el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σούπερ Λίγκα 1: Οι 5 στους 14 άλλαξαν ήδη προπονητή

Πάντα όταν μία ομάδα στο ποδόσφαιρο δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, είναι ευκολότερο να αλλάξει ένα πρόσωπο και κατά κανόνα, αυτός είναι ο προπονητής.

Συχνό φαινόμενο στη χώρα μας (σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό), με τους τεχνικούς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να μην έχουν πίστωση χρόνου. Όταν η εικόνα της ομάδας είναι κάκιστη, όπως για παράδειγμα συνέβη φέτος με την ΑΕΚ και τα πρώτα ματς που έδωσε σε Ευρώπη και Ελλάδα, τα δραστικά μέτρα μοιάζουν με μονόδρομο.

Ήδη, και ενώ δεν έχουμε διανύσει καν την 3η αγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα 1 (όπως ονομάζεται από φέτος η κατηγορία), πέντε ομάδες έχουν προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή.

Λαμία – Μάκης Χάβος

Στις αρχές Αυγούστου ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Μάκη Χάβο στη Λαμία, για «διοικητικούς και οικονομικούς λόγους». 

Image result for Μάκης Χάβος

Ο Μάκης Χάβος είχε διαδεχθεί τον Μπάμπη Τεννέ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τον Σεπτέμβριο του 2018 και φυσικά πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της περσινής εξαιρετικής πορείας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τη θέση του στη Λαμία πήρε από τις 5 Αυγούστου ο Σωτήρης Αντωνίου.

Λάρισα – Γκόρνταν Πέτριτς

Αμυντικός ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε για ένα διάστημα και στην ΑΕΚ το 1999 πραγματοποιώντας 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και σκοράροντας 1 γκολ. Έκανε όνομα στην Παρτιζάν, όπου εκτελούσε καθήκοντα βοηθού προπονητή, πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ στα μέσα Μαΐου.

Image result for Γκόρνταν Πέτριτς

Στις 8 Αυγούστου, πριν την έναρξη της σεζόν, ο Σέρβος αποχώρησε και έτσι δεν κάθισε ούτε σε ένα επίσημο ματς στον πάγκο, πληρώνοντας την κακή εικόνα της Λάρισας στα φιλικά!

Στη θέση του Πέτριτς ανέλαβε (και παραμένει) ο Μιχάλης Γρηγορίου.

ΑΕΚ – Μιγκέλ Καρντόσο

Τρεις μήνες διήρκησε η θητεία του Μιγκέλ Καρντόσο στην ΑΕΚ, με τον Πορτογάλο προπονητή να αναλαμβάνει καθήκοντα τέλη Μαΐου και να αποτελεί παρελθόν στις 19 Αυγούστου μετά τις «καταστροφικές» εμφανίσεις και αποτελέσματα στις αναμετρήσεις με Κραϊόβα, Τράμπζονσπορ και Ξάνθη.

Αντικαταστάτης του είναι ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος ανέλαβε αρχικά ως υπηρεσιακός προπονητής, αλλά μετά τη θετική εισήγηση των παικτών προς το πρόσωπό του, μονιμοποιήθηκε στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Image result for Μιγκέλ Καρντόσο

Είναι μόλις η τρίτη περίπτωση προπονητή στην ΑΕΚ, μετά το 1990, που από υπηρεσιακός παίρνει το χρίσμα του μόνιμου. Πρώτος ήταν ο Τόνι Σαβέφσκι, που αντικατέστησε τον Γιάννη Παθιακάκη τον Ιανουάριο του 2001 και παρέμεινε έως τη λήξη της σεζόν.

Δεύτερος ο Τραϊανός Δέλλας. Τον Μάρτιο του 2013 ανέλαβε προσωρινά ως αντικαταστάτης του Έβαλντ Λίνεν κι έπειτα μονιμοποιήθηκε, για να παραμείνει έως τον Οκτώβριο του 2015.

Άρης – Σάββας Παντελίδης

Ανέλαβε αντί του Πάκο Ερέρα τον Νοέμβριο του 2018 και τελείωσε τη σεζόν στις θέσεις Ευρώπης.

Image result for Σάββας Παντελίδης

Μετά το αρνητικό ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκα (ισοπαλία με ΟΦΗ στην πρεμιέρα, ήττα από Βόλο), ο Ελληνας τεχνικός υπέβαλλε στη διοίκηση την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή.

Το θέμα του αντικαταστάτη του το «τρέχει» ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος επέστρεψε στον Άρη σε διοικητικό πόστο.

Πανιώνιος – Άκης Μάντζιος

Από τα μέσα της περσινής σεζόν (4/12/18) στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, στον οποίο ξεκίνησε φέτος, έχοντας το δύσκολο έργο της παραμονής στην κατηγορία.

Image result for Άκης Μάντζιος

Μετά τις δύο ήττες στην έναρξη της σεζόν, από Βόλο (εντός έδρας) και ΠΑΟΚ (εκτός), ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, στον οποίο είχε αγωνιστεί επί σειρά ετών ως παίκτης αλλά και θητεύσει ξανά τη σεζόν 2011-12 ως προπονητής.

Στη θέση του ανέλαβε ο Νίκι Παπαβασιλείου, που γίνεται έτσι ο πρώτος Κύπριος προπονητής που κάθεται στον πάγκο της ομάδας αλλά και που κοουτσάρει ομάδα επιπέδου 1ης Κατηγορίας στην Ελλάδα. 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ