el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελλάδα vs Βοσνία: Αισιόδοξα μηνύματα εν όψει Μουντιάλ

Θετικές εντυπώσεις για την Εθνική στη Ρώμη, καθώς παρά την ήττα από την Ιταλία θύμισε ξανά ομάδα. Διαβάστε τα δεδομένα για τον αγώνα της Τρίτης (15/10, 21:45) με τη Βοσνία.

Το ομαδικό πνεύμα είναι αυτό που μας χάρισε τη μεγαλύτερη στιγμή στο χώρο του ποδοσφαίρου. Όλο το τιμ που βρισκόταν στην αποστολή για το Euro 2004, είχε βάλει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας, όπως έχουν παραδεχθεί όλοι αυτά τα χρόνια και το να γίνουμε ξανά ομάδα, ήταν το πρώτο ζητούμενο σύμφωνα με τον Τζον Φαν’τ  Σχιπ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιαν Φαν’τ Σχιπ

Το πρώτο δείγμα της ανανέωσης που επιχειρείται στην Εθνική κρίνεται θετικό, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να εκφράζει την ικανοποίησή του για την παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο του «Ολίμπικο». «Xτίζουμε κάτι καινούριο. Τα σημάδια είναι θετικά, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, είναι δύσκολη διαδικασία. Συνεχίζουμε».

Υπενθυμίζεται, πως για την αναμέτρηση με την Ιταλία που προηγήθηκε, αλλά και τη συνάντηση με τη Βοσνία στο ΟΑΚΑ (15/10, 21:45), έχουν μείνει εκτός αποστολής οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Κώστας Μήτρογλου, Δημήτρης Πέλκας, Ανδρέας Σάμαρης, Βασίλης Τοροσίδης και λόγω τραυματισμού οι Βασίλης Μπάρκας, Κώστας Τσιμίκας και Κώστας Φορτούνης. Εννέα παίκτες με ενεργό ρόλο δηλαδή μέχρι στιγμής, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως έχουν τεθεί οριστικά εκτός ομάδας.

Αρχίζοντας από την αναμέτρηση της Ρώμης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλησε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες εν όψει και των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2022 αλλά και το ερχόμενο UEFA Nations League.

Τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόνο μία ήττα είναι ο συνολικός απολογισμός της Ελλάδας απέναντι στη Βοσνία, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Με την Ελλάδα ως γηπεδούχο, οι Βόσνιοι μετρούν δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Μια συναρπαστική προσφορά* περιμένει τα μέλη της Novibet στο live του Ελλάδα – Βοσνία!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ελλάδα: Ντεμπούτο για Χατζηδιάκο, επιστρέφει ο Ρέτσος

Ο Παντελής Χατζηδιάκος, 22χρονος κεντρικός αμυντικός της Αλκμααρ, ήταν ο παίκτης που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο το Σάββατο. Ηταν παρτενέρ του Δημήτρη Σιόβα και έδειξε καλά στοιχεία, όπως φυσικά ολόκληρη η ομάδα στο αμυντικό κομμάτι.

Μάλιστα, το πρώτο γκολ της Ιταλίας προήλθε με εκτέλεση πέναλτι ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός άνοιξε και βρήκε περισσότερους χώρους. Επιθετικά, η Εθνική θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα. Είχε κάποιες καλές στιγμές, όχι όμως και τα ανάλογα τελειώματα των φάσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χατζηδιάκος εθνική

Το 4-2-3-1 εμπιστεύτηκε ξανά ο Ολλανδός, όπως και σε όλα τα ματς που έχει καθίσει μέχρι στιγμής στον πάγκο, με τον Μπακασέτα να αγωνίζεται ως «ψευτοεννιάρι» και να έχει το ρόλο να δίνει βοήθειες στον Κουλούρη, που στη διάταξη βρισκόταν αριστερά και έκλινε προς τον άξονα και τη μεγάλη περιοχή.

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε ο Φαν’ τ Σχιπ έδωσε χρόνο στον Ζέκα, ενώ στα δεξιά προτιμήθηκε ο Λημνιός, ο οποίος έδειξε πως μπορεί να προσφέρει. Μαζί με τον Χατζηδιάκο, ήταν οι παίκτες που κέρδισαν τον Ολλανδό προπονητή στην αναμέτρηση με την Ιταλία.

Για τον αγώνα της Τρίτης (15/10), επιστρέφουν ο Γιώργος Μασούρας από τιμωρία, αλλά και ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο διεθνής στόπερ κρίθηκε σκόπιμο να πάρει χρόνο συμμετοχής με τις Ελπίδες, λόγω της μακροχρόνιας απουσίας του λόγω τραυματισμού, ώστε να αποκτήσει ρυθμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρετσος εθνικη

Ο 21χρονος ίσως είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στην 11άδα της Εθνικής στο ματς με τη Βοσνία, όπου με νίκη, διατηρεί ακόμα ελπίδες για την δεύτερη θέση και την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Πρακτικά βέβαια οι πιθανότητες δεν είναι πολλές, αφού χρειάζεται να χάσει βαθμούς η Φινλανδία απέναντι σε Αρμενία και Λιχτενστάιν, αυτή τη στιγμή όμως δεν έχει κριθεί τίποτα οριστικά, πλην της πρώτης θέσης που καταλήγει στην Ιταλία.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Μπακάκης, Χατζηδιάκος (Ρέτσος), Σιόβας, Σταφυλίδης – Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης – Ζέκα (Μάνταλος), Μασούρας (Μπακασέτας), Λημνιός – Κουλούρης.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός).
Αμυντικοί: Κώστας Σταφυλίδης (Χόφενχαϊμ), Δημήτρης Σιόβας (Λεγανές), Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Παναγιώτης Ρέτσος (Λεβερκούζεν), Λεονάρντο Κούτρης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Λαμπρόπουλος (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια), Παντελής Χατζηδιάκος (Αλκμααρ).
Μέσοι: Γιάννης Φετφατζίδης (Αρης), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Μανώλης Σιώπης (Αντάλιασπορ), Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), Τάσος Μπακασέτας (Αντάλιασπορ), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Λημνιός (ΠΑΟΚ).
Επιθετικοί: Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ), Τάσος Δώνης (Ρεμς), Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ)

Βοσνία: Ξανά χωρίς τον Τζέκο

Το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε σε αναμέτρηση της Ρόμα, θα κρατήσει και από το ματς με την Ελλάδα εκτός πλάνων τον Εντιν Τζέκο. Ο ηγετικός επιθετικός της Βοσνίας έχασε και το προηγούμενο χρονικά ματς, με τη Φινλανδία, όπως αποδείχθηκε όμως εκ του αποτελέσματος (4-1), το κενό του δεν στοίχισε.

Ο Αχμίρ Χότζιτς (Βίντι) είναι έτσι εκτός απροόπτου ο παίκτης που θα κληθεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, με τους Γκόιακ και Χαΐροβιτς στα άκρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γκόιακ βοσνία

Την τριπλέτα στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα συνθέτουν οι Τσίμιροτ, Πιάνιτς και ένας εκ των Σάριτς ή Γιάγιαλο ενώ σε ό,τι αφορά το τέρμα και την άμυνα δεν αναμένονται εκπλήξεις από τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σέχιτς – Τσίβιτς, Κοβάτσιβιτς, Μπίτσακσιτς, Κολάσινατς – Τσίμιροτ, Πιάνιτς, Σάριτς (Γιάγιαλο) – Χαΐροβτς (Βίτσκα), Χότζιτς, Γκόιακ.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Ιμπραχίμ Σέχιτς (Ερζουρουμσπόρ), Τζασμίν Μπούριτς (Χαποέλ Χάιφα), Κενάν Πίριτς (Μάριμπορ).
Αμυντικοί: Τόνι Σούνιτς (Ντ. Μόσχας), Ερβιν Ζουκάνοβιτς (Αλ Αχλί Σ. Αρ.), Ερμιν Μπίσακσιτς (Χόφενχαϊμ), Σέαντ Κολάσινατς (Αρσεναλ), Μάρκο Μιχόγιεβιτς (Αουε), Αντνάν Κοβάσεβιτς (Κορόνα Κίελτς), Ελνταρ Τσίβιτς (Φερεντσβάρος).
Μέσοι: Μίραλεμ Πιάνιτς (Γιουβέντους), Εντιν Βίτσκα (Μπασακσεχίρ), Μουχαμέντ Μπέσιτς (Σέφιλντ Γιουν.), Ιζέτ Χαίροβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Χάρις Ντούλιεβιτς (Νιμ), Γκόικο Τσίμιροτ (Σταντάρ Λιέγης), Ελβις Σάριτς (Αλ Αχλί Σ. Αρ), Ράντε Κρούνιτς (Μίλαν), Αμερ Γκόιακ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Μάτο Γιάγιαλο (Ουντινέζε), Στιέπαν Λόντσαρ (Ριέκα), Ζόραν Κβρζιτς (Ριέκα), Ντίνο Χότιτς (Μάριμπορ).
Επιθετικοί: Ριάντ Μπάγιτς (Κόνιασπορ), Αρμίν Χότζιτς (ΜΟΛ Βίντι).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ