el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαλένθια vs Αταλάντα: Κυνηγώντας το θαύμα

Πίνακας Περιεχομένων

Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, βρίσκεται η Αταλάντα. Διαβάστε τα δεδομένα της ρεβάνς με τη Βαλένθια.

Η θαυματουργή Αταλάντα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, στην πρώτη της συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ζει το όνειρο και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά μετά το εντυπωσιακό 4-1 επί της Βαλένθια στο πρώτο ματς που έγινε στο Μιλάνο.

Οι «νυχτερίδες», από την άλλη, θα προσπαθήσουν να γίνουν μόλις η πέμπτη ομάδα στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τις Λίβερπουλ, Ρόμα, Μπαρτσελόνα, Λα Κορούνια, που προκρίνεται στην επόμενη φάση ανατρέποντας στον επαναληπτικό διαφορά τριών τερμάτων και πάνω.

Η Βαλένθια πάντως θα αναγκαστεί να υποδεχθεί την Αταλάντα στο «Μεστάγια» κεκλεισμένων των θυρών λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και στην Ισπανία. Η UEFA έκανε δεκτή την εισήγηση της ισπανικής κυβέρνησης και αποφασίστηκε πως για προληπτικούς λόγους το ματς θα πρέπει να διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Η ομάδα του Αλμπερτ Θελάδες διανύει μία δύσκολη περίοδο με μόλις μία νίκη και τέσσερις ήττες στα τελευταία επτά επίσημα ματς.

Την Παρασκευή έμεινε στο εκτός έδρας 1-1 με την Αλαβές, δεχόμενη την ισοφάριση στο 74’ κι ενώ στο καλό της α’ ημίχρονο είχε προηγηθεί με υπέροχο απευθείας φάουλ του Ντάνι Παρέχο στο 34’.

Το σημαντικότερο πρόβλημα της Βαλένθια εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γκαράι και με τον έτερο βασικό Γκαμπριέλ εκτός λόγω τιμωρίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για valencia coquelin

Ο Θελάδες δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον Μανγκαλά (εκτός αποστολής), έτσι πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τον μέσο Κοκλέν ως παρτενέρ του Ντιακαμπί. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το 6ο διαφορετικό δίδυμο στόπερ για φέτος!

Νοκ-άουτ από την προηγούμενη εβδομάδα έχει τεθεί ο επιθετικός Μάξι Γκόμες, μακροχρόνια απουσιάζουν ο δεξιός μπακ Πιτσίνι και ο εξτρέμ Μανού Βαγέχο.

Πιθανή 11άδα: Σίλεσεν – Βας, Κοκλέν, Ντιακαμπί, Γκαγιά – Φλορέντσι (Φεράν Τόρες), Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκέδες (Τσέρισεφ) – Ροντρίγκο Μορένο, Γκαμερό.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση στην Αταλάντα αφού οι «μπεργκαμάσκι» προέρχονται από πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια τους.

Μάλιστα σε αυτές τις πέντε νίκες περιλαμβάνονται και δύο τρομερές επτάρες εκτός έδρας, το 7-0 επί της Τορίνο και το 7-2 επί της Λέτσε.

Η Αταλάντα είναι φέτος η πιο εντυπωσιακή ομάδα του Καμπιονάτο. Είναι ενδεικτικό πως σε 25 ματς έχει σκοράρει 70 γκολ, όταν η πρωτοπόρος Γιουβέντους σε 26 αγώνες μετρά 20 λιγότερα!

Αποτέλεσμα εικόνας για rafael toloi valencia

Σε αντίθεση με τον Θελάδες, ο Γκασπερίνι έχει ως μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα την απουσία του στόπερ Ραφαέλ Τολόι (βασικός στο πρώτο ματς), λόγω τραυματισμού, με τον Καλντάρα να παίρνει τη θέση του.

Πιθανή 11άδα: Γκολίνι – Παλομίνο, Καλντάρα, Τζιμσίτι – Χάτεμπουρ (Καστάνιε), Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσενς – Γκόμες, Ιλιτσιτς, Πάσαλιτς (Ζαπάτα).

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 20 φορές στο παρελθόν έχασε το πρώτο ματς εκτός έδρας η Βαλένθια, τις μισές (10) πανηγύρισε την πρόκριση στην έδρα της. Πρώτη φορά καλείται να ανατρέψει ένα 4-1, τη σεζόν 2013/14 πάντως, για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ είχε αποκλείσει τη Βασιλεία με 5-0 στην παράταση έχοντας χάσει στην Ελβετία με 3-0.
  • Η Βαλένθια στα τελευταία 19 ευρωπαϊκά παιχνίδια της στο «Μεστάγια» έχει απολογισμό 13 νίκες, 5 ήττες και 1 ισοπαλία.
  • Στα τελευταία 21 ευρωπαϊκά παιχνίδια της, τα οποία εντάσσονται όλα στη διετία 2018-20, η Αταλάντα έχει απολογισμό 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόνο 4 ήττες.
  • Η Αταλάντα ηττήθηκε στα 5 από τα 6 τελευταία ταξίδια της στην Ευρώπη.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ