el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός vs Μπάγερν: Βάζει βάσεις για την 4άδα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης (15/1, 21:00) την Μπάγερν, με μοναδικό ζητούμενο τη νίκη που θα του επιτρέψει να πλησιάσει στις θέσεις της πρώτης 4άδας.

Στο 10-8 το ρεκόρ νικών/ηττών των «πρασίνων» και στο 6-12 των Βαυαρών αντίστοιχα. Για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο ακολουθεί νέο εντός έδρας ματς, την Παρασκευή (17/1) κόντρα στη Ζαλγκίρις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Να αφήσει πίσω την ήττα από την Αρμάνι στο Μιλάνο (96-87) στην αναμέτρηση που προηγήθηκε θέλει ο Παναθηναϊκός.

Από τη στιγμή μάλιστα που ακολουθεί ένα σερί τριών εντός έδρας αγώνων, αρχίζοντας από το ματς με τη Μπάγερν, του παρουσιάζεται η ευκαιρία να αξιοποιήσει την ισχυρή του έδρα στο έπακρο και να κάνει ένα σερί νικών που θα τον βάλει «ζεστά» στη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη 4άδα.

Η άμυνα, είναι το τομέας που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα, σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου: «Θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Να συγκεντρωθούμε για να παίξουμε καλύτερα τόσο προσωπικά, όσο και συνολικά ως ομάδα».

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα και επένδυσε ακόμα περισσότερο σε αυτό το κομμάτι με την απόκτηση του Αντι Ράουτινς. Ο 34χρονος Καναδός θεωρείται κλασικός σουτέρ και δηλώνει έτοιμος να προσφέρει.

Ο Ράουτινς θα πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Ρικ Πιτίνο, όπως επιβεβαίωσε ο Αμερικανός προπονητής.

Αμφίβολος για την αναμέτρηση της Τετάρτης είναι ο Ιαν Βουγιούκας, που ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο του αριστερού του ποδιού.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Νέο προπονητή έχει από τις αρχές του έτους η Μπάγερν. Ο Ολιβερ Κόστιτς, μέχρι πρότινος ασίσταντ του Ντέγιαν Ράντονιτς, ανέλαβε τα ηνία των Βαυαρών και στο ντεμπούτο του η ομάδα παρουσίασε μία σχετική βελτίωση στην εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (77-84).

Μαζί με τον Ράντοβιτς, παρελθόν από την ομάδα του Μονάχου αποτέλεσε και ο γκαρντ Ντεμάρκους Νέλσον (3.7 πόντοι μ.ο.).

Οι Βλάντιμιρ Λούτσιτς (φόργουορντ, 12.1 πόντοι μ.ό.) και Γκρεγκ Μονρό (σέντερ, 12.5 πόντοι, 6.2 ριμπάουντ μ.ό.) αποτελούν τα βαρόμετρα για την όποια επιτυχία ή αποτυχία των Βαυαρών, που άρχισαν καλά στη διοργάνωση (3-2 νίκες), αλλά δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Θα αναμετρηθούν για έκτη φορά σε επίπεδο Ευρωλίγκας, με τον Παναθηναϊκό να υπερτερεί στις νίκες (3-2) συνολικά, αλλά και να μετράει το απόλυτο νικών ως γηπεδούχος (2×2).

Το 2014 επικράτησε με 97-72 και το 2019 με 77-67. Στο ματς του πρώτου γύρου, οι «πράσινοι» νίκησαν στη Γερμανία με 87-75, έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον Ντεσόν Τόμας με 14.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ