el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιουβέντους vs Ιντερ: Ντέρμπι τίτλου σε άδειο γήπεδο

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι τίτλου στην Ιταλία ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ιντερ θα διεξαχθεί την Κυριακή (1/3) κεκλεισμένων των θυρών λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στη γειτονική χώρα. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Με επιβεβαιωμένα πάνω από 400 κρούσματα στη βιομηχανική περιοχή της Λομβαρδίας και του Βένετο ήταν μάλλον μονόδρομος η συγκεκριμένη επιλογή.

Μετά λοιπόν την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να αναβάλει τέσσερις αναμετρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε τώρα να διεξαχθούν έξι αγώνες της 26ης αγωνιστικής χωρίς την παρουσία θεατών.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και το Derby D’Italia, το 237ο στην ιστορία των δύο ομάδων.

Ανησυχητική η φόρμα της Γιουβέντους

Η Γιουβέντους κυνηγάει φέτος το 9ο διαδοχικό Σκουντέτο και οδηγεί την κούρσα με 60 βαθμούς. Πάντως η φόρμα της μέσα στο Φεβρουάριο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια έκανε μόλις δύο νίκες και αυτές κόντρα σε Μπρέσια και Σπαλ που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας. Η Γιούβε προέρχεται, μάλιστα, από την ήττα με 1-0 στη Λυών την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ, προσθέτοντας ακόμη μία μέτρια εμφάνιση στο παθητικό της.

Αποτέλεσμα εικόνας για lyon juventus

Από την άλλη, οι ελπίδες της Ιντερ για το κύπελλο και το πρωτάθλημα δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα γνωρίζοντας δύο σερί ήττες. Αρχικά από τη Νάπολι στο Μιλάνο για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο Coppa Italia και ακολούθως από τη Λάτσιο στη Ρώμη για το πρωτάθλημα.

Την Πέμπτη, πάντως, οι «νερατζούρι» σφράγισαν την πρόκρισή τους στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ κερδίζοντας (2-1) για δεύτερη φορά τη Λουντογκόρετς.

Το ματς έγινε στο άδειο «Τζιουζέπε Μεάτσα» εξαιτίας των μέτρων που λήφθηκαν λόγω κορονοϊού. Από την αναμέτρηση ήταν απόντες όχι μόνο οι θεατές αλλά και οι δημοσιογράφοι, ενώ δεν διεξήχθησαν καθόλου συνεντεύξεις Τύπου. Πλην των αποστολών των δύο ομάδων, επετράπη η είσοδος στο γήπεδο μόνο στους εργαζομένους για την τηλεοπτική μετάδοση.

Η επιστροφή του Κόντε σε άδειο γήπεδο

Η Ιντερ, λοιπόν, πήρε την πρώτη κρυάδα για το πώς είναι να αγωνίζεσαι σε άδειο γήπεδο και θεωρητικά το γεγονός ότι θα παίξει στο «Γιουβέντους Στέντιουμ» χωρίς να έχει απέναντί της τους οπαδούς της Γιούβε μάλλον είναι προς όφελός της.

Από την άλλη, ο Αντόνιο Κόντε στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος των «μπιανκονέρι» μετά την αποχώρησή του από το Τορίνο το 2014, μάλλον θα περίμενε τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα σε ένα τόσο μεγάλο συναπάντημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για conte juventus

Ο Κόντε ήταν πρωτεργάτης στο σερί των οχτώ πρωταθλημάτων της Γιουβέντους, κατακτώντας τα πρώτα τρία όσο ήταν στον πάγκο της. Φέτος, στην παρθενική του σεζόν στην Ιντερ έχει μετατρέψει τους «νερατζούρι» σε διεκδικητές τίτλου ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Αν μάλιστα η Ιντερ καταφέρει να κερδίσει τη Γιουβέντους, την Κυριακή μέσα στο Τορίνο τότε θα θέσει πιο σοβαρά από ποτέ υποψηφιότητα για το φετινό Σκουντέτο αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία της «γηραιάς κυρίας».

Ο Κόντε ακολουθώντας πιστά τις ιδέες του από το καλοκαίρι επανέφερε στην Ιντερ τις αρχές και τη σοβαρότητα που της έλειπαν. Παρότι λοιπόν στο δρόμο της έχει διαχειριστεί και ατυχείς στιγμές όπως ο αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ ή ήττα στο Derby D’Italia του πρώτου γύρου, οι «νερατζούρι» δεν χάνουν την πίστη και τη συνοχή της.

Τα πλάνα της Ιντερ

Την Κυριακή επιστρέφει το έτερον ήμισυ του Λουκάκου στην επίθεση, ο Λαουτάρο Μαρτίνες, που ήταν τιμωρημένος στην Ευρώπη. Οι δυο τους έχουν σκοράρει τα 28 από τα 49 φετινά γκολ της Ιντερ στο Καμπιονάτο.

Από εκεί και πέρα με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αξιοποίηση του Κρίστιαν Ερικσεν. Το πιθανότερο είναι πως ο Κόντε θα πάει στην κλασική τριάδα Βεσίνο-Μπρόζοβιτς-Μπαρέλα στους χαφ, έχοντας τον Δανό τζόκερ στον πάγκο.

Αποτέλεσμα εικόνας για inter ludogorets

Την Πέμπτη, στο ματς με τη Λουντογκόρετς, ο Κόντε δοκίμασε να παίξει ένα ημίχρονο με τον Ερικσεν δίπλα στον Μπαρέλα και ένα με τον πρώην άσο της Τότεναμ δίπλα στον Μπρόζοβιτς.

Η τριάδα στην άμυνα (Γκοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ), δύσκολα θα σπάσει, ενώ στους μπακ Γιανγκ και Καντρέβα αποτελούν τις πρώτες επιλογές.

Η μεγάλη είδηση βέβαια ακούει στο όνομα Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Ο βασικός γκολκίπερ της Ιντερ επιστρέφει έπειτα από απουσία ενός μήνα και εκτός απροόπτου θα προτιμηθεί στον άσο αντί του Παντέλι.

Δεν έχει αφήσει αποτύπωμα ο Σάρι

Στον αντίποδα, ο Μαουρίτσιο Σάρι έχει σαφώς πολύ περισσότερες επιλογές και μπορεί να ανακατέψει όπως θέλει τα υλικά του για να βγάλει την κατάλληλη συνταγή.

Το πρόβλημα πάντως είναι ότι ενώ ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός βρίσκεται στο τιμόνι των «μπιανκονέρι» επτά μήνες, η Γιούβε δεν θυμίζει σε τίποτα ομάδα Σάρι. Το Sarriball που θαυμάσαμε σε Νάπολι και Τσέλσι προς το παρόν δεν έχει βρει εφαρμογή στη Γιουβέντους και παρότι το καλοκαίρι ο 61χρονος τεχνικός προσλήφθηκε με στόχο να κάνει τη Γιούβε πιο ελκυστική στο μάτι, δεν έχει καταφέρει να περάσει τις ιδέες του.

Αποτέλεσμα εικόνας για sarri juventus

Αντίθετα, η «γηραιά κυρία» μοιάζει σαν να παίζει σε αυτόματο πιλότο από τη συντηρητική εποχή Αλέγκρι και μόνο τυχαίο δεν είναι πως ενώ η Γιουβέντους διαθέτει ξεκάθαρα το πιο ποιοτικό ρόστερ στην Ιταλία έχει μόλις την τέταρτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 48 γκολ, λιγότερα δηλαδή από αυτά των Αταλάντα (63), Λάτσιο (58) και Ιντερ (49).

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, ο απογοητευτικός Ραμπιό λογικά θα κάνει στην άκρη για να επιστρέψει ο Ματουιντί, ο οποίος μαζί με τους Μπετανκούρ, Πιάνιτς αναμένεται να συνθέσουν την τριάδα των χαφ.

Στην άμυνα η επάνοδος του Κιελίνι σημαίνει ότι ο Ντε Λιχτ λογικά θα χάσει τη θέση του δίπλα στον Μπονούτσι. Ο Κουαδράδο, που έπαιξε εξτρέμ με τη Λυών, εκτιμάται ότι θα οπισθοχωρήσει σε ρόλο μπακ αντί του μέτριου Ντανίλο και πίσω από τον Ρονάλντο φυσιολογικά θα προτιμηθούν οι Ντιμπάλα,, Ράμσεϊ.

Για νέο ρεκόρ ο Ρονάλντο

Ο Ρονάλντο συνεχίζει να είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς στους πρωταθλητές Ιταλίας. Ο CR7 έχει σκοράρει 21 γκολ σε 21 συμμετοχές φέτος στο Καμπιονάτο και χρειάζεται ακόμη ένα για να ξεπεράσει την περσινή του επίδοση με τη φανέλα της Γιούβε.

Βρίσκει δίχτυα 10 διαδοχικά ματς στη Serie A κι αν σκοράρει εκ νέου την Κυριακή θα κάνει νέο ρεκόρ στην Ιταλία με γκολ σε 11 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ronaldo juventus

Η Ιντερ συνεπώς καλείται κυρίως να «κλειδώσει» τον 35χρονο Πορτογάλο για να έχει τύχη να σπάσει την κατάρα που την κατατρέχει στα ματς κόντρα στη Γιουβέντους.

Οι «νερατζούρι» στα τελευταία 14 παιχνίδια κόντρα στη Γιουβέντους για τη Serie A μετρούν μόλις μία νίκη (1-5-8), αυτή με 2-1 το Σεπτέμβριο του 2016.

Συνολικά τα δύο ιταλικά μεγαθήρια έχουν αναμετρηθεί 236 φορές στο παρελθόν για όλες τις διοργανώσεις με τη Γιουβέντους να μετράει 107 νίκες και την Ιντερ 71.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ