el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιουβέντους vs Ρόμα: Ειδήσεις & αριθμοί για τον προημιτελικό του Κυπέλλου

Η αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Ρόμα, την Τετάρτη (22/1, 21:45) στην Alianz Arena του Τορίνο, είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ιταλίας. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η Γιουβέντους με 13 κατακτήσεις και η Ρόμα με 9, είναι οι πιο επιτυχημένες ομάδες του Coppa Italia. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν πρόσφατα (12/1/20) για το πρωτάθλημα, με τη Γιούβε να κερδίζει μέσα στο «Ολίμπικο» με 2-1.

Γιουβέντους: 9 σερί εντός έδρας νίκες στο Κύπελλo

Από το 2011-12 η Γιουβέντους κατακτά συνέχεια το πρωτάθλημα, με την επίδοση των οκτώ διαδοχικών τίτλων να συνιστά ρεκόρ. Φέτος, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα και είναι το φαβορί να διευρύνει το σερί της.

Ούτε ο θεσμός του Κυπέλλου περνά απαρατήρητος για τη Γιουβέντους, που μετρά 13 συνολικά τρόπαια, τα 4 από αυτά (σερί μάλιστα) μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία το 2011-12 ενώ έχει συμμετάσχει σε 18 τελικούς, με πιο πρόσφατο το 2017-18 όταν και κατέκτησε το τρόπαιο για τελευταία φορά.

Ο Αγιαξ, τον Απρίλιο του 2019, είναι η τελευταία ομάδα που υποχρέωσε τη Γιουβέντους σε εντός έδρας ήττα. Σε 17 ματς έκτοτε ο απολογισμός της είναι 14 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Πρώτος της σκόρερ και φυσικά ηγέτης της, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Το ματς της Τετάρτης θα είναι το 10ο στο οποίο ο Πορτογάλος σταρ θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα, έχοντας έχει βρει δίχτυα 6 φορές. Μάλιστα, σκόραρε και στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην έδρα της Ρόμα πριν λίγες ημέρες για το πρωτάθλημα και τη νίκη με 2-1.

Αποτέλεσμα εικόνας για roma juventus 1-2

Η Γιούβε μετράει 9 διαδοχικές εντός έδρας νίκες για το θεσμό του Κυπέλλου, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της στις 8 εξ’ αυτών.

Πιθανή 11άδα: Μπουφόν – Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Αλεξ Σάντρο – Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ραμπιό – Μπερναρντέσκι – Ιγουαΐν, Ρονάλντο.

Ρόμα: Χωρίς Τζέκο αλλά με πίστη για πρόκριση

Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Ρόμα και στόχος της είναι να φτάσει μέχρι το τέλος.

Εννέα φορές το έχει κατακτήσει κατά το παρελθόν, με πιο πρόσφατη το 2008-09, έχοντας έκτοτε δυο χαμένους τελικούς (το 2009-10 από την Ιντερ και το 2012-13 από τη Λάτσιο).

Στα 4 τελευταία ματς που έδωσε ως φιλοξενούμενη από το 2014 και μετά στο Κύπελλο έχει γνωρίσει τρεις ήττες (3-0 από Νάπολι, 2-0 από Λάτσιο, 7-1 από Φιορεντίνα) ενώ η μοναδική της νίκη ήταν εκείνη προ εβδομάδας στην Πάρμα, με 2-0.

Αποτέλεσμα εικόνας για parma roma 0-2

Ο Πάουλο Φονσέκα έχει να καλύψει τις απουσίες των Τζανιόλο, Περότι, Παστόρε, Μχιταριάν και Τζέκο (τιμωρημένος), ενώ επιστρέφει ο Φάσιο. «Πάμε στο Τορίνο με πίστη και υψηλό κίνητρο, για να νικήσουμε», τόνισε ο Πορτογάλος.

Πιθανή 11άδα: Πάου Λόπεθ – Φλορέντσι, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Κολάροφ – Κριστάντε, Ντιαβαρά – Ουντέρ, Πελεγκρίνι, Κλάιφερτ – Κάλινιτς.

Η προϊστορία: Τελευταίο διπλό το 2011

Γιουβέντους και Ρόμα έχουν αναμετρηθεί 16 φορές για το Κύπελλο και κάθε ομάδα έχει από 7 νίκες, ενώ έχουν σημειωθεί και 2 ισοπαλίες. Σε 7 περιπτώσεις βρέθηκαν στα προημιτελικά, με τη Ρόμα να μετρά 4 προκρίσεις και τη Γιουβέντους 3.

Η Γιουβέντους μετρά 9 σερί νίκες επί της Ρόμα ως γηπεδούχος, οι τέσσερις τελευταίες με 1-0. Τελευταία φορά που νίκησε η Ρόμα ήταν στις 27/1/2011, πάλι για το Κύπελλο, με σκορ 2-0.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ