el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Ζιντάν, Μουρίνιο ή άλλος;

Ο Σαντιάγο Σολάρι διαδέχθηκε τον Ζουλιέν Λοπετέγκι στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, αλλά και αυτός αποδείχθηκε κατώτερος της περίστασης. Οι τέσσερις ήττες στα πέντε πιο πρόσφατα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τον εμφατικό αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Άγιαξ, επανέφεραν την κρίση στη Μαδρίτη.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποτελεί τον «εκλεκτό» του Φλορεντίνο Πέρεθ για την επιστροφή του στη Ρεάλ, με την οποία κατέκτησε τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει άμεσα τη «βασίλισσα» και γι’ αυτό το λόγο η περίπτωση του Ζοζέ Μουρίνιο κερδίζει πόντους.

Οι υποψήφιοι για τον μαδριλένικο πάγκο

Συνολικά… 25 ονόματα παίζουν έχουν γραφτεί αυτές τις μέρες για τη Ρεάλ, άλλα με περισσότερες, άλλα με ελάχιστες πιθανότητες.

Ζοζέ Μουρίνιο: Χωρίς ομάδα από τον Οκτώβριο του 2018 και την απόλυσή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία πήρε ευρωπαϊκό τίτλο (Γιουρόπα Λιγκ), τον μόνο που έλειπε από τη συλλογή των Άγγλων. Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα παγκοσμίως, ο Πορτογάλος – που έχει κατακτήσει συνολικά 26 τρόπαια στις ομάδες που εργάστηκε – δηλώνει θετικός να επιστρέψει στη Ρεάλ, τονίζοντας πως η θητεία του την τριετία 2010-13 ήταν μοναδική εμπειρία και τον έκανε καλύτερο άνθρωπο αλλά και προπονητή.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

 

Ζινεντίν Ζιντάν: Ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Ρεάλ, πέρασε από όλα τα πόστα έως να γίνει πρώτος προπονητής (το 2016) και να την οδηγήσει σε τρεις σερί κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ. Ανακοίνωσε αιφνίδια την παραίτησή του πέρσι το καλοκαίρι και δεν εργάστηκε κάπου έκτοτε. Πλην της Ρεάλ, υπάρχει ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του και από την Τσέλσι. Ο Ζιντάν, ένα από τα τελευταία μεγάλα δεκάρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, φέρεται να είχε τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ και να δήλωσε θετικός στο ενδεχόμενο να προπονήσει ξανά την ομάδα, αλλά από το καλοκαίρι.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης


Μαουρίσιο Ποκετίνο: Στόπερ στα νιάτα του, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την παρουσία του στην Εσπανιόλ, που ήταν και η ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με την προπονητική το 2009. Μετά από τρία χρόνια πήγε στη Σαουθάμπτον και την επομένη στην Τότεναμ, όπου παραμένει έως σήμερα. Την οδήγησε στη 2η θέση με ρεκόρ βαθμών για την ίδια το 2017-18 και γενικά το επιθετικό στιλ των ομάδων του φαίνεται να ταιριάζει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ποκετίνο, όμως, δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2023 με τους Spurs.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσηςΜάσιμο Αλέγκρι: Η παρουσία του στους πάγκους των Σασσουόλο (2007-08) και Κάλιαρι (2008-10), άνοιξε τον δρόμο για τη Μίλαν και ο Αλέγκρι, αξιοποίησε την ευκαιρία. Εκεί έμεινε μία 4ετία, κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα του 2011, ενώ από το 2014 βρίσκεται στη Γιουβέντους. Τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και δύο χαμένοι τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ για τη «γηραιά κυρία» με τον 51χρονο πλέον τεχνικό.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Γιόακιμ Λεβ: Από το 2006 στην εθνική Γερμανίας, με την οποία έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κυπελλο του 2014 στη Βραζιλία, διοργάνωση στην οποία υποχρέωσε τη «σελεσάο» σε ντροπιαστική ήττα (7-1) στον ημιτελικό. Αρχισε την προπονητική του καριέρα το 1996 από τη Στουτγάρδη και ακολούθησαν οι Φενερμπαχτσέ, Καρλσρούη, Αδάνασπορ και Βάκερ Ινσμπρουκ.  

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης
Όρεξη να έχει κανείς να διαβάζει ονόματα για τον πάγκο της Ρεάλ: Αντόνιο Κόντε, Ράφα Μπενίτεθ (Νιουκάστλ), Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ), Ραούλ, Ντιντιέ Ντεσάν (Γαλλία), Αρσέν Βενγκέρ, Σαμ Αλαρντάις, Μίτσελ, Λοράν Μπλαν, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (Αγγλία), Τόμας Τούχελ (Παρί Σεν Ζερμέν), Λουίς Ενρίκε (Ισπανία), Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Βέλγιο), Λεονάρντο Ζαρντίμ (Μονακό), Γκούτι, Γιουπ Χάινκες, Τσάμπι Αλόνσο, Μίκαελ Λάουντρουπ, Φερνάντο Ιέρο, Κάρλο Αντσελότι (Νάπολι)… και η λίστα είναι ατέλειωτη!

 

Όπως και να ‘χει, ο Σολάρι αναμένεται να κοουτσάρει τη Ρεάλ στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής (10/3) με τη Βαγιαδολίδ και εν συνεχεία να παραδώσει τη θέση του στον επόμενο…

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ