el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βαλένθια vs Παναθηναϊκός: Διπλό τετράδας για τους «πράσινους»

Μετά από ένα σερί τριών εντός έδρας νικών, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Βαλένθια (31/01, 22:00), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Διαβάστε τα δεδομένα του αγώνα.

Ενα ακόμα βήμα για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη 4άδα, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Στο 13-8 το ρεκόρ της ομάδας του Ρικ Πιτίνο, στο 10-11 το αντίστοιχο της Βαλένθια.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Τρία σερί ματς στη Ρωσία έδωσε η Βαλένθια, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Χίμκι, Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Νίκησε στα δύο πρώτα και ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τελευταίο, μία αναμέτρηση στην οποία είχε ξανά καλή παρουσία κάτω από τη ρακέτα αλλά πλήρωσε τα κακά ποσοστά από την περιφέρεια.

Ελλείψει του πλέι μέικερ Τζόρνταν Λόιντ (11.1 π. μ.ό.), ο Σαμ Βαν Ρόσομ ήταν ο παίκτης που επωμίστηκε το ρόλο του, έχοντας 16 πόντους, αλλά η παρουσία του δεν ήταν αρκετή να οδηγήσει τη Βαλένθια στη νίκη.

Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι ο πρώτος από τους τρεις που έχει να δώσει η Βαλένθια στη «Φοντέτα»: την Κυριακή (2/2) υποδέχεται την Μπιλμπάο για το πρωτάθλημα και την Τετάρτη (5/2) φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα.

Η έδρα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αξιοποιήσει η ισπανική ομάδα στην προσπάθεια να εξασφαλίσει θέση στην 8άδα. Από τα 13 ματς που απομένουν, έχει να δώσει τα 8 ως γηπεδούχος. Εφόσον εκμεταλλευτεί την έδρα, εκεί όπου φέτος μετρά 6 νίκες/3 ήττες, έχει αυξημένες πιθανότητες να βρίσκεται στις προνομιούχες θέσεις.

Ο Λόιντ παραμένει εκτός και αυτό είναι το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τον Χάουμε Πονσαρνάου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ετοιμος για ακόμα ένα βήμα για την 4άδα, είναι ο Παναθηναϊκός. Η ελληνική ομάδα μετά το σερί των τριών νικών βρίσκεται στην 6η θέση και απέχει 2 νίκες από την τέταρτη Μπαρτσελόνα.

Το ματς με τη Βαλένθια μπορεί να χαρακτηριστεί κομβικό, αφού ενδεχόμενη επικράτηση βάζει για τα καλά στο… κόλπο τον Παναθηναϊκό, κάτι που τόνισε και ο Ρικ Πιτίνο: «Τα δύο προσεχή παιχνίδια είναι κρίσιμα για εμάς. Για να είναι εξαιρετική η χρονιά, θα πρέπει να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση. Αυτό καθιστά τις επόμενες δύο αναμετρήσεις ως τις πιο σημαντικές της σεζόν».

Σε ό,τι αφορά το ματς με τη Βαλένθια, ο Αμερικανός προπονητής δήλωσε: «Είναι μια εξαιρετική ομάδα στην επίθεση, όπως άλλωστε και οι περισσότερες ισπανικές. Σουτάρουν πολύ καλά έξω από τη γραμμή των 6,75μ., ενώ είναι καλοί και κάτω από το καλάθι. Πρέπει να προστατεύσουμε τη ρακέτα μας και να αποτρέψουμε να βρουν ελεύθερα σουτ τριών πόντων».

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη φετινή διοργάνωση (89.5 π. μ.ό.), έχοντας το 3ο καλύτερο ποσοστό στα δίποντα (56,5%). Φέτος έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση στις ελεύθερες βολές, εκτελώντας με 76,1% – το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό της ιστορίας του σε επίπεδο Ευρωλίγκα.

Δεν καταγράφονται ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, με τον Νίκο Παππά να μένει εκτός αποστολής.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Σερί 32 εύστοχων βολών «τρέχει» ο Ταϊρίς Ράις (92,9%) και 24 ο Τζίμερ Φριντέτ (95,8%).
  • Ο Νικ Καλάθης έχει μοιράσει τουλάχιστον 5 ασίστ στα 17 από τα 18 παιχνίδια του. Στα 5 τελευταία είχε από 11+. Είναι πρώτος στη διοργάνωση, με 9.9 μ.ό.
  • Ο ΝτεΣόν Τόμας έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια του.
  • Ο Τζίμερ Φριντέτ έχει σκοράρει από τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 11 από τα 12 τελευταία παιχνίδια του.
  • Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει το υψηλότερο ποσοστό στη φετινή Ευρωλίγκα σε προσπάθειες 2 πόντων (70.7%).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Για τρίτη φορά θα αγωνιστεί στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός, με μία νίκη και μία ήττα απολογισμό.

Τον Οκτώβριο του 2010 επικράτησε με 72-56 έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Μάικ Μπατίστ (13 πόντοι) ενώ τον Δεκέμβρη του 2012 ηττήθηκε με 67-63.

Στην αναμέτρηση για τον πρώτο γύρο φέτος, Παναθηναϊκός – Βαλένθια 91-80.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ