el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βιλερμπάν vs Παναθηναϊκός: Για το 2/2 στο «Αστρομπάλ»

Με στόχο το 2/2 ταξίδεψε ο Παναθηναϊκός στη Γαλλία, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν, που στην πρεμιέρα έκανε… πάρτι με τον Ολυμπιακό.

Από το 1964 έως το 2001 αγωνιζόταν κατά περιόδους στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης η Βίλερμπάν, ουδέποτε όμως οι δρόμοι της διασταυρώθηκαν με τον Παναθηναϊκό.

Η πρώτη τους φορά θα λάβει χώρα την Πέμπτη (10/10, 21:45) στο «Αστρομπάλ», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague. Εκεί δηλαδή όπου ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα (82-63) την προηγούμενη εβδομάδα.

Βιλερμπάν: 4/5 νίκες με 82+ πόντους ενεργητικό

Ομαδικότητα, ενθουσιασμό και μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι της βγάζει η Βιλερμπάν, που έρχεται και από την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, επικράτησε με 85-76 της Σολέ, με πρωταγωνιστές τους Ζαν Σαρλ (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Γιεκίρι (10 π., 5 ρ.) και Λάιτι (12 π.)

Έτσι, η ομάδα της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Τόνι Πάρκερ, μετρά το απόλυτο (5/5) και μόνο σε ένα παιχνίδι, το 78-69 με την Μπουλαζάκ, δεν ξεπέρασε τους 82 πόντους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τόνι Πάρκερ

Στα αρνητικά από την πιο πρόσφατη χρονικά αναμέτρηση για τους Γάλλους, ο τραυματισμός του Τεό Μαλεντόν, ο οποίος θα μείνει για δύο μήνες περίπου εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο 19χρονος γκαρντ είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει λύσεις και να δώσει ενέργεια στο παιχνίδι της Βιλερμπάν. Θεωρείται τρομερά εξελίξιμος ενώ ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό κάτω των 16 ετών με τη Γαλλία το 2017. Συγκαταλέγεται, μάλιστα, μέσα στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά ταλέντα, εν όψει των ντραφτ του ΝΒΑ το 2020.

Αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό επρόκειτο να βρεθεί για πρώτη φορά ο Έιντριαν Πέιν, ωστόσο λόγω επιπεφυκίτιδας αναμένεται να απουσιάσει. Ο 28χρονος Αμερικανός σέντερ βρέθηκε τις δύο προηγούμενες σεζόν στο ρόστερ των «πρασίνων», μετρώντας σε 16 αγώνες στη Euroleague συνολικά 67 πόντους (4.2 μ.ό.) και 46 ριμπάουντ (2.9 μ.ό.)

Παναθηναϊκός: Πλήρης και για το κάτι παραπάνω φέτος

Σε μία καλή προπόνηση εν όψει του αγώνα της Πέμπτης, εξελίχθηκε η αναμέτρηση πρωταθλήματος που προηγήθηκε χρονικά, για τον Παναθηναϊκό.

Ο «εξάστερος» επικράτησε εύκολα στο Λαύριο με 112-81, μία αναμέτρηση όπου ο Αργύρης Πεδουλάκης προφύλαξε τον Τάιρις Ράις. Χρόνο συμμετοχής πήρε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δείχνει πλέον να αφήνει τον τραυματισμό του στο παρελθόν. Όπως και με τον Ερυθρό Αστέρα, πάντως, έμεινε εκτός 12άδας για το ταξίδι στη Γαλλία.

Ο Ράις προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με την Μπάμπεργκ, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, έχοντας κατακτήσει μάλιστα την Ευρωλίγκα το 2014 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και το Γιούροκαπ με τη Χίμκι την επόμενη. Αποκτήθηκε από το «τριφύλλι» ως ο αντικαταστάτης του Λούκας Λεκάβιτσους και δηλώνει εντυπωσιασμένος από την παρουσία του στους πρωταθλητές Ελλάδος.

«Ολα πηγαίνουν όπως τα περίμενα. Ολοι μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά εκτός παρκέ και στο γήπεδο παίζουμε απλά μπάσκετ!. Είμαι στη φάση που προσπαθώ να μάθω τους συμπαίκτες μου και να κάνω αυτά που θέλει ο προπονητής μου, αλλά ξέρω πως είναι μία διαδικασία και για την ώρα την απολαμβάνω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός.

Αποτέλεσμα εικόνας για tyrese rice panathinaikos

Ο Αργύρης Πεδουλάκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, με ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό να μην είναι τίποτα άλλο από το να σημειώσει τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές και να βάλει, έστω κι αν είναι πολύ νωρίς, τις βάσεις για κάτι καλύτερο στη φετινή διοργάνωση.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ