el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η ιστορία του κουλοχέρη

Οι κουλοχέρηδες είναι από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο. Aυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο μιας και πρόκειται ίσως για το μόνο παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες δεν πρέπει να κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο, όπως να αποστηθίσουν κανόνες ή να ακολουθήσουν κάποια στρατηγική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι το τράβηγμα ενός μοχλού ή το πάτημα ενός κουμπιού και αμέσως τα σύμβολα του slot θα αρχίσουν να περιστρέφονται.  

Ο Charles Fey ήταν αυτός που κατασκεύασε τον πρώτο κουλοχέρη το 1887 στο San Francisco. Στην πρώτη του μορφή είχε τρεις κυλίνδρους και εμφάνιζε συνολικά πέντε σύμβολα.

Τα σύμβολα αυτά ήταν πέταλα, διαμάντια, το μπαστούνι, η κούπα και η καμπάνα Liberty Bell τα οποία όμως με τον καιρό αντικαταστάθηκαν από άλλα σύμβολα.

Η πραγματική επανάσταση στους κουλοχέρηδες ήρθε το 1891 όταν οι  Σίτμαν και Πιτ από το Brooklyn δημιούργησαν ένα slot που βασιζόταν στο πόκερ και διέθετε πέντε τύμπανα που εμφάνιζαν 50 κάρτες.

Ο παίκτης μετά το τράβηγμα του μοχλού έβλεπε 5 φύλλα να ανοίγουν και ήλπιζε να έχει πετύχει έναν καλό συνδυασμό στο πόκερ.

Σταδιακά, άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στους κουλοχέρηδες, ως σύμβολα, διάφορα φρούτα όπως τα δημοφιλή, μέχρι και σήμερα, κεράσια καθώς και το γνωστό σύμβολο «BAR». Τα βραβεία των παικτών σε αυτά τα φρουτάκια ήταν τσίχλες με γεύσεις φρούτων.

Για τους κουλοχέρηδες έχουν επικρατήσει και άλλες ονομασίες.

Από τα πρώτα χρόνια εμφάνισής τους έγιναν γνωστοί ως φρουτάκια, λόγω των συμβόλων τους, ενώ άλλη ονομασία που επικράτησε ήταν η λέξη slot, λόγω της σχισμής που είχαν για να ρίχνει ο παίκτης το κέρμα.

Το 1963 ο Bally δημιούργησε τον πρώτο ηλεκτρομηχανολογικό κουλοχέρη ο οποίος ονομάστηκε Money Honey και διέθετε πολλούς συνδυασμούς και αυτόματη πληρωμή.

Από τους ανθρώπους της εταιρίας Fortune Coin Co. αναπτύχθηκε το 1976 στο Las Vegas, το πρώτο πραγματικό ηλεκτρονικό φρουτάκι που τοποθετήθηκε στο Hilton Hotel.

Από τότε τα φρουτάκια γνωρίζουν τεράστια ανάπτυξη τόσο στα online όσο και στα επίγεια καζίνο. Η θεματολογία αλλά και οι συνδυασμοί τους έχουν διευρυνθεί και πλέον η διασκέδαση και το παιχνίδι έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ