el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Λίβερπουλ το έχει ξανακάνει

Τρίτη φορά που Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ τίθενται αντιμέτωπες σε διπλά ματς. Και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, το πρώτο ματς ήταν ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) στην έδρα των «ρεντς» και η αγγλική ομάδα σκόραρε στη Γερμανία, με έναν αποκλεισμό και μία πρόκριση απολογισμό.

Το πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» στη φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Μονάχου (13/3, 22:00), σε μία αναμέτρηση όπου ο τερματοφύλακας των Βαυαρών, Μάνουελ Νόιερ, μπαίνει στο κλαμπ των παικτών με 100 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτή θα είναι η έβδομη φορά συνολικά στην ιστορία των δύο ομάδων που θα βρεθούν αντιμέτωπες. Η παράδοση είναι απόλυτα μοιρασμένη, με μία νίκη για κάθε ομάδα και τέσσερις ισοπαλίες σε κανονική διάρκεια σεζόν.

Σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες, έχουν όμως αναμετρηθεί για το Σούπερ Καπ, τον Αύγουστο του 2001 στο Μονακό, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί 3-2 (Ρίισε, Χέσκι και Οουεν οι σκόρερ) σε μία συνάντηση που η αγγλική ομάδα προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο και οι Γερμανοί απλά μείωσαν με τέρματα των Χασάν Σαλιχάμιζιτς και Κάρστεν Γιάνκερ.

Η Μπάγερν «πληγώνει» τον Κλοπ

Ο αντίπαλος που έχει «μονομαχήσει» τις περισσότερες φορές στην καριέρα του, είναι η Μπάγερν Μονάχου για τον Γιούργκεν Κλοπ. Συνολικά 30 φορές έχει αντιμετωπίσει τους Βαυαρούς ως προπονητής των Μάιντζ, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ και ο συνολικός απολογισμός του είναι 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 16 ήττες. Στην «Αλιάνζ Αρένα» μετράει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Το Νοέμβριο του 2004, ως τεχνικός της Μάιντζ, έδωσε το πρώτο ματς με αντίπαλο την Μπάγερν και ηττήθηκε με 4-2.

Αντίθετα, μόλις μία φορά έχει αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ ως προπονητής ο Νίκο Κόβατς. Ο Κροάτης, που είχε αγωνιστεί και για μία διετία και σαν παίκτης της Μπάγερν, βρίσκεται από το καλοκαίρι στην τεχνική της ηγεσία, αντικαθιστώντας τον Γιουπ Χάινκες. Μάλιστα, τη χρονιά που πήγε προπονητής στην Ντόρτμουντ (το 2008), υπήρχε φημολογούμενο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του και από την Μπάγερν.

Image result for klopp
Νόιερ: Περνάει στο πάνθεον

Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο την τελευταία 10ετία, είναι ο Μανουέλ Νόιερ. Στα 32 του χρόνια πλέον, ο διεθνής γκολκίπερ της Μπάγερν, θα συμπληρώσει το βράδυ της Τετάρτης – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου –100 συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης (όλες στην κορυφαία διοργάνωση) και θα μπει με τη σειρά του στο πάνθεον.

Ο γεννημένος τον Μάρτιο του 1987 παίκτης, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον Σεπτέμβριο του 2007, στην αναμέτρηση της Σάλκε (στην οποία αγωνιζόταν) με τη Βαλένθια. Αγωνίστηκε με τη Σάλκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2011 και έκτοτε δίνει ανελλιπώς το παρών, υπερασπιζόμενος την εστία της Μπάγερν. Τη φετινή περίοδο έχει 7 συμμετοχές και στις 4 από αυτές έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Αρχισε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής στη Σάλκε και είχε ως πρότυπο τον Γιανς Λέμαν, τότε πρώτο τερματοφύλακα της ομάδας. Τη σεζόν 2006-07 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, απέναντι μάλιστα στην Μπάγερν Μονάχου, η οποία λίγα χρόνια αργότερα έβγαλε από τα ταμεία της 22 εκατομμύρια ευρώ ώστε να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Image result for νοιερ


* 23 φορές κατά το παρελθόν έχει υποδεχθεί ομάδα από την Αγγλία η Μπάγερν και μετράει 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες. 15 ματς επί γερμανικού εδάφους για τη Λίβερπουλ, η οποία μετράει 3 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες.
* 11 προκρίσεις και 3 αποκλεισμοί στη φάση των 16 για την Μπάγερν. Οι Βαυαροί, όταν πήραν την ισοπαλία στο πρώτο ματς ως φιλοξενούμενοι σε φάση νοκ-άουτ, προκρίθηκαν στις 21 από τις 23 περιπτώσεις.
* Με εντός έδρας ισοπαλία στο πρώτο εντός έδρας ματς, σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Λίβερπουλ μετράει 3 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς.
* Σκόρερ ενός γκολ και δημιουργός δύο ασίστ στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπάγερν το 2013-14 (3-2) ήταν ο Τζέιμς Μίλνερ. Ο διεθνής Άγγλος μέσος αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Λίβερπουλ.
* Ρεκόρ σκοραρίσματος στην Μπουντεσλίγκα σημείωσε το περασμένο Σ/Κ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Με 196 τέρματα στο πρωτάθλημα, ο Πολωνός φορ πέρασε στην πρώτη θέση της ιστορίας των σκόρερ, αναφορικά με ξένους παίκτες.
* Πρωτιά και για τον Τόμας Μίλερ την προηγούμενη εβδομάδα. Πλέον, η ομάδα του παραμένει αήττητη στα 87 ματς που έχει σκοράρει ο Γερμανός επιθετικός (82 νίκες, 5 ισοπαλίες) σε επίπεδο πρωταθλήματος, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ