el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άλμπα vs Ολυμπιακός: Στο Βερολίνο, 16 χρόνια μετά

Στο peak της φόρμας της βρίσκεται η Αλμπα, που φιλοξενεί την Πέμπτη τον Ολυμπιακό. Με σύμμαχο την παράδοση η ελληνική ομάδα.

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Βερολίνο από την Άλμπα.

Το 2003/04 ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, με μοναδικό σημείο αναφοράς του τότε με το τώρα, τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο διεθνής φόργουορντ, που πέρασε στην τρίτη θέση των σκόρερ της διοργάνωσης (ξεπερνώντας τους 3.000 πόντους), βρισκόταν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και το 2004.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργο Πρίντεζη

Η Αλμπα (3-6) προέρχεται από δύο σερί νίκες και θέλει να αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ απέναντι στον Ολυμπιακό (3-6, επίσης), με την ελληνική ομάδα να ζητά με τη σειρά της την άμεση επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από την Μπάγερν, στο Μόναχο.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Το πέμπτο της εντός έδρας ματς δίνει η Άλμπα. Στην πρεμιέρα επικράτησε της Ζενίτ (85-65), εν συνεχεία ηττήθηκε από ΤΣΣΚΑ (66-82) και Μιλάνο (78-81) ενώ στο τελευταίο χρονικά επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα (93-80).

Ακολουθούν δύο σερί εντός έδρας (με Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις) και στόχος για τη γερμανική ομάδα δεν είναι άλλος από το να προσπαθήσει να αξιοποιήσει αυτό τον παράγοντα και να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη.

Της νίκης του Ερυθρού Αστέρα, είχε προηγηθεί το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 106-105 μετά από δύο παρατάσεις.

Παραμονές της αναμέτρησης με τους «πράσινους» είχαν προκύψει οι τραυματισμοί των Πέιτον Σίβα (12.2 π., 5.2 ασίστ μ.ό.) και Τάιλερ Κάβανο (8.7 π., 3.7 ριμπάουντ μ.ό.). Η συμμετοχή του Σίβα, που έχασε τα δύο τελευταία ματς, καθίσταται αμφίβολη για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ενώ για δύο ακόμα μήνες θα μείνει εκτός δράσης ο Κάβανο.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον σέντερ Γιοχάνες Τίμαν (6 π., 3.3 ριμπάουντ μ.ό.) από το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, με τη συμμετοχή του να ξεκαθαρίζει τελευταία στιγμή.

Η Άλμπα ευνοείται από τον γρήγορο ρυθμό και όσα ματς νίκησε φέτος, το έκανε κυρίως μέσω της επίθεσής της. Ο παίκτης που κάνει τη διαφορά είναι ο Λιθουανός φόργουορντ Ρόκας Γκεντράιτις, με διψήφιο αριθμό πόντων στα 7 από τα 9 ματς (14.8 πόντοι κατά μέσο όρο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αστάθεια, είναι αυτό που χαρακτηρίζει μέχρι στιγμής τον Ολυμπιακό. Μπορεί να παρουσιαστεί ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από απρόσμενη ήττα στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου (85-82), μία αναμέτρηση όπου βρίσκονταν με διψήφια διαφορά στην έναρξη της 4ης περιόδου και έχασαν από δικά τους λάθη.

Αυτό που μπορεί να κρατήσει από το ματς της Γερμανίας ο Ολυμπιακός είναι η εμφάνιση του Ουέιντ Μπάλντγουιν (19 πόντοι με 2/3 τρίποντα), σε ένα ματς που προκάλεσε αίσθηση ο μικρός χρόνος συμμετοχής που πήραν οι Σπανούλης και Πολ.

Έκπληξη ακόμα συνιστά το γεγονός πως απέναντι στην Μπάγερν δεν αγωνίστηκε ο Κέβιν Πάντερ. Πιθανότατα, μέσω αυτής της απόφασης ο Κεστούτις Κεμζούρα να θέλει να «ξυπνήσει» αγωνιστικά τον Πάντερ, ο οποίος δεν μπορεί να βρει σταθερότητα, αλλά και τον ακριβή του ρόλο στην ομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρόκας Γκιεντράιτις αλμπα

Για τη συνάντηση με την Άλμπα, ο Λιθουανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και άπαντες είναι διαθέσιμοι.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τέσσερα ματς μεταξύ των δύο ομάδων από το 2000 έως και σήμερα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, από δύο σε κάθε έδρα, με τον Ολυμπιακό να μετράει το απόλυτο νικών.

Τη σεζόν 2003-04 η τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες, με την ελληνική ομάδα να επικρατεί στη Γερμανία με 71-70. Στο ρόστερ του Ολυμπιακού σε εκείνο το ματς βρισκόταν και ο Γιώργος Πρίντεζης, δεν είχε όμως χρησιμοποιηθεί από τον τότε προπονητή, Ντράγκαν Σάκοτα.

Οι Παναγιώτης Λιαδέλης (16 πόντοι) και Γιώργος Διαμαντόπουλος (15 πόντοι) ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης για τους «ερυθρόλευκους».

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ