el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ουν. Κραϊόβα vs ΑΕΚ: Αγωνία για το «πείραμα» Καρντόσο

*** Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 33χρονος Ολλανδός Ντένις Χίγκλερ. Είναι η πρώτη φορά που θα διευθύνει αναμέτρηση της ΑΕΚ.

*** Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σπάρτα Πράγας ή Τράμπζονσπορ

Να δώσει για τρίτη σερί σεζόν το παρών σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ζητάει η ΑΕΚ.

Σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει πρώτα να αποκλείσει την Κραϊόβα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, δίνοντας το πρώτο ματς στη Ρουμανία (8/8, 19:15).

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, μετά την τιμωρία που επέβαλλε η ΟΥΕΦΑ στη ρουμανική ομάδα για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του δεύτερου προκριματικού, με τη Χόνβεντ.

Image result for Κραϊόβα vs ΑΕΚ



Ο διαιτητής εκείνου του αγώνα τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και με το ματς χωρίς σκορ (0-0). Εν τέλει, η Κραϊόβα προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε η Χόνβεντ.

Όπως είναι γνωστό, και ο επαναληπτικός του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, λόγω τιμωρίας της Ένωσης.

Ουν. Κραϊόβα: Παράδοση και αγωνιστική ετοιμότητα

Στο άδειο γήπεδο, η Κραϊόβα έχει να αντιπαραθέσει την αγωνιστική της ετοιμότητα και τη θετική παράδοση που μετράει απέναντι σε ελληνικές ομάδες.

Για το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1981-82, η Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα απέκλεισε τον Ολυμπιακό, νικώντας 3-0 στο πρώτο ματς στη Ρουμανία και χάνοντας 2-0 στη ρεβάνς. Στη συνέχεια πέρασε το εμπόδιο και της Κοπεγχάγης, για να μείνει έξω στα προημιτελικά από την Μπάγερν.

Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 1984-85, η Κραϊόβα έπαιξε πάλι με τον Ολυμπιακό, στον 2ο γύρο. Νίκη 1-0 στη Ρουμανία, ακόμα μία νίκη με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό. Στον επόμενο γύρο, οι Ρουμάνοι αποκλείστηκαν από τη Ζελιέζνιτσαρ (2-0, 0-4).


Το πρωτάθλημα Ρουμανίας βρίσκεται σε εξέλιξη, η Κραϊόβα έχει δώσει ήδη δύο προκριματικούς γύρους (δύο νίκες με 3-2 επί της Σαμπαΐλ, δύο 0-0 με τη Χόνβεντ), οπότε θεωρητικά βρίσκεται μπροστά σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Προπονητής της είναι ο Κορνέλιου Παπούρα, που είχε θητεύσει προηγουμένως στη δεύτερη ομάδα ενώ ως παίκτης έχει αγωνιστεί με την Κραϊόβα σε τέσσερις διαφορετικές θητείες.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Πιλιατσέλι – Μάρτιτς, Κέλιτς, Ακά, Μπάνκου – Τσικαλντάου, Ματέιου, Ιβανόφ – Μπάρμπουτ, Ρομάν, Βαταζέλου.

ΑΕΚ: Ντεμπούτο για Μιγκέλ Καρντόσο

Η φετινή ΑΕΚ είναι ένα στοίχημα, αν υπολογίσουμε τη διαφορετική προσέγγιση που επιχειρεί να περάσει στο παιχνίδι της ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Image result for Μιγκέλ Καρντόσο

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και ζητάει από τις ομάδες του να «χτίζουν» τις επιθέσεις από πίσω, από τον τερματοφύλακα, κάτι που οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν αφομοιώσει και λογικά θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να το πετύχουν.


Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι η μεγαλύτερη απώλεια για το ματς της Πέμπτης, με τον Ουκρανό στόπερ να τραυματίζεται στην πρόβα τζενεράλε με την Μπασάκσεχιρ (0-0). Δηλώθηκε, αντίθετα, και υπολογίζεται κανονικά ο Νέναντ Κρίστισιτς, που ξεπέρασε το δικό του πρόβλημα τραυματισμού. 


Ο Καρντόσο προτίθεται να παρατάξει την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1 και τους Βέρντε-Ζεράλντες στα «φτερά» της επίθεσης. Ο Οικονόμου ενδέχεται να πάρει τη θέση του Τσιγκρίνσκι δίπλα στον Βράνιες ενώ στην κορυφή της επίθεσης, με τις ίδιες πιθανότητες παίζουν Λιβάγια και Κλωναρίδης.

Image result for Λιβάγια



Η αναμέτρηση της Πέμπτης θα είναι η έβδομη για την ΑΕΚ με αντίπαλο από τη Ρουμανία, με τον απολογισμό να είναι μοιρασμένος μέχρι στιγμής: τρεις νίκες εντός, τρεις ήττες εκτός

Ειδικότερα, η Ένωση έχει αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Τίργκου Μούρες (1977/78: 3-0, 0-1), Άρτζες Πιτέστι (1979-80: 2-0, 0-3) και Βασλούι (2008-09: 3-0, 1-2). 

Πιθανη 11άδα ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας – Παουλίνιο, Βράνιες, Οικονόμου, Χουλτ – Σιμόες, Σιμάο – Βέρντε, Μάνταλος, Ζεράλντες – Λιβάγια (Κλωναρίδης).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ