el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ζαλγκίρις vs Παναθηναϊκός: Με Φριντέτ για τη νίκη-αντίδραση

Υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βόβορα, μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη, ο Παναθηναϊκός ψάχνει τη νίκη στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις (19/11, 19:30).

Εξελίξεις στον Παναθηναϊκό έφεραν τα πρόσφατα αποτελέσματα σε Ελλάδα (αποκλεισμός στο Κύπελλο από Προμηθέα) και Ευρωλίγκα (εντός έδρας ήττα από Αλμπα).

Όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όταν μία ομάδα δεν έχει την αναμενόμενη απόδοση, ο πρώτος που αλλάζει είναι ο προπονητής και αυτό συνέβη (ξανά), με τον Αργύρη Πεδουλάκη να λύνει τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο Γιώργος Βόβορας έχει αναλάβει (και πάλι) μέχρι νεωτέρας την τεχνική ηγεσία του «εξάστερου» και αυτός θα τον κοουτσάρει τουλάχιστον στα δύο κολλητά εκτός έδρας ματς για την Ευρωλίγκα, την Τρίτη (19/11, 19:30) στη Λιθουανία με τη Ζαλγκίρις και την Παρασκευή (22/11, 21:30) στη Γερμανία με την Μπάγερν.

Η αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις (3 νίκες-5 ήττες) αφορά την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου και είναι το δεύτερο σερί ματς που δίνουν οι Λιθουανοί με ελληνική ομάδα, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Όχι τόσο η ήττα (83-74), όσο η εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ προβλημάτισαν στη Ζαλγκίρις. Για έλλειψη σκληράδας έκανε λόγο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον Λιθουανό κόουτς να φέρνει ως παράδειγμα το γεγονός πως στην πρώτη περίοδο οι παίκτες του υπέπεσαν μόλις σε 3 φάουλ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζακ Λε Ντέι ζαλγκιρις

Ο Ζακ Λε Ντέι, πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις, ήταν κατώτερος των περιστάσεων στον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» ενώ λίγα πράγματα έδειξε και ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος ήταν αρκετά άστοχος. Μπορεί να κρατάει πάντως την κορυφαία φετινή εμφάνιση του Τζοκ Λοντέιλ (σέντερ) με 24 πόντους.

Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι το πέμπτο εντός έδρας για τη Ζαλγκίρις και το ρεκόρ στο γήπεδό της είναι 2 νίκες και 2 ήττες. Ηττήθηκε από Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και επικράτησε των Ρεάλ Μαδρίτης και Βιλερμπάν.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα για τον Γιασικεβίτσιους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τζίμερ Φριντέτ απουσίασε από το ματς με την Αλμπα, μία αναμέτρηση που η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε 105-106 μετά από δύο παρατάσεις.

Ο Αμερικανός γκαρντ ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός από τα δύο τελευταία ματς τους «τριφυλλιού» και είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την ομάδα των πρώην «πράσινων» Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Λούκας Λεκάβιτσους.

«Κλειδί» για τη νίκη θα είναι «να ελέγξουμε τόσο το ρυθμό όσο και τα ριμπάουντ», σύμφωνα με τον Γιώργο Βόβορα: «Θεωρώ πως αυτοί οι δυο τομείς θα κρίνουν το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά. Έχουμε χάσει αρκετά ματς στις λεπτομέρειες. Η εικόνα μας αλλά και βαθμολογία μας, θα ήταν εντελώς διαφορετική αν είχαμε πάρει τα ματς που χάσαμε στον πόντο. Δεν παρουσιαστήκαμε όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε. Έχουμε κάνει ήττες εκτός προγράμματος και πρέπει να πετύχουμε μεγάλες νίκες σε δύσκολες έδρες».

Η άμυνα, είναι ο τομέας που έχει στοιχίσει στις μέχρι στιγμής ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού ο οποίος μαζί με την Αρμάνι Μιλάνο, διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση, πίσω από την Αλμπα Βερολίνου ενώ αντιμετωπίζει και αρκετά προβλήματα στον τομέα των ριμπάουντ.

Στο ματς της Τρίτης, οι «πράσινοι» θα τεθούν για πρώτη φορά αντίπαλοι με τον Λούκας Λεκαβίτσιους μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό. Ο έμπειρος πλέι μέικερ αποχώρησε με προορισμό τη Ζαλγκίρις σε αναζήτηση μεγαλύτερου χρόνου συμμετοχής.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Θετική παράδοση για τον Παναθηναϊκό τόσο στα ματς που έχει δώσει στη Λιθουανία απέναντι στη Ζαλγκίρις (6 νίκες – 5 ήττες) από το 2000 έως σήμερα αλλά και συνολικά (16 νίκες – 6 ήττες).

Τον Δεκέμβρη του 2015 πάντως και στη νίκη με 75-72 (14 πόντους ο Καλάθης), υπό τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ήταν η τελευταία νίκη στη Λιθουανία για τον Παναθηναϊκό που έκτοτε ηττήθηκε σε τρεις επισκέψεις του.

Πέρσι, στην κανονική περίοδο, οι Λιθουανοί επικράτησαν της ελληνικής ομάδας τόσο εντός (82-69) όσο και εκτός έδρας (87-83).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ