el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ιδανικό πρόγευμα

Ένα ματς , μισό πρωτάθλημα

Ξεκινώντας από τα εγχώρια, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τούμπα. Εκεί που ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής (19:30).

Ήταν 9 Ιουνίου του 1985 όταν ο ΠΑΟΚ έφευγε με «λευκή» ισοπαλία από τη Νέα Σμύρνη, αποτέλεσμα με το οποίο «κλείδωνε» το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Μετά από 34 χρόνια, αυτό αποτελεί και το τελευταίο πρωτάθλημα του «Δικεφάλου», που φέτος πάντως έχει θέσει στέρεες βάσεις ώστε να επιστρέψει στην κορυφή. Παραμένοντας αήττητος έπειτα από 19 αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ με ρεκόρ 17-2-0, έχει διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Το στραβοπάτημα των «ασπρόμαυρων» στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με την ΑΕΚ, σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί  που τρέχουν οι Πειραιώτες, έχουν μειώσει ωστόσο την απόσταση στους έξι πόντους το τελευταίο διάστημα. Για τον λόγο αυτό, η μάχη της Τούμπας έχει αποκτήσει τεράστια βαθμολογική σημασία. Αποφεύγοντας την ήττα, οι γηπεδούχοι του Λουτσέσκου θα βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου τους, ενώ το διπλό θα βάλει τους «ερυθρόλευκους» για τα καλά στην κούρσα του τίτλου.

Μια μοναδική προσφορά* στο live του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για όλα τα μέλη της Novibet! 

Κρατάει χρόνια αυτή η… κολώνια

Πέραν της τεράστιας βαθμολογικής σημασίας που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση, οι μεταξύ τους συγκρούσεις έχουν πάντα τη δική τους άγρια ομορφιά. Η… αρχή του κακού φαίνεται να εντοπίζεται στην προσπάθεια μεταγραφής του νεαρού Κούδα στον Ολυμπιακό το 1966, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω μη συγκατάθεσης της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Στην πορεία, ακολούθησαν και οι πιο πρόσφατες των Καφέ και Γεωργιάδη το 2004, που έφεραν έντονες διαμαρτυρίες των φιλάθλων προς το διοίκηση του «Δικεφάλου».

Και στο αγωνιστικό σκέλος πάντως, τα τελευταία χρόνια το κλίμα συνήθως είναι τεταμένο. Από τον ημιτελικό του Κυπέλλου το 2014 που βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ, μέχρι το ματς του πρωταθλήματος που διεκόπη με το σκορ στο 1-2 το 2016, αλλά και το περσινό παιχνίδι που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω του αντικειμένου που δέχθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθία.

Από τη σεζόν 1959-1960, οι Θεσσαλονικείς έχουν σαφή υπεροχή στα 60 ματς πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί στο «σπίτι» τους, έχοντας 30 νίκες, 15 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Σε χρώμα μαδριλένικο

Εκτός των συνόρων τώρα, η αυριανή μάχη της Μαδρίτης στις 17:15 μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ φυσικά ξεχωρίζει. Μπορεί από βαθμολογικής άποψης αυτή η σύγκρουσή τους να μην παρουσιάζει το ενδιαφέρον που είχαν οι προηγούμενες, αλλά τα τελευταία χρόνια μας έχουν… καλομάθει σε ματς με τεράστια ένταση και γεμάτα τακτική. Αυτό για πολλούς είναι έργο Τσόλο Σιμεόνε που φτάνει τα 8 χρόνια στον πάγκο των «ροχιμπλάνκος», και τους έχει… απογειώσει.

Με τον Αργεντινό κόουτς, η «Ατλέτι» φαίνεται πως έχει πάρει τον αέρα της συμπολίτισσάς της, αφού ηττήθηκε μόνο σε μία από τις τελευταίες οκτώ φορές που τη φιλοξένησε για πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο. Αυτό το θετικό σερί μάλιστα ήρθε αμέσως μετά από την εντυπωσιακή παράδοση της «Βασίλισσας» με 12/13 διπλά στο «Βιθέντε Καλντερόν» από τον Ιούνιο του 2003 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014.

Τεράστια γκάμα στοιχηματικών αγορών στο Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης σε περιμένει στη Novibet!

Το μοναδικό που του λείπει

Ο Σιμεόνε έχει να… περηφανεύεται πως τόσα χρόνια στην Ατλέτικο έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα. Το πρωτάθλημα (2014), το Κύπελλο (2013), το Σούπερ Καπ Ισπανίας (2014), το Γιουρόπα Λιγκ (201,2018) αλλά και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2012,2018). Ποια κούπα λείπει από την εντυπωσιακή συλλογή του; Aυτή του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αργεντινός κόουτς έφτασε δύο φορές μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις οι «μερένγκες» του έφραξαν τον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου. Το 2014, στη Λισσαβώνα, ήταν ο Σέρχιο Ράμος εκείνος που ισοφάρισε σε 1-1 στις καθυστερήσεις πριν η Ρεάλ επικρατήσει 4-1 στην παράταση. Τρία χρόνια αργότερα, οι δύο ομάδες έμειναν ξανά στο 1-1 στην κανονική διάρκεια, αλλά αυτή τη φορά ο νικητής κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Οι παίκτες της «βασίλισσας» ήταν πιο ψύχραιμοι και σήκωσαν στον ουρανό του Μιλάνο τον 12ο ευρωπαϊκό τους τίτλο.

Με φόρα στο ντέρμπι

Αμφότερες πάντως πηγαίνουν στη σαββατιάτικη μάχη έχοντας καλό πρόσωπο στις τελευταίες τους υποχρεώσεις. Οι μεν γηπεδούχοι της Ατλέτικο έχουν ρεκόρ 6-1-1 στα τελευταία οκτώ της Λα Λίγκα και πλέον βρίσκονται στο -6 από την κορυφή, ενώ η «βασίλισσα» απέχει μόλις δύο πόντους από τη συμπολίτισσά της. Μπορεί μέσα στη σεζόν να είχε αρκετές άσχημες στιγμές έως τώρα, ωστόσο εσχάτως φαίνεται πως έχει βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν με την επανεκκίνηση του Τσάμπιονς Λιγκ (την Τετάρτη φιλοξενείται από τον Αγιαξ), τρέχει σερί έξι αγώνων δίχως ήττα και την Τετάρτη έφυγε αλώβητη από το «Καμπ Νόου» στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα.

Οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει αποκτήσει η κούρσα του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τα δύο στραβοπατήματα της Λίβερπουλ το τελευταίο διάστημα. Η Σίτι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, την έπιασε στην κορυφή μετά το διπλό της Τετάρτης στην έδρα της Εβερτον και το απόγευμα της Κυριακής περιμένει την Τσέλσι , την πρωταθλήτρια του 2017, ώστε να πάρει το τρίποντο που θα τη παραμείνει εκεί. Οι Λονδρέζοι από την άλλη έχουν χάσει την επαφή με την κορυφή (-12), ώστε «καίγονται» για τους τρεις βαθμούς που θα τους διατηρήσουν στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ιγουαΐν μοιάζει αναγεννημένος όποτε συνεργάζεται με τον κόουτς Σάρι, και στο 5-0 της Κυριακής με τη Χάντερσφιλντ βρήκε δύο φορές δίχτυα.

Τα τελευταία χρόνια η Σίτι τρέχει εξαιρετική όποτε υποδέχεται την Λονδρέζα «μπλε» στο «Ετιχαντ» μετρώντας οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες τις τελευταίες έντεκα φορές που συναντήθηκαν εκεί.

Οι «οιωνοί» δείχνουν Τσέλσι

Ένα στατιστικό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι πως στην τελευταία εξαετία υπάρχει ίδιο αποτέλεσμα τόσο στα ματς τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου. Η Τσέλσι έκανε το 2/2 το 2013-2014, μία σεζόν αργότερα υπήρξαν δύο ισοπαλίες, το 2015-2016 η Σίτι νίκησε με σκορ 3-0 τόσο στο Μάντσεστερ όσο και στο Λονδίνο, με την Τσέλσι να παίρνει δύο τρίποντα την επόμενη χρονιά, στην οποία κατέκτησε τον τίτλο. Δύο νίκες με 1-0 σημείωσαν πέρυσι οι «πολίτες», ενώ για να συνεχιστεί το… γαϊτανάκι αυτό η Τσέλσι πρέπει να φύγει με το διπλό από το «Ετιχαντ» το βράδυ της Κυριακής μετά το 2-0 του Δεκεμβρίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Συναρπαστικά ειδικά στοιχήματα και μεγάλη γκάμα αγορών στο Σίτυ – Τσέλσι, στη Novibet!

 

 

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ