el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αρσεναλ vs Ολυμπιακός: Επιχείρηση ανατροπή, 27 χρόνια μετά

Ψυχολογικά ανεβασμένος μετά το διπλό στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο «Εμιρέιτς» την Αρσεναλ (27/2, 22:00), στη ρεβάνς του 0-1 για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Διαβάστε όλα τα δεδομένα.

Το γκολ του Λακαζέτ στο 81’, σε μία συνολικά μοιρασμένη αναμέτρηση, ανέβασε το βαθμό δυσκολίας για τον Ολυμπιακό, στην προσπάθειά του για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, πήγαν οπλισμένοι με πίστη στο Λονδίνο και με στόχο να επαναλάβουν αυτό που μία φορά έχουν πετύχει στο παρελθόν, πριν από 27 χρόνια: να περάσουν στον επόμενο γύρο παρότι ηττήθηκαν με 0-1 στην έδρα τους στο πρώτο ματς.

ΑΡΣΕΝΑΛ

Η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ μοιάζει ως ο πιο εφικτός δρόμος ώστε να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, πως για τους «κανονιέρηδες» η διοργάνωση βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους.

Η Αρσεναλ, άλλωστε, έφτασε στον τελικό πέρσι, όπου και ηττήθηκε από την Τσέλσι, ενώ πρόπερσι ο δρόμος της είχε σταματήσει στα ημιτελικά, από τη μετέπειτα κάτοχο Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» δίνει στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα σαφέστατο προβάδισμα, που ενισχύεται από την προϊστορία: 17 φορές στο παρελθόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση νίκησε ως φιλοξενούμενη στον πρώτο αγώνα, σε όλες τις περιπτώσεις πήρε και την πρόκριση.

Η τελευταία φορά ήταν την περίοδο 2005/06, όταν μετά τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στους «16», επικράτησε 1-0 της Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ο επαναληπτικός έληξε 0-0 και η Αρσεναλ έφτασε τότε ως τον τελικό (όπου έχασε από την Μπαρτσελόνα) αποκλείοντας ακόμα Γιουβέντους και Βιγιαρεάλ.

Αποτέλεσμα εικόνας για arsenal everton 3-2

Με το 3-2 επί της Εβερτον την Κυριακή, η Αρσεναλ ανέβασε το αήττητο σερί της στα 10 παιχνίδια (6-4-0), όλα μέσα στο 2020. Τελευταία ήττα, το 1-2 από την Τσέλσι στις 29/12/2019, έκτοτε στην έδρα της τρέχει ρεκόρ 4-1-0.

Υποδεχόμενη ελληνικές ομάδες, έχει απολογισμό 6-2-1. Η ήττα προήλθε από τον Ολυμπιακό (2-3 στις 29/9/2015), για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο συνολικός της απολογισμός απέναντι στον Ολυμπιακό είναι 5 νίκες και 4 ήττες.

Στα αγωνιστικά, ο αριστερός μπακ Κολάσινατς τραυματίστηκε στον ώμο στο ματς με την Εβερτον και είναι εκτός. Ο Τσέιμπερς παραμένει τραυματίας και οι Σοάρες και Τίρνεϊ, παρότι επέστρεψαν στις προπονήσεις, δύσκολα θα βρεθούν στην αποστολή.

Επόμενο παιχνίδι της Αρσεναλ, μετά τον Ολυμπιακό, είναι της Δευτέρας με την Πόρτσμουθ (εκτός έδρας), για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Λένο – Παπασταθόπουλος (Μπεγερίν), Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σακά – Γκεντουζί (Τορέιρα), Τζάκα – Ομπαμεγιάνγκ, Οζίλ, Πεπέ – Λακαζέτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εμφάνιση στον πρώτο αγώνα αλλά και η νίκη που ακολούθησε στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, έχει γεμίσει με αυτοπεποίθηση τον Ολυμπιακό.

Το έργο του φυσικά είναι δύσκολο, αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι μόνο 1 στις 10 περιπτώσεις στο παρελθόν ανέτρεψε εντός έδρας ήττα με 0-1. Ηταν την αγωνιστική περίοδο 1992-93, όταν για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων είχε ηττηθεί από την Τσερνομόρετς αλλά προκρίθηκε κερδίζοντάς την με 3-0 στη ρεβάνς της Ουκρανίας.

Τελευταία φορά που κλήθηκε να ανατρέψει, χωρίς επιτυχία, ένα εντός έδρας 0-1, ήταν το 2009/10, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπορντό τον είχε νικήσει με αυτό το σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ντούμπλαρε τις νίκες της στη Γαλλία (2-1), με τον Ολυμπιακό πάντως να διεκδικεί στα ίσια την πρόκριση (το δεύτερο γκολ στο 88’).

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός μετρά 9 ήττες στα 10 τελευταία ευρωπαϊκά ταξίδια του, αν εξαιρεθούν τα ματς που έδωσε σε προκριματικούς γύρους. Μοναδική νίκη σε αυτό το διάστημα, το περσινό 2-0 επί της Ντουντελάνζ, στο Λουξεμβούργο.

Αποτέλεσμα εικόνας για spurs olympiacos 4-2

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν στο Λονδίνο, καθώς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχασαν με 4-2 από την Τότεναμ. Ηταν η 13η ήττα σε 15 ματς επί αγγλικού εδάφους: η νίκη επί της Αρσεναλ (3-2, 29/9/2015) και η ισοπαλία με την Μπέρνλι (1-1, 30/8/2018).

Στα αγωνιστικά, ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι το μεγάλο πρόβλημα στο οποίο καλείται να βρει λύση ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος στόπερ είχε αγωνιστεί ως βασικός και στα 13 φετινά ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού αλλά χάνει λόγω τιμωρίας τη ρεβάνς με την Αρσεναλ. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Κώστας Φορτούνης, λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Ο Σισέ, αντί του Σεμέδο, θα είναι πιθανότατα η μοναδική αλλαγή του Μαρτίνς σε σχέση με το προ εβδομάδος παιχνίδι.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σα – Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης – Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Μασούρας.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ