el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ vs Σλόβαν Μπρατισλάβας: Υποχρεωμένος να προκριθεί!

Έχοντας ρίξει στα… σχοινιά τον Άγιαξ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα περίμενε κανείς ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Θα πάρει την πρόκριση στους ομίλους ο ΠΑΟΚ; Το Γιουρόπα Λιγκ στη Novibet όπως ακριβώς θα ήθελες να είναι

Κι όμως, ο πρωταθλητής Ελλάδας έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του στον αγώνα της Σλοβακίας, όπου από το… πουθενά δέχθηκε ένα χαζό γκολ στις καθυστερήσεις και γνώρισε την ήττα (1-0), που περιπλέκει την υπόθεση-πρόκριση.

Το βράδυ της Πέμπτης (29/8, 20:00) το γήπεδο της Τούμπας αναμένεται κατάμεστο, με τον 12ο παίκτη του ΠΑΟΚ να σπρώχνει την ομάδα στην επιστροφή στις εντός έδρας ευρωπαϊκές νίκες!

Μετά το 3-2 επί της Σπαρτάκ Μόσχας (8/8/18), ο Δικέφαλος του Βορρά απέτυχε να νικήσει στην έδρα του κατά σειρά τις Μπενφίκα (1-4), Τσέλσι (0-1), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (1-3), Βίντι (0-2) και Άγιαξ (2-2), ένα σερί που πρέπει πάση θυσία να πάρει τέλος.

Ποτέ αποκλεισμός σε δύο σερί προκριματικές φάσεις

Από το 2009, οπότε και άλλαξε μορφή το Γιουρόπα Λιγκ και σταθεροποιήθηκε η μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ο ΠΑΟΚ δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον αποκλεισμό σε δύο σερί προκριματικές φάσεις.

Αντίστοιχη σεζόν με τη φετινή είναι το 2011-12, όταν οι Θεσσαλονικείς αποκλείστηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (πάλι από τον Αγιαξ) και προκρίθηκαν στο Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας στα πλέι οφ τη Φενέρμπαχτσε στη διαδικασία της παράτασης (1-0 στο 90λεπτο και τα δύο ματς).

Θυμηθείτε εδώ τις ανατροπές του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Σε ό,τι αφορά την παράδοση με Σλοβάκους, εντός έδρας μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, αμφότερα με αντίπαλο τη Σπάρτακ Τρνάβα: 5-3 (από 0-3!) το 1997 για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και 1-0 το 2015 για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα.

ΠΑΟΚ: Με Ροντρίγκο αντί Μάτος

Ο Άμπελ Φερέιρα έχει να αντιμετωπίσει για τον επαναληπτικό με τους Σλοβάκους την απουσία του τιμωρημένου Μάτος. Ο Ροντρίγκο, όπως προανήγγειλε ο Πορτογάλος, θα είναι ο αντικαταστάτης του στο αρχικό σχήμα ενώ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής διατηρεί τη θέση του ο Λημνιός, αντί του Λέο Ζαμπά.

Ζητούμενο στην αναμέτρηση της Πέμπτης είναι ο ΠΑΟΚ να καταφέρει να έχει καλύτερη ισορροπία στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, αφού ήταν κάτι που το πλήρωσε στην αναμέτρηση της Σλοβακίας, και φυσικά να καταφέρει να παρουσιαστεί αποτελεσματικός στην επίθεση.

Πιθανή 11άδα (4-4-2): Πασχαλακης – Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης – Μπίσεσβαρ, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Λημνιός – Πέλκας, Ακπομ.

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Προφύλαξε βασικούς

Με σχεδόν εξολοκλήρου αλλαγμένη 11άδα, αγωνίστηκε η Σλόβαν Μπρατισλάβας στο παιχνίδι για το εγχώριο πρωτάθλημα την Κυριακή (εντός έδρας 1-1 με τη Ζίλινα).

Μόνο ο τερματοφύλακας δεν άλλαξε συγκριτικά με την αναμέτρηση του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ, με όσους παίκτες προφυλάχθηκαν να επιστρέφουν στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της και αυτός που κάνει τη διαφορά είναι ο 25χρονος επιθετικός Σπόραρ, που πέρσι σημείωσε 29 γκολ και φέτος μετράει ήδη 5.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Γκριφ – Μεντβέντεφ, Αμπενά, Μποζίκοφ, Βερνόν – Λιούμπισιτς, Καμπς – Γκάβριτς, Χόλμαν, Ρασράλα – Σπόραρ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ