el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ζενίτ vs Ολυμπιακός: Για τη ρεβάνς στην Αγία Πετρούπολη

Πίνακας Περιεχομένων

Ακόμα ένας «τελικός» για τον Ολυμπιακό, που την Πέμπτη (23/01, 19:00) αντιμετωπίζει στην Αγία Πετρούπολη τη Ζενίτ, θέλοντας να πάρει και τη ρεβάνς για την ήττα του α’ γύρου.

Κάθε αναμέτρηση από δω και στο εξής έχει χαρακτήρα τελικού για τον Ολυμπιακό, στην προσπάθεια να τερματίσει στην πρώτη 8άδα και κατά συνέπεια να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Κόντρα στη Ζενίτ, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν τη ρεβάνς για την ήττα στο ΣΕΦ και, κυρίως, θέλουν να «χτίσουν» πάνω στη νίκη επί της Μπάγερν στο ματς που προηγήθηκε.

Στο 6-14 το ρεκόρ νικών/ηττών της Ζενίτ στις 20 πρώτες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, με την ελληνική ομάδα να μετράει αντίστοιχα 8 νίκες και 12 ήττες.

ΖΕΝΙΤ

Την πρώτη της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα πραγματοποιεί η Ζενίτ. Μάλιστα, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, σημείωσε την παρθενική της νίκη στη διοργάνωση, με 77-68 στην παράταση.

Ο Πολωνός φόργουορντ Ματέους Πονίτκα με 18 πόντους είχε «πληγώσει» την ελληνική ομάδα στο εν λόγω ματς, με τον 27χρονο να είναι ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας του Χουάν Πλάθα τη φετινή σεζόν (9.7 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ μ.ό.).

Ο Μεξικανός σέντερ Γκουστάβο Αγιόν είναι το πιο αναγνωρίσιμο όνομα στο ρόστερ της Ζενίτ και ο ηγέτης της. Ο 35χρονος πλέον Αγιόν, επί σειρά ετών παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ο πρώτος σκόρερ της με 11.8 πόντους μ.ό., ενώ αυτός που έχει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής είναι ο Αμερικανός φόργουορντ Ουίλ Τόμας (10.6 πόντοι μ.ο. σε 28:24’ μ.ό.).

https://www.novibet.gr/blog-assets/wp-content/uploads/2020/11/ayon.webp

Ο Αγιόν έχασε το τελευταίο ματς και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη, με τις πιθανότητες όμως να είναι υπέρ του. Πλην του Μεξικανού, δεν καταγράφονται ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Γενικά η Ζενίτ είναι μία ομάδα που στηρίζεται στους ψηλούς και συνήθως δεν επιλέγει να δίνει γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια της. Είναι ενδεικτικό πως μόνο σε 5 ματς φέτος έχει σημειώσει περισσότερους από 80 πόντους (και μόλις σε ένα εντός έδρας) ενώ στις εντός έδρας επιδόσεις της (2 νίκες – 8 ήττες) οφείλει το γεγονός πως βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 20, ο Ολυμπιακός επικράτησε την προηγούμενη αγωνιστική της Μπάγερν Μονάχου (89-72). Ηταν η πρώτη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» στην επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία.

Σε αντίθεση με το αμέσως προηγούμενο και την εντός έδρας ήττα από την Αλμπα Βερολίνου, οι Πειραιώτες έδειξαν κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι τους. Η μεγαλύτερη βελτίωση αφορούσε το επιθετικό κομμάτι (πιο γρήγορος ρυθμός, σωστές επιλογές στην επίθεση), ενώ από τα κέρδη του αγώνα ήταν και η εμφάνιση των Αντώνη Κόνιαρη και Σάσα Βεζένκοφ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντώνη Κόνιαρη και Σάσα Βεζένκοφ

Στη νίκη επί της Μπάγερν, το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που επέστρεψε από δανεισμό και λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής και στο ματς της Πέμπτης.

Το «χτίσιμο» της ομάδας για το μέλλον είναι, άλλωστε, ένας από τους στόχους με τον νέο προπονητή. Φυσικά ο Ολυμπιακός θα κάνει την προσπάθειά του να μπει στην 8άδα, ζητώντας μόνο τη νίκη στη Ρωσία για να διατηρήσει τις όποιες πιθανότητές του, με τα περιθώρια βέβαια να έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Η αποστολή αναχώρησε την Τετάρτη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βλέπει άπαντες σε θέση να προσφέρουν. Ο Ελληνας προπονητής στις δηλώσεις του άφησε και κάποιες πιθανότητες για μεταγραφική ενίσχυση: «Κοιτάμε την αγορά και αν υπάρχει κάτι θα κινηθούμε, αλλιώς όχι».

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μόλις για δεύτερη φορά θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες. Το ματς του πρώτου γύρου, στο ΣΕΦ, ήταν το πρώτο μεταξύ τους σε επίπεδο Ευρωλίγκα, με τη Ζενίτ να κάνει την έκπληξη και να επικρατεί στην παράταση με 77-68.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ