el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θέμα: Οι 10 καλύτεροι επιθετικοί της Ευρώπης

Οι τίτλοι σε Πρέμιερ Λιγκ (Λίβερπουλ) και Λιγκ 1 (Παρί Σ.Ζ.) έχουν κριθεί, στα άλλα τρία όμως μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Λα Λίγκα, Σέριε Α, Μπουντεσλίγκα) όλα είναι ανοιχτά. Δείτε ποιοι είναι οι 10 καλύτεροι επιθετικοί της χρονιάς, μέχρι τώρα.

Το γνωστό σάιτ squawka.com τα έβαλε κάτω και ανακήρυξε το TOP-10 της σεζόν 2019-20 ως τώρα, ανάμεσα στους επιθετικούς των 5 σημαντικότερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Αγγλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλίας).

Μία λίστα που προέκυψε από τα νούμερα των πρωταγωνιστών, σε γκολ και ασίστ, αλλά και την επιρροή τους στη μάχη του τίτλου σε κάθε μία από αυτές τις χώρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για ronaldo juventus

10     ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ (Γιουβέντους)

Λεπτά: 1.765 (20 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 22 (20 γκολ, 2 ασίστ)

Συμβολή ανά: 80.2 λεπτά

Ενας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μπορεί στα 35 του να μην είναι τόσο «φονικός» όσο ήταν στο παρελθόν αλλά έχει σκοράρει και στα 10 τελευταία παιχνίδια, κάτι που πετυχαίνει για τρίτη φορά στην καριέρα του!

Παρότι η συμβολή του στο σκοράρισμα της Γιουβέντους είναι εντυπωσιακή, καταλαμβάνει τη 10η θέση της λίστας διότι αφενός η ομάδα του δεν είναι πρώτη και αφετέρου γιατί τα 7 από τα γκολ του ήταν με πέναλτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για mbappe

9       ΚΙΛΙΑΝ ΜΠΑΠΕ (Παρί Σ.Ζ.)

Λεπτά: 1.334 (18 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 19 (15 γκολ, 4 ασίστ)

Συμβολή ανά: 70.2 λεπτά

Το φαινόμενο της Παρί Σ.Ζ. είναι σταθερά καλός και σχεδόν ξεχνιέται το γεγονός ότι είναι μόλις 21 ετών.

Ο Μπαπέ εξελίσσεται παίζοντας δίπλα στους εξίσου εξαιρετικούς Ανχελ Ντι Μαρία και Νεϊμάρ (αμφότεροι έχουν επίσης συνεισφέρει σε 19 γκολ ο καθένας), βρίσκεται ωστόσο σε αυτή τη λίστα διότι έχει καλύτερο ratio από τον Ντι Μαρία (70.2 λεπτά έναντι 95.9) και λείπει λιγότερο από τον συχνά τραυματία Νεϊμάρ.

Αποτέλεσμα εικόνας για mane

8       ΣΑΝΤΙΟ ΜΑΝΕ (Λίβερπουλ)

Λεπτά: 1.783 (22 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 17 (11 γκολ, 6 ασίστ)

Συμβολή ανά: 104.9 λεπτά

Ο Σαντιό Μανέ διάγει μία φανταστική σεζόν. Ανεξάρτητα αν στατιστικά είναι καλύτερη ή όχι από την περσινή, η παρουσία του στην επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ, που έχει διαλύσει τα πάντα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, είναι απολύτως κομβική.

Η επιρροή του στις εμφανίσεις της Λίβερπουλ και η ικανότητά του να σκοράρει σημαντικά γκολ, τον κατατάσσουν στην 8η θέση της λίστας.

Αποτέλεσμα εικόνας για salah

7       ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΣΑΛΑΧ (Λίβερπουλ)

Λεπτά: 1.886 (22 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 20 (14 γκολ, 6 ασίστ)

Συμβολή ανά: 94.3 λεπτά

Υποτίθεται ότι ο Σαλάχ δεν κάνει τρομερή χρονιά αλλά η αίσθηση αυτή έχει καλλιεργηθεί κυρίως λόγω των… οργίων που έκανε το 2017/18 (32 γκολ σε 36 ματς). Ο Αιγύπτιος είναι, φυσικά, ένας από τους πιο ολοκληρωμένους και με τη σημαντικότερη επιρροή επιθετικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τόσο στην κόντρα όσο και σε σετ παιχνίδι, ο Σαλάχ είναι πολύτιμος για τους «κόκκινους» και όχι τόσο ατομιστής όσο λέγεται, έχοντας μοιράσει 6 ασίστ και δημιουργήσει 11 μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Αποτέλεσμα εικόνας για immobile

6       ΤΣΙΡΟ ΙΜΟΜΠΙΛΕ (Λάτσιο)

Λεπτά: 1.922 (23 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 31 (25 γκολ, 6 ασίστ)

Συμβολή ανά: 62 λεπτά

Καθαρά βάσει αριθμών, δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο επιθετικό αυτή τη σεζόν. Κυρίως χάρη στα γκολ και τις ασίστ του η Λάτσιο διεκδικεί το Σκουντέτο, ούσα έναν βαθμό πίσω από Ιντερ και Γιουβέντους.

Το γεγονός ότι τα 9 από τα γκολ του έχουν σημειωθεί με πέναλτι, τον εκπαραθυρώνει από την πρώτη 5άδα της λίστας.

Αποτέλεσμα εικόνας για firmino

5       ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΦΙΡΜΙΝΟ (Λίβερπουλ)

Λεπτά: 2.072 (25 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 15 (8 γκολ, 7 ασίστ)

Συμβολή ανά: 138.1 λεπτά

Δεν είναι μόνο τα στατιστικά και η συμβολή στο σκοράρισμα που καθιστούν έναν επιθετικό top class. Η επίδραση του Φιρμίνο στη φοβερή πορεία της Λίβερπουλ είναι καταλυτική.

Η κυριαρχία των «κόκκινων» οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα του Βραζιλιάνου να συνδέει όλη την επιθετική γραμμή. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, παίζει σε όλα τα ματς, ενώ έχει βάλει και κάποια «μεγάλα» γκολ.

Πρόσφατα ο Κακά δήλωσε ότι «ο Φιρμίνο και ο Σουάρες είναι οι καλύτεροι στράικερς του κόσμου».

Αποτέλεσμα εικόνας για lewandowski

4       ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ (Μπάγερν)

Λεπτά: 1.862 (21 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 25 (22 γκολ, 3 ασίστ)

Συμβολή ανά: 74.5 λεπτά

Ενας από τους πιο συνεπείς γκολτζήδες των ευρωπαϊκών γηπέδων, ακόμα και στα 31 του χρόνια. Ο Πολωνός φορ οδηγεί και φέτος την Μπάγερν και έχοντας συμμετοχή σε γκολ των Βαυαρών κάθε 74.5 λεπτά, δικαιωματικά κατατάσσεται στην 4η θέση της λίστας.

Αποτέλεσμα εικόνας για werner

3       ΤΙΜΟ ΒΕΡΝΕΡ (Λειψία)

Λεπτά: 1.784 (21 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 26 (20 γκολ, 6 ασίστ)

Συμβολή ανά: 68.6 λεπτά

Μπορεί να βρίσκεται πίσω από τον Λεβαντόφσκι στη λίστα των σκόρερ της Μπουντεσλίγκα αλλά το γεγονός ότι τα γκολ του έχουν φέρει τη Λειψία 1 βαθμό πίσω από την Μπάγερν, λέει πολλά για την εκπληκτική του σεζόν.

Η ικανότητά του να ελίσσεται μεταξύ των γραμμών και να σκοράρουν, τον καθιστά ως έναν από τους πιο κυνικούς επιθετικούς της Μπουντεσλίγκα, με μία μεγάλη μεταγραφή να τον περιμένει το καλοκαίρι – η Λίβερπουλ παραμονεύει.

Αποτέλεσμα εικόνας για sancho

2       ΤΖΕΪΝΤΟΝ ΣΑΝΤΣΟ (Ντόρτμουντ)

Λεπτά: 1.540 (19 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 25 (12 γκολ, 13 ασίστ)

Συμβολή ανά: 61.6 λεπτά

Εχει βάλει «μόνο» 12 γκολ, αλλά έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ (13) από κάθε άλλον στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο 19χρονος εκρηκτικός Αγγλος ανακαλύπτει κάθε φορά διαφορετικούς τρόπους για να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του, με την ασταθή Ντόρτμουντ να βρίσκεται στο -4 από την κορυφή.

Με εκφρασμένη την απόφασή του να αποχωρήσει, το καλοκαίρι αναμένεται «καυτό».

Αποτέλεσμα εικόνας για messi

1       ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ (Μπαρτσελόνα)

Λεπτά: 1.530 (18 παιχνίδια)

Συμβολή στο σκοράρισμα: 25 (14 γκολ, 11 ασίστ)

Συμβολή ανά: 61.2 λεπτά

Πάλι αυτός! Ο, κατά πολλούς, καλύτερος παίκτης του κόσμου, έχασε όλη την προετοιμασία και το ξεκίνημα της σεζόν αλλά και πάλι είναι πάνω απ’ όλους.

Κάθε 61 λεπτά δίνει ασίστ ή σκοράρει, με την Μπαρτσελόνα απόλυτα εξαρτώμενη από τη δική του απόδοση.

Ακόμα και όταν δυσκολεύεται στο γκολ, όπως τώρα που δεν έχει βρει δίχτυα στα 22 τελευταία του σουτ, με τις ντρίμπλες (100 πετυχημένες φέτος) και τη δημιουργικότητά του (19 μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του) είναι αναμφίβολα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ