el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τράμπζονσπορ vs ΑΕΚ: Με Κωστένογλου για τη μεγάλη ανατροπή!

Η σεζόν κινδυνεύει να χαθεί πριν καν αρχίσει για την ΑΕΚ. Περισσότερο οι εμφανίσεις στα πέντε πρώτα ματς και ακολούθως τα αποτελέσματα, ήταν αυτά που προκάλεσαν κρίση στην Ένωση, με κατάληξη την απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο από την τεχνική ηγεσία και του Νίκου Λυμπερόπουλου από τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Σε μία προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση, και κυρίως το κλίμα, επέστρεψε στην ΑΕΚ ως τεχνικός διευθυντής ο Ίλια Ιβιτς, υπογράφοντας συμβόλαιο για 2+2 χρόνια, με τον Νίκο Κωστένογλου να αναλαμβάνει προσωρινά θέση προπονητή.

Ο Έλληνας τεχνικός παίρνει το «τιμόνι» της ΑΕΚ για τρίτη φορά στην καριέρα του (Φεβρουάριος-Μάιος 2008 & Οκτώβριος 2011-Ιούνιος 2012) και θα την καθοδηγήσει στο ματς της Πέμπτης (29/8, 20:30) με την Τράμπζονσπορ, στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ παίζει ακριβώς όπως θα ήθελες να είναι στη Novibet!

Το 1-3 του πρώτου αγώνα, στο άδειο ΟΑΚΑ, δίνει σαφές προβάδισμα στην Τράμπζονσπορ, ωστόσο είναι βέβαιο πως οι παίκτες της ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις και θα παλέψουν για το θαύμα της ανατροπής.

Τρία επίσημα ματς έχει δώσει στο παρελθόν η ΑΕΚ επί τουρκικού εδάφους και έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, όλες για το Βαλκανικό Κύπελλο, με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε: με 5-1 το 1960/61, με 1-0 το 1966/67 και με 3-0 το 1967/68.

ΑΕΚ: Αλλαγές και βάρος στην ψυχολογία

Στο ψυχολογικό κομμάτι θα ρίξει το βάρος ο Νίκος Κωστένογλου, διορθώντας και τις «αδικίες» επί Καρντόσο. Όσοι δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Πορτογάλου μπαίνουν και πάλι στην ομάδα, όπως για παράδειγμα οι Αλμπάνης και Τσόσιτς.

Ο πρώτος δεν βρισκόταν στις βασικές επιλογές του Πορτογάλου, ενώ ο Τσόσιτς τελούσε εκτός ομάδας μετά από απόφαση των Καρντόσο και Λυμπερόπουλου, τη στιγμή μάλιστα που στην ΑΕΚ υπάρχει θέμα στο κέντρο άμυνας.

Ωστόσο, αμφότεροι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό με την Τράμπζονσπορ, αφού δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ο Τσιγκρίνσκι, που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, είναι ένας από τους παίκτες που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα του αγώνα της Πέμπτης, ενώ οι Παουλίνιο και Σιμάο, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα τους, χάνουν τη θέση τους από Μπακάκη και Γαλανόπουλο.

Η αποστολή της Ένωσης: Μπάρκας, Τσιντώντας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Ζεράλδες, Μάνταλος, Σιμάο, Γαλανόπουλος, Ολιβέιρα, Βέρντε, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Κλωναρίδης.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Μπάρκας – Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (Οικονόμου), Χουλτ – Σιμόες, Γαλανόπουλος – Βέρντε, Μάνταλος, Λιβάγια – Ολιβέιρα.

Τράμπζονσπορ: Διαθέσιμος ο Στάριτζ

Πιθανότατα στο ματς της Πέμπτης θα κάνει το ντεμπούτο του στην Τράμπζονσπορ το τελευταίο της μεταγραφικό απόκτημα, ο Άγγλος επιθετικός Ντάνιελ Στάριτζ.

Ο 29χρονος πρώην παίκτης της Λίβερπουλ αποκτήθηκε παραμονές του πρώτου αγώνα, έχει δηλωθεί όμως στην ευρωπαϊκή λίστα, όπως και ο Τζον Ομπι Μίκελ. Και ο Νιγηριανός κεντρικός μέσος έχει πιθανότητες να βρεθεί στην 11άδα, δίπλα στον Αργεντινό Σόσα, σε διάταξη 4-2-3-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εστία της Τράμπζονσπορ παραβιάστηκε στα 5 από τα 7 τελευταία της εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, στοιχείο που μπορεί να δώσει ελπίδες στην ΑΕΚ.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Τσακίρ – Περέιρα, Μαζίντ, Τουρκμέν, Νόβακ – Σόσα, Μίκελ (Παρμάκ) – Ομούρ, Εκουμπάν, Στάριτζ (Ενκουέμε) – Εκούμπαν.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ