el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός: Θέλει να ανατρέψει τα δεδομένα

Η επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στα ματς με Φενέρ (17/12, 21:00) και Μακάμπι (19/12, 21:05), σε Αθήνα και Τελ Αβίβ αντίστοιχα.

Η πρώτη μίνι κρίση επί εποχής Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, είναι γεγονός, με δύο συνεχόμενες ήττες από Μπαρτσελόνα και Περιστέρι.

Το «τριφύλλι» υστέρησε απελπιστικά στον τομέα των ριμπάουντ, όπως τόνισε ο Αμερικανός προπονητής: «Αν δεν παίξεις άμυνα, αν δεν πάρεις τα ριμπάουντ απέναντι σε ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα, δεν έχεις καμία τύχη. Σπουδαία ομάδα είναι αυτή που μαζεύει τα ριμπάουντ με συνέπεια, που έχει… πείνα να το κάνει αυτό. Αυτό δεν το έχω δει από τον Παναθηναϊκό».

Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο 10λεπτο, αλλά δεν είχε συνέπεια και συνέχεια στην απόδοσή του, έδειξε και κουρασμένος, με συνέπεια να χάσει δίκαια με 82-78 από το Περιστέρι.

Πολλά λάθη από τον «εξάστερο», τόσο στη δημιουργία όσο και τη διαχείριση του αγώνα, ελέω και της απουσίας του Νικ Καλάθη, ο οποίος αποχώρησε από την αναμέτρηση λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Πλην του αρχηγού –που αποδείχθηκε ακόμα μία φορά πως είναι ο ηγέτης και το βαρόμετρο της ομάδας– πρόβλημα προέκυψε και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ωστόσο η κατάσταση και των δύο δεν κρίνεται ανησυχητική και θα είναι διαθέσιμοι στη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός vs Φενέρμπαχτσε: Μία νίκη από το 2016

Τον προπονητή με τον οποίο καθιερώθηκε ως μία από τις μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, είναι έτοιμος να υποδεχθεί την Τρίτη (17/12, 21:00) ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενεί για τη 14η αγωνιστική τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ο Σέρβος παραμένει στις καρδιές όλων στο «πράσινο στρατόπεδο», έστω και αν την τελευταία τριετία τους «πληγώνει» σταθερά. Στα οκτώ τελευταία ματς μεταξύ των δύο ομάδων, οι Τούκοι μετρούν επτά νίκες έναντι μίας των «πρασίνων» (τον Οκτώβρη του 2017 με 70-68).

Την περσινή σεζόν το «τριφύλλι» γνώρισε βαριές ήττες, εντός και εκτός έδρας, με 69-81 και 66-85 αντίστοιχα. Στην αναμέτρηση της Τουρκίας, την ομάδα είχε κοουτσάρει ο Ρικ Πιτίνο.

Με την αναμέτρηση απέναντι στη Φενέρ, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το πρόγραμμα-βουνό που έχει τον επόμενο μήνα, αφού ακολουθεί η Μακάμπι στο Ισραήλ, έπειτα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και ταξιδεύει σε Μόσχα και Ιταλία για τα ματς με ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι.

Αναφορικά τώρα με τη Φενέρ (5 νίκες-8 ήττες), στο ματς που προηγήθηκε για την Ευρωλίγκα ηττήθηκε ως γηπεδούχος από την Εφές και τερμάτισε το μίνι σερί των 3 νικών. Η επίθεση ήταν ο τομέας που υστέρησε η Φενέρ και ιδίως στην 3η περίοδο, όταν σημείωσε μόλις 11 πόντους.

Στα εκτός έδρας ματς, έχει μόνο 1 νίκη, έχοντας αντιμετωπίσει κατά σειρά: Ρεάλ (77-81), Ερυθρό Αστέρα (56-68), Αρμάνι (74-87), Μακάμπι (55-67), ΤΣΣΚΑ (70-88), Μπαρτσελόνα (63-89), Βιλερμπάν (88-72).

Κώστας Σλούκας (10.7 πόντοι μ.ό.) και Νάντο Ντε Κολό (19.7 π.) είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Ευρωλίγκα ενώ ακολουθούν σε προσφορά οι Λουίτζι Ντατόμε (6.6 π.) και Μελίχ Μαχμούτογλου (8.3 π.).

Εκτός πλάνων βρίσκεται ο Τσέχος σέντερ Γιαν Βέσελι, που απουσιάζει από την 9η αγωνιστική.

Μακάμπι vs Παναθηναϊκός: Με σύμμαχο την παράδοση στο Ισραήλ

Σε αντίθεση με τις αναμετρήσεις των τελευταίων ετών απέναντι στη Φενέρ, όπου ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται αισθητά, στα ματς με αντίπαλο τη Μακάμπι (9 νίκες-4 ήττες) έχει τον τρόπο: τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους για την ελληνική ομάδα.

Στο περσινό αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου σημειώθηκε η ήττα (75-84), μία συνάντηση που ο Παναθηναϊκός είχα ξανά στην τεχνική ηγεσία τον Ρικ Πιτίνο και ήταν τρομερά άστοχος, ιδίως από την περιφέρεια (4/22 τρίποντα).

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρικ Πιτίνο

Η Μακάμπι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν φέτος και δείχνει ικανή να φτάσει στο Final 4. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που μόλις υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2023, διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ, παίρνοντας πόντους από το καλάθι και την περιφέρεια.

Αξιο αναφοράς, το γεγονός πως μετράει το απόλυτο νικών στην έδρα της (7/7) έχοντας αντιμετωπίσει κατά σειρά: Ερυθρό Αστέρα (84-69), Βαλένθια (76-63), Φενέρ (67-55), Αλμπα (104-78), Βιλερμπάν (93-62), Μπάγερν (77-55) και ΤΣΣΚΑ (90-80).

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκότι Ουίλμπεκιν

Ο Αμερικανός γκαρντ Σκότι Ουίλμπεκιν (με διψήφιο αριθμό πόντων στα 11 από τα 14 φετινά) είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου από την περιφέρεια, ενώ οι Ταρίκ Μπλακ και Οθέλο Χάντερ συνεισφέρουν σημαντικά στις θέσεις των ψηλών.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ