el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Γουλβς «δαγκώνει» τους μεγάλους

Το πρώτο στάδιο που δημιουργήθηκε από ποδοσφαιρική ομάδα στην Αγγλία, ήταν το «Μολινό», ιστορική έδρα της Γουλβς από το 1889, δώδεκα χρόνια μετά τη γέννησή της. Στο συγκεκριμένο γήπεδο πριν λίγες ημέρες (16/3) επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, ένα θεσμό όπου έχει γνωρίσει μεγάλες στιγμές.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο την Τρίτη (2/4, 21:45), αυτή τη φορά για την Πρέμιερ Λιγκ, όπου υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική. Η Γουλβς βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας και αποτελεί την έκπληξη του πρωταθλήματος. Είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία, επιστρέφοντας μάλιστα φέτος στην Πρέμιερ μετά από μία 6ετία με δύο υποβιβασμούς (αγωνίστηκε στη Λιγκ 1 το 2013-14).

Μαθηματικά υπάρχουν πιθανότητες να τερματίσει και στην πρώτη 6άδα, πρακτικά όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο (διαφορά 14 βαθμών με Τσέλσι). Πάντως, τους «μπλε» κατάφερε να τους κερδίσει στο Λονδίνο ενώ γενικά η παρουσία της φέτος απέναντι στις ομάδες της πρώτης 6άδας, είναι θετικότατη. Ο συνολικός απολογισμός της, εντός και εκτός έδρας, είναι 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Ισοπαλία στο «Ολντ Τράφορντ»

Ενας από τους πέντε Πορτογάλους που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα της Γουλβς, ήταν ο παίκτης που έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία εκείνη την εποχή είχε τον Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε με τον Ζοάο Μουτίνιο στο 53’, το οποίο είναι και το μοναδικό γκολ μέχρι στιγμής του έμπειρου κεντρικού μέσου σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν προηγηθεί στο σκορ με τον Φρεντ (18’).

Εκ των πρωταγωνιστών και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου με την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Σίτι, σε μία αναμέτρηση που είναι και η πρώτη χρονικά, ήταν ο Μουτίνιο. Είχε δώσει την τελική πάσα στον Μπολί για το 1-0 (57’), με τους πρωταθλητές να διαμορφώνουν λίγο αργότερα το τελικό 1-1. Ενας άλλος Πορτογάλος, ο Ρικάρντο Νέβες, ήταν διακριθέντας στην ισοπαλία με το ίδιο σκορ (1-1) στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άρσεναλ, το Νοέμβριο. Ο Μεξικανός Ραούλ Χιμένες πιστώνεται την ασίστ στο γκολ του Νέβες, με τη Γουλβς να κρατάει το προβάδισμα μέχρι το 86’, όταν ο Μικιταριάν σκόραρε για τους «κανονιέρηδες».

Νίκη με ανατροπή με Τσέλσι

Μέσα σε τέσσερα λεπτά, έφερε τα πάνω-κάτω η Γουλβς στην εντός έδρας συνάντηση με την Τσέλσι, στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο 22χρονος Ντιόγκο Ζότα, μεσοεπιθετικός που έκανε το «ξεπέταγμα» στην περσινή πορεία τίτλου στην Τσάμπιονσιπ, ισοφάρισε (59’) σε 1-1 και ο Μεξικανός επιθετικός Ραούλ Χιμένες έκανε την ανατροπή, δίνοντας στη Γουλβς τη νίκη. Οι Λονδρέζοι είχαν προηγηθεί με τέρμα του Λόφτους-Τσικ (18’).

Από την τρομερά φορμαρισμένη εκείνη την εποχή Λίβερπουλ, ηττήθηκε ως γηπεδούχος (0-2) στο επόμενο ματς που τέθηκε αντιμέτωπη με ομάδες της πρώτης 6άδας.  Μοχάμεντ Σαλάχ (18΄) και Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (68’) σκόραραν και υποχρέωσαν σε ήττα τους «λύκους», που φρόντισαν όμως να δώσουν απαντήσεις, παίρνοντας το «διπλό» στην έδρα της Τότεναμ. Νίκη με 3-1 και μάλιστα ξανά με ανατροπή, σκοράροντας ξανά δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά. Μπολί (72’), Χιμένες (83) και Χέλντερ Κόστα (87’) σημείωσαν τα γκολ της νίκης. Ο Χάρι Κέιν στο 22’ είχε ανοίξει το σκορ.


Πέναλτι, αυτογκόλ και αποβολή

Από το κακό στο χειρότερο εξελίχθηκε το εντός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι, στις αρχές του 2019. Από το 10’ βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, έμεινε με 10 παίκτες (αποβολή Μπολί στο 19’), υπέπεσε σε πέναλτι (στο 39’) και σημείωσε και αυτογκόλ (79΄). Η ισοπαλία με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις αρχές Μαρτίου, είναι το τελευταίο χρονικά ματς πρωταθλήματος με ομάδες της πρώτης 6άδας. Απέσπασε ισοπαλία με 1-1, έχοντας προηγηθεί με τον Ραούλ Χιμένες (56’) και δεχθεί την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό, από τον Εντέν Αζάρ.

Τα αποτελέσματα με το Top-6

Αντίπαλος Εντός Εκτός
Μάντσεστερ Σίτι 1-1 0-3
Λίβερπουλ 0-2 12/5
Τότεναμ 2-3 3-1
Μάντσεστερ Γιουν. 2/4 1-1
Αρσεναλ 24/4 1-1
Τσέλσι 2-1 1-1

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ