el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός vs Άλμπα: Σερί νικών στο ΟΑΚΑ

Να συνεχίσει το σερί νικών στο ΟΑΚΑ, μετά τις επιτυχίες με Εφές (86-70) και Βαλένθια (91-80), θέλει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με την Αλμπα Βερολίνου (14/11, 21:00), για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ενδεχόμενη νίκη, θα τον φέρει στο 5-3 σε νίκες-ήττες και θα του επιτρέψει να δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την υπόθεση πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο «εξάστερος» θα δώσει και το επόμενο ματς στο γήπεδό του, με τη Ζαλγκίρις (19/11) και φυσικά στοχεύει στο απόλυτο σε αυτά τα ματς.

Η Αλμπα μετράει 1 νίκη και 6 (σερί) ήττες στη διοργάνωση, στην οποία επιστρέφει μετά τη σεζόν 2014-15 και με την αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό βγάζει εις πέρας ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα, αφού έχει αντιμετωπίσει Εφές, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι σε αυτό το διάστημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νίκη για διπλό λόγο θέλει ο Παναθηναϊκός. Αφενός για να επανέλθει το καλό κλίμα μετά τον αποκλεισμό από τον Προμηθέα στο Κύπελλο Ελλάδος (στα προημιτελικά), αφετέρου να παραμείνει «ζωντανός» για την 8άδα.

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, νοκ-άουτ έχει τεθεί ο Τζίμερ Φριντέτ. Ο Αμερικανός σκόρερ υπέστη θλάση στη γάμπα στον αγώνα με τον Προμηθέα και υπό το φόβο υποτροπής θα προφυλαχθεί.

Ο Φριντέτ, ο οποίος είναι και ο πρώτος σκόρερ στη φετινή Ευρωλίγκα ανά κατοχή, είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Από την προηγούμενη εβδομάδα, διαθέσιμος είναι ο Νίκος Παππάς, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επανέρχεται σταδιακά σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για nick calathes

Ο Φριντέτ, μαζί με τους Νικ Καλάθη και Ντεσόν Τόμας είναι οι πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα (14.1 πόντοι μ.ό.), με τον Καλάθη πρώτο και σε ασίστ (9 μ.ο.).

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Η ομάδα του πολύπειρου Ισπανού Αϊτόρ Ρενέσες, καλείται να βγάλει τη δύσκολη αυτή αποστολή χωρίς τον παίκτη που κάνει τη διαφορά. Ειδικότερα, θα απουσιάσει από τη συνάντηση με τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης αλλά και πιθανότατα από το επόμενο ματς, ο Πέιτον Σίβα. Πρόκειται για τον δεύτερο σκόρερ (12.2 πόντοι) αλλά και τον πιο δημιουργικό της παίκτη (5.7 ασίστ).

Η απουσία του 29χρονου πλέι μέικερ δεν είναι πάντως και η μοναδική για τον αγώνα της Αθήνας. Εκτός πλάνων βρίσκεται λόγω τραυματισμού και ο φόργουορντ/σέντερ Τάιλερ Κάβανο, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε για ένα διάστημα στο NBA με τους Γιούτα Τζαζ και φέτος έχει 8.7 πόντους κατά μέσο όρο, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο.

Αποτέλεσμα εικόνας για rokas giedraitis alba

Ο Ρόκας Γκεντράιτις (φόργουορντ, 13.7 πόντοι μ.ο) θα κληθεί έτσι να σηκώσει σχεδόν μόνος του το επιθετικό βάρος και στην προσπάθεια νίκης στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Είναι η πέμπτη φορά που ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Αλμπα Βερολίνου από το 2000 έως σήμερα. Θα είναι η πρώτη, όμως, που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε κανονική περίοδο!

Ολες οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους αφορούσαν το ΤΟΠ-16. Συνολικά η ελληνική ομάδα μετράει 3-1 στις νίκες (1-1 ως γηπεδούχος). Στο πιο πρόσφατο, τον Απρίλιο του 2015, ηττήθηκε από την Αλμπα με 66-68.

Ο Νίκος Παππάς, είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που είχε αγωνιστεί στο εν λόγω ματς και παραμένει στο πράσινο ρόστερ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ