el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρέμιερ Λιγκ: Οι 20 παίκτες που απογοήτευσαν

Πίσω από τους ποδοσφαιριστές που λάμπουν και εκστασιάζουν το κοινό με τα κατορθώματά τους, υπάρχουν εκείνοι που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες. Διαβάστε τους 20 της Πρέμιερ Λιγκ, έναν από κάθε ομάδα, που ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Παρότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια για την απόκτησή τους, η απόδοσή τους μέχρι στιγμής κυμαίνεται πολύ κάτω από το αναμενόμενο.

Η Mirror έφτιαξε μια λίστα με τους παίκτες που απογοήτευσαν, κυρίως γιατί ο κόσμος περίμενε πολύ περισσότερα από εκείνους.

ΑΡΣΕΝΑΛ: ΝΙΚΟΛΑ ΠΕΠΕ

Τον Αύγουστο του 2019 ο Νικολά Πεπέ έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Αρσεναλ, που τον απέκτησε για 80 εκατομμύρια ευρώ από τη Λιλ, όπου είχε πραγματοποιήσει δύο «γεμάτες» σεζόν με εξαιρετικές εμφανίσεις και πολλά γκολ (37).

Ο 24χρονος Ιβοριανός εξτρέμ άρχισε κάπως να βελτιώνεται μετά την αλλαγή προπονητή στους «κανονιέρηδες» και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μικέλ Αρτέτα, τα 4 γκολ όμως που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής, είναι πολύ φτωχός απολογισμός.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: ΜΠΙΟΡΝ ΕΝΧΕΛΣ

Ηταν η ακριβότερη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού στην ιστορία του Ολυμπιακού το 2018, αλλά δεν «έπιασε». Ενα χρόνο μετά, η Αστον Βίλα τον απέκτησε από τη Ρεμς, στην οποία παραχωρήθηκε από την ελληνική ομάδα έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ, όμως το αμυντικό πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν λύθηκε.

Είναι ενδεικτικό πως οι «χωριάτες» διαθέτουν τη μακράν χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με 56 γκολ παθητικό σε 28 αγωνιστικές – και μπορεί όλο το φταίξιμο να μην πέφτει πάνω στον Ενχελς, όμως σίγουρα δεν είναι ο «βράχος» που πίστευε ότι υπέγραφε το καλοκαίρι ο Ντιν Σμιθ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: ΦΕΛΙΠΕ ΑΝΤΕΡΣΟΝ

Οταν θέλει ο ίδιος, μπορεί να γίνει πολύ καλός παίκτης. Πολύ συχνά, όμως, δείχνει ότι θα προτιμούσε να βρισκόταν κάπου αλλού.

Η Γουέστ Χαμ τον απέκτησε το 2018 από τη Λάτσιο έναντι 38 εκατομμυρίων ευρώ, όχι με στόχο να κάνει απλά μία καλή σεζόν, αλλά να γίνει εκ των ηγετών της μεσοεπιθετικά.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής όσο και τα άκρα της επίθεσης, φέτος μετράει 22 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

ΓΟΥΛΒΣ: ΜΟΡΓΚΑΝ ΓΚΙΜΠΣ-ΓΟΥΑΪΤ

Στη Γουλβς από 8 ετών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στα 16. Στα 20 του πλέον, ο διεθνής με τις μικρές Αγγλίες μέσος περιμένει να πάρει τις ευκαιρίες του.

Προβλήματα τραυματισμών και έλλειψη σταθερότητας έχουν κρατήσει στάσιμο τον Γκιμπς-Γουάιτ, που πάντως είναι από τα πιο υποσχόμενα πρότζεκτ της Γουλβς. Φέτος έχει αγωνιστεί μόνο σε 4 ματς της Πρέμιερ Λιγκ (123′ συμμετοχής) και συνολικά σε 14 σε όλες τις διοργανώσεις.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΠΕΡΕΪΡΑ

Αποκτήθηκε το 2016 από τη Γιουβέντους και ήταν από τα πρώτα «βιολιά» στη Γουότφορντ την τελευταία τριετία (78 εμφανίσεις/13 γκολ/8 ασίστ).

Κάποια μόνο ψήγματα του ταλέντου του έχει φανερώσει φέτος ο 29χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός (23 συμμετοχές, 3 γκολ/0 ασίστ) και είναι ο παίκτης-απογοήτευση της Γουότφορντ, βάσει της αξίας του.

ΕΒΕΡΤΟΝ: ΜΟΪΖΕ ΚΙΝ

Η Εβερτον πλήρωσε 27,5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το καλοκαίρι του 2019 τον 20χρονο επιθετικό από τη Γιουβέντους. Οι προσδοκίες που υπήρχαν ήταν μεγάλες, λόγω και της ελπιδοφόρας παρουσίας του τόσο στη «Γηραιά Κυρία» όσο και στην εθνική Ιταλίας (3 συμμετοχές, 2 γκολ).

Με τη μέχρι στιγμής παρουσία του στα «ζαχαρωτά», πάντως, δεν έχει πείσει. Ενα γκολ σε 22 συμμετοχές ο μέχρι στιγμής απολογισμός για τον Κιν, με τους οπαδούς της Εβερτον να ελπίζουν ότι ο Αντσελότι θα μπορέσει να βγάλει από τον μικρό τον καλύτερό του εαυτό.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: ΑΝΤΡΟΣ ΤΑΟΥΝΣΕΝΤ

Δώδεκα ομάδες έχει προλάβει να αλλάξει ο Αντρος Τάουνσεντ, στις εννιά από αυτές έπαιξε ως δανεικός από την Τότεναμ (2009-16).

Η Κρίσταλ Πάλας απέκτησε τον διεθνή δεξιό εξτρέμ με 15,6 εκατομμύρια ευρώ από τη Νιούκαστλ, το καλοκαίρι του 2016. Το 2016-17 είχε 3 γκολ/6 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ (36 συμμετοχές), το 2017-18 μέτρησε 2 γκολ/8 ασίστ (36 συμμετοχές) και πέρσι 6 γκολ/5 ασίστ (38 συμμετοχές).

Φέτος διανύει τη χειρότερή του χρονιά στην ομάδα, με μόλις 15 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ), λόγω και προβλημάτων τραυματισμού.

ΛΕΣΤΕΡ: ΝΤΕΜΑΡΑΪ ΓΚΡΕΪ

Μετά από τρεις σεζόν που είχε φανέλα βασικού, φέτος ο Ντεμαράι Γκρέι έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα της Λέστερ.

Μόνο 2 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα (14 συνολικά φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ), 1 γκολ και 1 ασίστ για τον 24χρονο Αγγλο εξτρέμ από την αρχή της σεζόν και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί να πάει κάπου αλλού ώστε να δείξει την αναμφισβήτητη ποιότητά του.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: ΝΑΜΠΙ ΚΕΪΤΑ

Αν και είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος έναν παίκτη-απογοήτευση από τη σίγουρη πρωταθλήτρια, ο Ναμπί Κεϊτά ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες ή να δικαιώσει τα 60 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν γι’ αυτόν, προκειμένου να μετακινηθεί από τη Λειψία στο «Ανφιλντ».

Τα προβλήματα τραυματισμών έπαιξαν το ρόλο τους στην πτωτική πορεία του 25χρονου αμυντικού μέσου από τη Γουινέα, που πέρσι (25 ματς/2 γκολ) είχε μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα και φέτος μετράει μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών (9) σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ

Από τη στιγμή που αποχώρησε από το Μάντσεστερ ο Μουρίνιο, αναμενόταν από τον Γάλλο κεντρικό χαφ να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ομως, οι τραυματισμοί από την αρχή της σεζόν τον έχουν αφήσει στο περισσότερο διάστημα της σεζόν εκτός μάχης.

Μόλις σε 7 ματς πρωταθλήματος έχει παίξει ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 2018, ενώ μετά την απόκτηση του Μπρούνο Φερνάντες στον άξονα και την αλματώδη άνοδο των ΜακΤόμινεϊ και Φρεντ, ουδείς στο «Ολντ Τράφορντ» τον αναπολεί.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: ΤΖΟΝ ΣΤΟΟΥΝΣ

Ελαμψε με την απόδοσή του στο Μουντιάλ του 2018 με την εθνική Αγγλίας, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου πέρσι για τη Μάντσεστερ Σίτι, φέτος όμως δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός δεν εμπιστεύεται τον 25χρονο στόπερ στα μεγάλα ματς και οι μόλις 12 συμμετοχές του σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, είναι απογοητευτικό νούμερο για έναν παίκτη της ποιότητάς του, που είχε αποκτηθεί από την Εβερτον με 55 εκατομμύρια ευρώ το 2016.

ΜΠΕΡΝΛΙ: ΜΑΤΕΪ ΒΙΝΤΡΑ

Ικανότατος επιθετικός για επίπεδο Τσάμπιονσιπ, αλλά όχι για Πρέμιερ Λιγκ, είναι όπως αποδεικνύεται ο Ματέι Βίντρα.

Η Μπέρνλι τον απέκτησε με 12 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2018 από την Ντέρμπι Κάουντι (21 γκολ το 2017-18), αλλά ο 27χρονος Τσέχος έχει σημειώσει μόλις 2 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος τα δύο αυτά χρόνια.

Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι δεν του έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες από τον Σον Ντάις.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: ΡΑΪΑΝ ΦΡΕΪΖΕΡ

Το έντονο ενδιαφέρον που υπήρχε από την Αρσεναλ προς το πρόσωπό του και το γεγονός πως δεν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του, ήταν κάτι που στοίχισε στον Ράιαν Φρέιζερ, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος.

Ο Σκωτσέζος αριστερός εξτρέμ της Μπόρνμουθ φέτος είναι σκιά του εαυτού του και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον παίκτη της προηγούμενης 2ετίας. Πέρσι ήταν βασικός και στα 38 ματς, με 7 γκολ και 14 ασίστ στο ενεργητικό του.

Τα φετινά του νούμερα (1 γκολ και 4 ασίστ) εξηγούν ως ένα βαθμό και γιατί η Μπόρνμουθ δίνει μάχη για την παραμονή της.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: ΑΛΙΡΕΖΑ ΤΖΑΧΑΝΜΠΑΚΣ

Εγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την παρουσία του με το Ιράν στο Μουντιάλ του 2014. Ακολούθησε η μεταγραφή στην Αλκμααρ (το 2015) όπου έλαμψε και από πέρσι ανήκει στην Μπράιτον, η οποία πλήρωσε 19 εκατομμύρια για να αποκτήσει έναν παίκτη που την προηγούμενη σεζόν είχε σημειώσει 21 γκολ κι είχε μοιράσει 12 ασίστ.

Η πρώτη του σεζόν, με 0 γκολ, είχε το ελαφρυντικό της προσαρμογής. Ολοι περίμεναν κάτι καλύτερο από τον 26χρονο Ιρανό φέτος, τα 2 γκολ όμως είναι ένας πενιχρός απολογισμός, τη στιγμή μάλιστα που η Μπράιτον έχει τα γκολ τόσο πολύ ανάγκη.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: ΖΟΕΛΙΝΤΟΝ

Τον Ιούλιο του 2019 η Νιούκαστλ έδωσε 44 εκατομμύρια στη Χοφενχάιμ, για χάρη του 23χρονου Βραζιλιάνου, που την προηγούμενη σεζόν είχε 11 γκολ και 9 ασίστ, σε 35 εμφανίσεις.

Από την αρχή φάνηκε πως δεν ήταν το σέντερ φορ που χρειαζόταν ο Στιβ Μπρους, με το 1 γκολ σε 25 εμφανίσεις να λέει όλη την αλήθεια.

Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός και σίγουρα πληρώθηκε πολύ παραπάνω από την αξία του.

ΝΟΡΙΤΣ: ΜΑΡΚΟ ΣΤΙΠΕΡΜΑΝ

Προϊόν των ακαδημιών της Ντόρτμουντ, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ανήκει από το 2016 στη Νόριτς.

Φέτος έχει χάσει τη θέση του βασικού και η παρουσία του δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την περσινή σεζόν, όταν ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ανόδου (9 γκολ/8 ασίστ).

Υπήρχαν απαιτήσεις από τον Γερμανό, που φαίνεται αργός για αυτό το επίπεδο: σε 19 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, μετρά 0 γκολ/0 ασίστ και δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Ντάνιελ Φάρκε.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΤΣΕ ΑΝΤΑΜΣ

Ακόμα ένας παίκτης που προέρχεται από εξαιρετικές σεζόν στην Τσάμπιονσιπ αλλά δεν δείχνει έτοιμος για την Πρέμιερ Λιγκ.

Δυνατός, γρήγορος, με έξυπνες κινήσεις και 22 γκολ πέρσι στην Μπέρμιγχαμ, αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Σαουθάμπτον, αντί 16,7 εκ. ευρώ.

Μετά από κάποιους μήνες, 22 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα (8 βασικός) και κανένα γκολ, ο 24χρονος Ανταμς δείχνει να έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του, ωστόσο υπάρχει η ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρει τον εαυτό του.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: ΛΟΥΚ ΦΡΙΜΑΝ

Αποκτήθηκε από την ΚΠΡ το καλοκαίρι αντί 5,6 εκ. ευρώ, έχοντας ξεχωρίσει για τα πολύ καλά του χτυπήματα στα «στημένα» και την ικανότητά του να κινείται μεταξύ των γραμμών.

Ο 28χρονος κεντρικός μέσος, πολυτιμότερος παίκτης της ΚΠΡ πέρσι, στην πρώτη του χρονιά στο κορυφαίο επίπεδο δεν έδειξε έτοιμος, μετρώντας μόλις 9 συμμετοχές (3 ως βασικός).

ΤΟΤΕΝΑΜ: ΤΑΝΓΚΙ ΕΝΤΟΜΠΕΛΕ

Εκανε το «ξεπέταγμα» στη Λυών, έγινε και διεθνής με τη Γαλλία, με συνέπεια η Τότεναμ να βγάλει 72 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της το καλοκαίρι για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Εχει θέση βασικού στα πλάνα του Ζοζέ Μουρίνιο ο 23χρονος χαφ, όμως σε καμία περίπτωση η παρουσία του δεν αντικατοπτρίζει το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του.

Το ταλέντο υπάρχει και άπαντες περιμένουν πολλά περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

ΤΣΕΛΣΙ: ΚΕΠΑ ΑΡΙΣΑΜΠΑΛΑΓΑ

Είναι η ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία: 80 εκατομμύρια ευρώ έδωσε η Τσέλσι το 2018/19 για να τον αποκτήσει από την Αθλέτικ Μπιλμπάο σπάζοντας τη ρήτρα του.

Τρομερά εξελίξιμος τερματοφύλακας, έκανε μία πολύ καλή πρώτη χρονιά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όμως η φετινή είναι καταστροφική. Ο 25χρονος Ισπανός έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών και βρέθηκε να χάνει τη θέση του από τον 38χρονο Καμπαγέρο.

Ο Κέπα δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του Φρανκ Λάμπαρντ και ήδη εξετάζονται περιπτώσεις για την ενίσχυση στη θέση 1 εν όψει της νέας σεζόν.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ