el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός vs Βιλερμπάν: Με οδηγό την επίθεση

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βιλερμπάν (24/01, 21:30), με μοναδικό στόχο την τρίτη σερί εντός έδρας νίκη και την άτυπη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου.

Να κάνει ακόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση αρχικά των πλέι οφ και να μείνει έπειτα στη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη 4άδα της Ευρωλίγκας, το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό. Στο 12-8 το ρεκόρ νικών/ηττών για τους «πράσινους», στο 8-12 της Βιλερμπάν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Να κάνει το καθήκον του, σε ακόμα ένα εντός έδρας ματς, καλείται ο Παναθηναϊκός. Επιβεβαίωσε τη δυναμική που αντλεί στο ΟΑΚΑ νικώντας την Μπάγερν Μονάχου (98-93) και τη Ζαλγκίρις (96-94) στη διπλή αγωνιστική, με το εντός έδρας ρεκόρ του να ανεβαίνει στο 8-3.

Το μεγάλο ατού της ομάδας του Ρικ Πιτίνο είναι η επίθεση. Πρόκειται για την ομάδα με την καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής (89 πόντοι μ.ό.) τη στιγμή που διαθέτει και το καλύτερο ποσοστό στα δίποντα (56,2%).

Panathinaikos OPAP Athens celebrates - EB19

Εφόσον η ελληνική ομάδα αποδώσει σύμφωνα με τα στάνταρ της, σε συνδυασμό με την κακής αμυντική συμπεριφορά της Βιλερμπάν στα παιχνίδια που δίνει ως φιλοξενούμενη, έχει στο χέρι της τη νίκη.

Ο Νίκος Παππάς εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός πλάνων του Αμερικανού προπονητή, τα ευχάριστα όμως ήρθαν από την πλευρά του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος. Ο διεθνής φόργουορντ αντιμετώπισε πρόβλημα στον αντίχειρα από την αναμέτρηση της Α1 με τον Προμηθέα, από την Τετάρτη όμως μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και υπολογίζεται κανονικά.

Ο 26χρονος αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» του «τριφυλλιού» και από τους παίκτες με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (28:52 μ.ό.).

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών η Βιλερμπάν, με συνέπεια να γνωρίσει τέσσερις σερί ήττες (από Ρεάλ, Ερυθρό Αστέρα, Φενερμπαχτσέ και Εφές) και να χάσει την επαφή της με τις θέσεις της 8άδας.

«Πληγή» για την ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς αποτελεί το γεγονός πως δεν μπορεί να βρει τις λύσεις στην επίθεση στα ματς που καλείται να δώσει ως φιλοξενούμενη.

Σημειώνει 66.9 πόντους μ.ό., τη στιγμή που δέχεται 84.7. Σε σύνολο 9 εκτός έδρας αγώνων μετράει 1 νίκη και 8 ήττες ενώ σε κανέναν από αυτούς δεν ξεπέρασε τους 75 πόντους.

LDLC ASVEL Villeurbanne celebrates - EB19

Το έργο της Βιλερμπάν προμηνύεται δύσκολο βάσει των όσων έχει δείξει μέχρι στιγμής, ωστόσο θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να πάρει τη νίκη. «Οπως σε κάθε ματς, έτσι και σε αυτό, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ακόμη και αν ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι 100% το φαβορί. Ο στόχος μας είναι να μην υποφέρουμε πολύ από το ρυθμό τους, να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και αν μπορέσουμε να κάνουμε την έκπληξη», σχολίασε ο τεχνικός της.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν καταγράφονται νέα προβλήματα. Εδώ και καιρό απουσιάζει ο Εντουιν Τζάκσον (6.6 πόντοι μ.ό. σε 14 ματς) ενώ αντίθετα έχει επιστρέψει από τραυματισμό ο πρώην «πράσινος» Εντριαν Πέιν (σέντερ, 11.1 πόντοι μ.ο.).

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μόλις για δεύτερη φορά από το 2000 θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Στο ματς του πρώτου γύρου, στη Γαλλία, η Βιλερμπάν επικράτησε με 79-78 έχοντας ως κορυφαίο τον σέντερ Τόνι Τζεκιρί (με 15 πόντους) ενώ μοιραίος για την ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν ο Νικ Καλάθης που αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Στο εν λόγω ματς, στην τεχνική ηγεσία της ελληνικής ομάδας βρισκόταν ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ