιθουανία από τη Ζαλγκίρις και το σκορ του αγώνα (94-69) τα λέει όλα από μόνο του. Πλήρωσε κυρίως την κακή αμυντική συμπεριφορά που είχε σε ακόμα ένα ματς, με τους Λιθουανούς να μην το «συγχωρούν» και να «καθαρίζουν» σχετικά εύκολα σουτάροντας με υψηλά ποσοστά από την περιφέρεια.

Brandon Paul - Olympiacos Piraeus - EB19

Ο Ολυμπιακός είχε βέβαια να αντιμετωπίσει την απουσία του πρώτου σκόρερ του, Γιώργου Πρίντεζη, αλλά και να διαχειριστεί τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν με τους Βασίλη Σπανούλη και Τέιλορ Ρότσεστι, ωστόσο, η εικόνα του, δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανάλογη των περιστάσεων.

Ο Ρότσεστι θα μείνει για δύο με τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης ενώ όπως είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θα αγωνιστούν επίσης οι Σπανούλης και Πρίντεζης.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Το σερί των πέντε νικών έλαβε τέλος από την Εφές την προηγούμενη αγωνιστική (80-82). Το ματς είχε το χαρακτήρα ντέρμπι, με την Εφές να είναι καλύτερη στις λεπτομέρειες, έχοντας και τον Σέιν Λάρκιν σε εξαιρετική βραδιά.

Η ΤΣΣΚΑ έχασε τη δυνατότητα να μειώσει τη διαφορά από την Εφές στη «μάχη» για την πρωτιά, παραμένει όμως στην 4άδα, πάνω από Μακάμπι και Παναθηναϊκό.

Mike James - CSKA Moscow - EB19

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ακόμα μία φορά ο πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ με 20 πόντους ενώ χαμηλά κινήθηκε η απόδοση του πρόσφατου μεταγραφικού αποκτήματος Σαντ Ρος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα άστοχος από την περιφέρεια (1/7 τρίποντα).

Πάντως, ο Κουβανός γκαρντ, πρώην της ΑΕΚ, στα πέντε ματς που βρίσκεται στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ δείχνει πως μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού (σκορ, πάσες, κλεψίματα).

Ο Αντρέι Βορονσέβιτς (φόργουορντ, 3.6 πόντοι μ.ο., 3 ριμπάουντ μ.ο.) έχασε τα τελευταία ματς και παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ενώ μακροχρόνια απέχει λόγω τραυματισμού ο Ουίλ Κλάιμπερν (φόργουορντ, 12.5 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ μ.ό.).

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Μόλις 10 πόντους στα 3 πιο πρόσφατα ματς έχει σημειώσει ο Μπράντον Πολ.
  • Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τους περισσότερους πόντους (1.915 σε 23 αγώνες) στη φετινή διοργάνωση.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τη δεύτερη νίκη του επί ρωσικού εδάφους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ σημείωσε στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός, με 84-79, τερματίζοντας έτσι ένα μίνι σερί τριών ηττών από την ομάδα της Μόσχας.

Ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός μετρά 3 νίκες και 8 ήττες κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Συνολικά, από το 2000, έχουν καταγραφεί 9 νίκες για τον Ολυμπιακό και 19 για τους Ρώσους.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ