el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η δράση συνεχίζεται!

Λυών – Μπαρτσελόνα: Με ξεκάθαρο φαβορί

Μπορεί εσχάτως να μην βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» παραμένουν το απόλυτο φαβορί για να βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Προερχόμενοι από τρεις σερί ισοπαλίες σε πρωτάθλημα (με Βαλένθια και Μπιλμπάο) και Κύπελλο (με Ρεάλ), οι Καταλανοί επέστρεψαν στα τρίποντα (1-0 τη Βαγιαδολίδ) χάρη σε ένα πέναλτι του Μέσι. Ούτε σε αυτή την περίπτωση «έβγαλαν μάτια» οι παίκτες του Βαλβέρδε, αλλά ακόμη κι έτσι καταφέρνουν να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Οι «λυωνέ» από τη δική τους πλευρά μοιάζουν να έχουν βρει ρυθμό εσχάτως, παραμένοντας στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αναμφίβολα αποτελεί στόχο τους.

Αν και αμφότερες αγωνίζονται σταθερά τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση, δεν έχουν συναντηθεί μετά το 2009. Τότε τέθηκαν αντιμέτωπες ξανά για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπαρτσελόνα να προκρίνεται χάρη στο 5-2 της Ισπανίας και το 1-1 της Γαλλίας. Μέχρι τότε, είχαν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στη φάση των ομίλων με τους Καταλανούς να έχουν τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

 

Λίβερπουλ – Μπάγερν: Δεκαοκτώ χρόνια μετά

Αύριο το βράδυ συγκρούεται και η Λίβερπουλ με την Μπάγερν στο «Ανφιλντ». Οι «κόκκινοι» δυσκολεύτηκαν στη φάση των ομίλων και χρειάστηκαν το 1-0 επί της Νάπολι στο φινάλε για να προκριθούν, αλλά στα νοκ άουτ είναι πάντοτε επικίνδυνοι. Ακόμη κι αν φέτος η επιστροφή στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ αποτελεί τον κυριότερο στόχο τους, σίγουρα δεν θα πάρουν αψήφιστα το Τσάμπιονς Λιγκ. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως πέρυσι έφτασαν έως τον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Βαυαροί από την άλλη δεν βρήκαν ζόρια μέχρι να κατακτήσουν την πρωτιά κόντρα σε Αγιαξ, Μπενφίκα και ΑΕΚ, ωστόσο φέτος δεν αποτελούν υπόδειγμα αγωνιστικής συνέπειας. Με τον Νίκο Κόβατς έχουν πολλά αγωνιστικά ζητήματα – κυρίως στο αμυντικό σκέλος – και γι’ αυτό στην Μπουντεσλίγκα παραμένουν στο κυνήγι της Ντόρτμουντ.

Αποτελώντας δύο από τις πιο σπουδαίες δυνάμεις στον ευρωπαϊκό χώρο, προξενεί εντύπωση το γεγονός πως δεν έχουν συναντηθεί μετά το 2001. Με τους Γερμανούς να έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και τους Αγγλους το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (νυν Γιουρόπα Λιγκ), οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με τη Λίβερπουλ να επικρατεί 3-2 στο Μονακό. Μέχρι τότε είχαν τεθεί αντιμέτωπες άλλες τέσσερις φορές σε νοκ άουτ αναμετρήσεις (το 1981 και το 1971) με τρεις ισοπαλίες και μία νίκη της Μπάγερν.

 

Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους: Πιο ισορροπημένο, δεν γίνεται

Δύο ομάδες με κοινό αγωνιστικό στυλ συγκρούονται στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» το βράδυ της Τετάρτης, έχοντας αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι ικανές να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση.

Οι «ροχιμπλάνκος» φέτος δεν τρομάζουν με την απόδοσή τους και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματά τους. Εχουν ήδη τεθεί εκτός Κυπέλλου, στο πρωτάθλημα είναι στο -7 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, ενώ και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έπιασαν το πικ της απόδοσής τους. Βρέθηκαν έτσι στη δεύτερη θέση του ομίλου τους και πλέον καλούνται να ξεπεράσουν το πολύ υψηλό εμπόδιο της «βέκια σινιόρα». Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως για τους Μαδριλένους η πορεία στον θεσμό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού ο τελικός διεξάγεται στην έδρα τους.

Οι Ιταλοί από πλευράς τους έχουν την ευκαιρία να αφοσιωθούν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Κίνδυνος όσον αφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν υπάρχει για το σύνολο του Αλέγκρι, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκαν από την Αταλάντα στα προημιτελικά. Ιδιαίτερη σημασία έχει το ματς της Τετάρτης και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που τα προηγούμενα χρόνια έγινε πολλές φορές στόχος των οπαδών της Ατλέτικο ως παίκτης της Ρεάλ.

Μικρή η προϊστορία μεταξύ των δύο αντιπάλων, που έχουν συναντηθεί μόνο στη φάση των ομίλων για τη σεζόν 2014-2015. Τότε η Ατλέτικο πήρε τη νίκη στη Μαδρίτη (1-0), ενώ στο Τορίνο αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0).

 

Σάλκε – Μάντσεστερ Σίτι: Από τις ορέξεις των «πολιτών»

Αν ψάχνετε να βρείτε την πιο… τυχερή ομάδα μετά την κλήρωση του Δεκεμβρίου, η Μάντσεστερ Σίτι είναι σίγουρα αυτή. Θα πρέπει να γίνουν πολλά θαύματα για να απειληθούν οι παίκτες του Γκουαρδιόλα στο ζευγάρι με τους Γερμανούς.

Οι τελευταίοι δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που πέρσι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις χάρη στην απόδοσή της και πήρε τη δεύτερη θέση στην Μπουντεσλίγκα. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Βρίσκονται στις θέσεις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, δύσκολα όμως θα τεθεί ζήτημα όσον αφορά στη σωτηρία τους.

Οι «πολίτες» από την άλλη φέτος θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μία μεγάλη πορεία στη διοργάνωση είναι το μόνο που τους λείπει τα τελευταία χρόνια. Πλέον η συνέπεια έχει επανέλθει στην απόδοσή τους και παράλληλα ήρθε και η ηρεμία στο εσωτερικό τους.

Η τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες, ήταν τον Νοέμβριο του 2008 στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ (0-2 η Σίτι), ενώ είχαν συναντηθεί και το 1970 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις νίκες.

Το Champions League συνεχίζεται και η novibet σε βάζει στο παιχνίδι με μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών και καλύτερες αποδόσεις!

Το πανόραμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:

ΤΡΙΤΗ 12/2 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. – ΠΑΡΙ Σ.Ζ. 0-2

ΤΡΙΤΗ 12/2 ΡΟΜΑ – ΠΟΡΤΟ 2-1

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/2 ΤΟΤΕΝΑΜ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-0

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/2 ΑΓΙΑΞ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-2

 

ΤΡΙΤΗ 19/2 ΛΥΩΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 22:00

ΤΡΙΤΗ 19/2 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. 22:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 ΣΑΛΚΕ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 22:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 22:00

 

Όσον αφορά στα του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα με την Ντινάμο Κιέβου σε 2-2 και πηγαίνει στην Ουκρανία αναζητώντας ουσιαστικά τη νίκη (ή ισοπαλία με πολλά γκολ) για να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά θα ταξιδέψουν με αναπτερωμένο ηθικό έπειτα από το ευρύ 4-1 επί της ΑΕΚ αλλά χωρίς τον πολύτιμο Καμαρά. Οσον αφορά στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια των Αρσεναλ και Σαλτσμπουργκ να ανατρέψουν την κατάσταση μετά τις εκτός έδρας ήττες από ΜΠΑΤΕ (1-0) και Κλαμπ Μπριζ (2-1).

 

Το πανόραμα της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 ΣΕΒΙΛΛΗ – ΛΑΤΣΙΟ 19:00 (ΛΑΤΣΙΟ – ΣΕΒΙΛΛΗ 0-1)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΖΕΝΙΤ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 19:55 (ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΖΕΝΙΤ 1-0)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ 19:55 (ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 2-1)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΑΤΕ ΜΠ. 19:55 (ΜΠΑΤΕ ΜΠ. – ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 19:55 (ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 2-1)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΝΑΠΟΛΙ – ΖΥΡΙΧΗ 19:55 (ΖΥΡΙΧΗ – ΝΑΠΟΛΙ 1-3)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤ. 19:55 (ΣΑΧΤΑΡ ΝΤ. – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. 2-2)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΣΕΛΤΙΚ 19:55 (ΣΕΛΤΙΚ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 0-2)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. 19:55 (ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 0-1)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΤΣΕΛΣΙ – ΜΑΛΜΕ 19:55 (ΜΑΛΜΕ – ΤΣΕΛΣΙ 1-2)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΙΝΤΕΡ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ 22:00 (ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΙΝΤΕΡ 0-1)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΓΚΕΝΚ – ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ 22:00 (ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ – ΓΚΕΝΚ 0-0)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ 22:00 (ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 0-0)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΜΠΕΤΙΣ – ΡΕΝ 22:00 (ΡΕΝ – ΜΠΕΤΙΣ 3-3)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 22:00 (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ 2-2)

ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 22:00 (ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-2)

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ