el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφιέρωμα: Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της σεζόν 2019-20

Το καλοκαίρι του 2019 τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης ξόδεψαν πακτωλό χρημάτων για σπουδαίες μεταγραφές. Αυτές είναι οι 10 χειρότερες.

Σε πολλές περιπτώσεις φάνηκε πως τα λεφτά που διατίθενται είναι μάλλον υπερτιμημένα από τους όρους της ποδοσφαιρικής αγοράς. Μαζέψαμε τις 10 πιο αποτυχημένες μεταγραφές της τρέχουσας σεζόν με βάση το ποσό που δαπανήθηκε για την υλοποίησή τους.

10 ΜΑΛΚΟΜ – 40 εκατ. ευρώ

FC Zenit in English🌊 on Twitter: "Malcom is here! 📰 https://t.co ...

Ηταν για το 2019 η πιο ακριβή μεταγραφή ομάδας που δεν μετέχει στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Τα 40 εκατ. ευρώ που ξόδεψε η Ζενίτ για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό από την Μπαρτσελόνα δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσό όταν αγωνίζεσαι στη ρωσική λίγκα και όχι στην Πρέμιερ ή την Πριμέρα.

Το κακό για το σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης είναι πως η απόσβεση θα αργήσει να γίνει. Ο 23χρονος άσος αρχικά βρέθηκε αντιμέτωπος με το σκληροπυρηνικό κομμάτι της εξέδρας, το οποίο είναι γνωστό για τις ρατσιστικές του απόψεις και εν συνεχεία στάθηκε άτυχος αφού τραυματίστηκε σοβαρά με συνέπεια να απουσιάσει έξι ολόκληρους μήνες.

Τελικά, ο Μάλκομ έκανε την επανεμφάνισή του στις 29/2 στο 0-0 με τη Λοκομοτίβ Μόσχας και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ζενίτ στις 14/3 στο 7-1 επί της Ουράλ. Εχει καταγράψει μόλις πέντε συμμετοχές φέτος, εκ των οποίων οι δύο ως αλλαγή.

9 ΙΡΒΙΝΓΚ ΛΟΣΑΝΟ – 42 εκατ. ευρώ

Hirving Lozano ○ Welcome to Napoli 2019 ○ Skills & Goals ...

Ο Μεξικανός επιθετικός κόστισε το αστρονομικό ποσό των 42 εκατ. ευρώ για τα δεδομένα της Νάπολι. Ηταν προσωπική εισήγηση του Κάρλο Αντσελότι.

Ο πρώην άσος της Αϊντχόφεν ξεκίνησε εντυπωσιακά την καριέρα του στους «παρτενοπέι» σκοράροντας στο ντεμπούτο του κόντρα στη Γιουβέντους. Ακολούθησαν τρεις ακόμη πειστικές εμφανίσεις με Σαμπντόρια, Λίβερπουλ και Λέτσε, με τον 24χρονο άσο να δείχνει ότι μπορεί να παίξει το ίδιο καλά τόσο με τον ταχύ Μέρτενς όσο και με τον βαρύ Γιορέντε.

Στη συνέχεια, όμως, ο Λοσάνο άρχισε να χάνει τη λάμψη του, ο χρόνος του μειώθηκε δραματικά και μετά το γκολ κόντρα στη Γιούβε βρήκε δίχτυα μόνο δύο φορές με Σάλτσμπουργκ και Μίλαν.

Η πρόσληψη του Γκατούζο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μία δεύτερη ευκαιρία για τον Μεξικανό επιθετικό, εντούτοις αυτό δεν συνέβη. «Είναι ένας παίκτης ικανός να κρίνει ένα παιχνίδι, αλλά του λείπει η σταθερότητα», έκρινε ο νέος τεχνικός της Νάπολι.

Ο Λοσάνο αν δεν αξιοποιηθεί την ερχόμενη σεζόν κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην εποχή Ντε Λαουρέντις για τη Νάπολι, διότι με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο ποδόσφαιρο μετά την κρίση του κορονοϊού αποκλείεται η ιταλική ομάδα να βρει στην αγορά 42 εκατ. ευρώ για να γλιτώσει τη ζημιά.

8 ΖΟΕΛΙΝΤΟΝ – 44 εκατ. ευρώ

Joelinton reveals what Mike Ashley told him at Newcastle unveiling ...

Οταν είσαι η Νιούκαστλ και βγάζεις από τα ταμεία σου το ποσό-ρεκόρ των 44 εκατ. ευρώ για να κάνεις μία μεταγραφή, περιμένεις από τον επιθετικό που θα αποκτήσεις τουλάχιστον 10 γκολ.

Οι «καρακάξες» κινήθηκαν στα χνάρια της Λίβερπουλ και αποφάσισαν να αγοράσουν από τη Χοφενχάιμ, ωστόσο ο Ζοέλιντον απέχει προς το παρόν πολύ για να χαρακτηριστεί νέος Φιρμίνο.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος φορ έχει αγωνιστεί φέτος σε 29 ματς της Πρέμιερ και έχει προσφέρει στη Νιούκαστλ μόλις 1 γκολ και 2 ασίστ, νούμερα ασφαλώς που δεν καλύπτουν τις προσδοκίες των οπαδών.

7 ΤΑΝΓΚΙ ΝΤΟΜΠΕΛΕ – 60 εκατ. ευρώ

Ndombele joins from Lyon | Tottenham Hotspur

Ο Ντομπελέ πήγε στην Τότεναμ ως το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο για να εξελιχθούν επιτέλους τα «σπιρούνια» σε διεκδικητές του τίτλου. Οι Λονδρέζοι εκταμίευσαν ποσό-ρεκόρ στην ιστορία τους δίνοντας 60 εκατ. ευρώ στη Λυών για να τον αποκτήσουν.

Τα πράγματα ξεκίνησαν θετικά, με τον Γάλλο χαφ να πραγματοποιεί σταθερή preseason και να σκοράρει στο ντεμπούτο του κόντρα στην Αστον Βίλα. Στη συνέχεια, όμως, ήρθαν οι τραυματισμοί και σταδιακά η απόδοσή του άρχισε να φθίνει. Ο δυναμισμός που τον χαρακτήριζε στη Λυών εξαφανίστηκε.

Ο Ποκετίνο ύψωσε ασπίδα προστασίας, όμως η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη με την έλευση του Μουρίνιο. Με τον Πορτογάλο τεχνικό ο 23χρονος άσος έχει βγάλει μόνο ένα 90λεπτο και είναι φανερό πως από μεταγραφή «όνειρο» έχει εξελιχθεί μέσα σε εννιά μήνες στο μεγάλο πρόβλημα, που πρέπει να δοθεί απάντηση.

Θα τον πιστέψει ξανά η ομάδα προσφέροντας πίστωση χρόνου ή θα τον πουλήσει κρίνοντας ότι μπορεί να υποχωρήσει η αξία του αν μείνει για δεύτερη σερί σεζόν στο Λονδίνο;

6 ΛΟΥΚΑ ΓΙΟΒΙΤΣ – 60 εκατ. ευρώ

Luka Jovic presented as a Real Madrid player to media and fans ...

Πιθανώς η μεγαλύτερη απογοήτευση της φετινής σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένγκες» είχαν πιστέψει ότι με την απόκτησή του βρήκαν τον νέο Πέτζα Μιγιάτοβιτς, όμως ο 22χρονος Γιόβιτς, που πέρυσι έκανε πράγματα και θάματα με την Αϊντραχτ έχοντας 17 γκολ στην Μπουντεσλίγκα, δεν ήταν έτοιμος να σηκώσει το βάρος της φανέλας της «βασίλισσας».

Θεωρητικά αποκτήθηκε για να προσφέρει ανταγωνισμό στον Μπενζεμά, όμως ολόκληρη τη σεζόν ο Γάλλος βγάζει μόνος του το φίδι από την τρύπα. Ο Γιόβιτς έχει αγωνιστεί μόλις 391 λεπτά στην Πριμέρα και έχει πετύχει μόνο δύο γκολ, ένα τον Οκτώβριο κόντρα στη Λεγανές και ένα τον Φεβρουάριο απέναντι στην Οσασούνα.

Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο για τον Σέρβο επιθετικό καθώς επιστρέφοντας στην πατρίδα του έχει ήδη σπάσει δύο φορές την καραντίνα που επέβαλε σε όλους τους παίκτες της η Ρεάλ υποστηρίζοντας ότι παρερμήνευσε τις οδηγίες.

Υπό τις παρούσες συνθήκες το μέλλον του Γιόβιτς στη Μαδρίτη δεν μοιάζει ευοίωνο και ήδη φημολογείται ενδιαφέρον από Λονδίνο μεριά και συγκεκριμένα από Τσέλσι, Αρσεναλ και Γουέστ Χαμ.

5 ΖΟΑΟ ΚΑΝΣΕΛΟ – 29 εκατ. ευρώ + τον Ντανίλο

Man City's £60m man Joao Cancelo praises Pep Guardiola as a key ...

Αν προσθέσουμε και την αξία του Ντανίλο, ο οποίος δόθηκε ως αντάλλαγμα στη Γιουβέντους, τότε η μεταγραφή του Κανσέλο κόστισε πάνω από 60 εκατ. ευρώ. Μόνο ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα μπορούσε να ξοδέψει ένα τέτοιο ποσό για αναπληρωματικό μπακ!

Ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της σεζόν να προσπεράσει τον Κάιλ Γουόκερ μένοντας σταθερά το νο2 στη συγκεκριμένη θέση στη Μάντσεστερ Σίτι.

Εχει αγωνιστεί φέτος μόλις 782 λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ και στην πράξη η επιλογή του Πεπ να τον αποκτήσει μάλλον κρίνεται τελείως λανθασμένη, δεδομένου ότι οι «πολίτες» είχαν σαφώς μεγαλύτερο έλλειμα σε κεντρικούς αμυντικούς.

4 ΝΙΚΟΛΑ ΠΕΠΕ – 80 εκατ. ευρώ

Done Deal: Arsenal sign Nicolas Pepe from Lille – Football Shoot

Ο 24χρονος Ιβοριανός εξτρέμ οργίασε την περσινή σεζόν στο Σαμπιονά με τη φανέλα της Λιλ, αφού σε 38 αγώνες είχε 22 γκολ και 11 ασίστ. Ο κόσμος της Πρέμιερ Λιγκ, όμως, αποδεικνύεται πάντα πολύ πιο σκληρός.

Η Αρσεναλ ξόδεψε 80 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στο Εμιρατς, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, ωστόσο ο Πεπέ στον πρώτο από τα πέντε χρόνια συμβολαίου που υπέγραψε δεν έχει δικαιολογήσει την επιλογή των «κανονιέρηδων» να προχωρήσουν σε μία τόσο δαπανηρή μεταγραφή.

Ορισμένες εντυπωσιακές ντρίμπλες που ξεσηκώνουν την εξέδρα δεν είναι αυτό που ονειρεύονταν οι φίλοι της Αρσεναλ. Προς το παρόν ο πρώην άσος της Λιλ στερείται ουσίας (4 γκολ, 6 ασίστ σε 24 συμμετοχές) και το γεγονός ότι με τρεις διαφορετικούς προπονητές (Εμερι, Λιούνγκμπεργκ, Αρτέτα) δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμη σταθερή θέση στην ενδεκάδα σίγουρα κάτι λέει.

3 ΜΑΤΙΑΣ ΝΤΕ ΛΙΧΤ – 85,5 εκατ. ευρώ

De Ligt: “Always been a fan of Juve” - Juventus.com

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ματίας Ντε Λιχτ με τις ηγετικές εμφανίσεις του στον Αγιαξ θεωρούνταν το πιο hot prospect κεντρικού αμυντικού στον κόσμο. Η Γιουβέντους, ως ιταλική ομάδα που ξέρει όσο καμία την τέχνη των στόπερ, έσπευσε να τον αγοράσει, ωστόσο πολύ γρήγορα φάνηκε πως η ζωή στο Τορίνο δεν θα είναι εύκολη για τον 20χρονο Ολλανδό.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο του Σάρι, ο Ντε Λιχτ θα έμπαινε σταδιακά στο ροτέισον της Γιούβε για να εξοικειωθεί ομαλά στις νέες απαιτήσεις και σε ένα πολύ διαφορετικό στιλ παιχνιδιού συγκριτικά με ό,τι συνέβαινε στον Αγιαξ. Ο σοβαρός τραυματισμός του Κιελίνι, όμως, ανάγκασε τον Σάρι να ρίξει τον Ντε Λιχτ στα βαθιά με το καλημέρα.

Ο Ολλανδός ήταν αποκαρδιωτικός στο ντεμπούτο του, στη νίκη της Γιουβέντους με 4-3 επί της Νάπολι. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και τις επόμενες αγωνιστικές, με τον Ντε Λιχτ να υποπίπτει σε πέναλτι με χέρι στα ματς κόντρα σε Ιντερ (2-1) και Λέτσε (1-1).

Παρότι λοιπόν σκόραρε το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι του Τορίνο, ακόμη μία απογοητευτική εμφάνιση στην ήττα (3-1) από τη Λάτσιο τον Δεκέμβριο του κόστισε τη θέση στη βασική ενδεκάδα. Το 2020 ξεκίνησε πέντε ματς από τον πάγκο και αν δεν τραυματίζονταν ο Ντεμιράλ δεν θα επέστρεφε στο αρχικό σχήμα.

Η αλήθεια είναι πως στην Ιταλία με εξαίρεση τον Γιάαπ Σταμ δεν υπήρξε άλλος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός που να έπιασε. Ο Ντε Λιχτ, βέβαια, είναι μόλις 20 ετών, έχει όλο το μέλλον μπροστά του και ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να μάθει τα μυστικά δίπλα στους καλύτερους της Ευρώπης, Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζιόρτζιο Κιελίνι.

Η Γιουνάιτεντ, πάντως, φαίνεται πως περιμένει στη γωνία για να εκμεταλλευτεί τη μέτρια χρονιά του νεαρού άσου στη «γηραιά κυρία».

2 ΕΝΤΕΝ ΑΖΑΡ – 100 εκατ. ευρώ

Real Madrid want to give Ronaldo's number 7 to Hazard | English ...

Επειτα από έξι χρόνια στο Λονδίνο, όπου ο Αζάρ οδήγησε την Τσέλσι σε δύο Πρέμιερ Λιγκ, ένα Γιουρόπα Λιγκ και ένα κύπελλο Αγγλίας, έφτασε η στιγμή να εκπληρώσει το πεπρωμένο του παίρνοντας μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βέλγος σούπερ σταρ αποκτήθηκε από τους «μερένγκες» και είχε την ευκαιρία να φωνάξει ότι είναι εφάμιλλος των δύο κορυφαίων, Μέσι και Ρονάλντο, ωστόσο η πρώτη του σεζόν στο Μπερναμπέου ήταν καταστροφική.

Ο 29χρονος άσος τραυματίστηκε τέσσερις φορές (!) και πέρασε περισσότερο χρόνο στα ιατρεία παρά στο γήπεδο… Σε 15 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ έχει προλάβει να γράψει μόλις ένα γκολ και πέντε ασίστ.

«Η πρώτη μου σεζόν στη Ρεάλ είναι κακή. Είναι όμως μία χρονιά προσαρμογής. Θα κριθώ του χρόνου. Είναι στο χέρι μου να βρεθώ σε καλή φόρμα», η υπόσχεση που έδωσε στους φίλους της «βασίλισσας» ο Αζάρ.

1 ΑΝΤΟΥΑΝ ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ – 120 εκατ. ευρώ

FC Barcelona officially present new signing Antoine Griezmann ...

Για δύο χρόνια ήταν ο διακαής πόθος της Μπαρτσελόνα. Δεν κατάφερε να τον αποκτήσει το 2018, το πέτυχε το 2019 και τώρα σκέφτεται να τον παραχωρήσει, παρότι έδωσε 120 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο το περασμένο καλοκαίρι!

Η αποτυχία της συγκεκριμένης μεταγραφής ουσιαστικά καθρεφτίζει την αποτυχία της στρατηγικής απόφασης της Μπαρτσελόνα να αλλάξει το στάτους της. Από το μοντέλο Γκουαρδιόλα, όπου η Μπάρτσα έφτασε το 2012 να έχει μία ολόκληρη ενδεκάδα από τη Masia, έγινε μία ομάδα με υπογραφές παικτών σούπερ σταρ στα «γκαλάκτικος» πρότυπα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπορεί τα νούμερα του Γκριεζμάν φέτος να μην είναι απογοητευτικά, καθώς μετράει 8 γκολ και 4 ασίστ σε 26 ματς πρωταθλήματος και άλλα δύο γκολ σε επτά παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, παρόλα αυτά η εν γένει παρουσία του κρίνεται ανεμική. Στην Ατλέτικο ήταν πάντα μπροστάρης, στην Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να προσαρμοστεί τακτικά, ούτε με τον Βαλβέρδε, ούτε με τον Σετιέν.

Εξάλλου, οργιάζουν οι φήμες ότι οι σχέσεις του με άλλους παίκτες της Μπαρτσελόνα, αναπόφευκτα και με τον Μέσι, δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Ο Γκριεζμάν φαίνεται πως πληρώνει τον εσωστρεφή χαρακτήρα του και όσο φουντώνει η επιθυμία επιστροφής του Νεϊμάρ στο Καμπ Νόου, τόσο θα μεγαλώνει η πιθανότητα απομάκρυνσης του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ