el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιντερ vs Μίλαν: Η ανάλυση του ντέρμπι που δεν ξεθωριάζει ποτέ

Το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο, για το μεγάλο ντέρμπι της Ιντερ με τη Μίλαν, την Κυριακή (9/2, 21:45). Διαβάστε την ανάλυση του Noviblog και τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Το Derby Della Madonnina συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές ποδοσφαιρικές μονομαχίες παγκοσμίως. Μπορεί φέτος Μίλαν και Ιντερ να έχουν διαγράψει τελείως διαφορετικές πορείες και οι στόχοι τους να απέχουν παρασάγγας, ωστόσο τα μεταξύ τους παιχνίδια από το 1909 προσφέρουν πάντα σπουδαίες συγκινήσεις και αξέχαστες στιγμές.

Ολη η Serie A σε Live Streaming* στη Novibet

Η επίδραση του Ζλάταν

Η Μίλαν τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μία περίοδο αγωνιστικής ύφεσης με συνέπεια να αδυνατεί να παρακολουθήσει τις υπόλοιπες μεγάλες του ιταλικού πρωταθλήματος.

Στις 22 Δεκεμβρίου η συντριβή με 5-0 στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα ήταν κάτι σαν το σημείο μηδέν για τους «ροσονέρι», οι οποίοι υπέστησαν τη βαρύτερη ήττα τους στη Serie A εδώ και 21 χρόνια, υποχωρώντας παράλληλα στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας μέσα στη Χριστούγεννα.

«Αυτή δεν μπορεί να είναι η Μίλαν», έλεγε τότε ο Στέφανο Πιόλι εκπέμποντας σήμα κινδύνου καθώς έβλεπε την ομάδα του να βυθίζεται. Η Μίλαν χρειαζόταν επειγόντως ένα ηλεκτροσόκ, μία ένεση ηθικού και αυτό δεν ήταν άλλη μία αντικατάσταση τεχνικού.

Μπορεί σε κάποιους να έμοιαζε με κίνηση απελπισίας, εντούτοις με την επιστροφή, ύστερα από 7,5 χρόνια, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο Σαν Σίρο, η Μίλαν έχει μείνει αήττητη μέσα στο 2020 σε επτά επίσημα ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για zlatan milan

Ο Ζλάταν έφυγε το 2012 από το Μιλάνο ως πρωταθλητής με 28 γκολ σε 32 συμμετοχές στο Καμπιονάτο εκείνη τη σεζόν. Τώρα είναι 38 ετών και ασφαλώς δεν έχει την ίδια ευελιξία και κινητικότητα όπως κάποτε. Παρόλα αυτά το ένστικτο του σκόρερ δεν χάνεται και την περσινή σεζόν με τους ΛΑ Γκάλαξι σημείωσε στο MLS 31 γκολ σε 31 αναμετρήσεις!

Αυτά επίσης που δεν χάνει με τίποτα ο Σουηδός σταρ είναι τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Με τον Ζλάταν η Μίλαν απέκτησε έναν μπροστάρη, έναν παίκτη που τον υπολογίζει και τον φοβάται οποιοσδήποτε αντίπαλος και βασίζονται πάνω του όλοι οι συμπαίκτες του.

Η επίδρασή του έγινε άμεσα φανερή τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά. Ο Πιόλι τόνισε πως ακόμη δεν βρίσκεται στο 100% της φόρμας του, παρόλα αυτά ο Ιμπρα έχει ήδη προλάβει να σκοράρει απέναντι στην Κάλιαρι και κόντρα στην Τορίνο, στην πρόκριση των «ροσονέρι» στην παράταση, στα ημιτελικά του Coppa Italia.

Η Ιντερ είναι ξανά εδώ

Τη στιγμή πάντως που η Μίλαν προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της διεκδικώντας τουλάχιστον την 6η θέση, που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά και μία διάκριση στο κύπελλο, όπου την περιμένει την Πέμπτη (13/2) ο πρώτος ημιτελικός με τη Γιουβέντους, η Ιντερ χτυπάει στα ίσα το Σκουντέτο από τη Γιούβε για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία διότι κινείται μεθοδικά από το περασμένο καλοκαίρι, όταν προσέλαβε τον Αντόνιο Κόντε.

Λίγες ομάδες κορυφαίου επιπέδου χάνονται από το προσκήνιο σχεδόν μία οχταετία όπως η Ιντερ, η οποία ομολογουμένως πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές. Με απαρχή όμως τη φετινή σεζόν οι «νερατζούρι» δείχνουν πως επιστρέφουν στην ελίτ.

Αποτέλεσμα εικόνας για eriksen inter

Μεταγραφές όπως ο Ρομέλου Λουκάκου το καλοκαίρι και ο Κρίστιαν Ερικσεν τον Ιανουάριο δίνουν τον τόνο για μία Ιντερ που είναι αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στη φετινή κούρσα του τίτλου, όπου η Γιουβέντους προπορεύεται με μόνο τρεις βαθμούς μετά την ήττα της από τη Νάπολι.

Ο Κόντε γνώριζε πως το ρόστερ του δεν έχει το βάθος να ανταποκριθεί σε έναν μαραθώνιο δίπλα στη Γιούβε και κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο εκτός του Ερικσεν (20 εκατ. ευρώ/Τότεναμ) αποκτήθηκαν επίσης οι Μόουζες (Τσέλσι) και Γιανγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) για να προσφέρουν έξτρα λύσεις στο πρόγραμμα-βουνό που ακολουθεί το επόμενο διάστημα.

Μήνας φωτιά για τους «νερατζούρι»

Η Ιντερ αρχής γενομένης με το ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν θα δώσει οχτώ αγώνες για όλες τις διοργανώσεις μέσα σε 26 ημέρες. Δηλαδή θα αγωνίζεται σχεδόν κάθε τρία 24ωρα!

Ενας μήνας κρίσιμος για τους φετινούς στόχους των «νερατζούρι» διότι σε αυτά τα οχτώ παιχνίδια εκτός από το Derby Della Madonnina, περιλαμβάνονται οι διπλοί αγώνες με τη Νάπολι για τα ημιτελικά του κυπέλλου, οι διπλοί αγώνες με τη Λουντογκόρετς για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, η δύσκολη έξοδος στη Ρώμη κόντρα στην τρίτη της βαθμολογίας Λάτσιο (στο -1 από την Ιντερ) και ασφαλώς το Derby D’ Italia στο Τορίνο με τη Γιουβέντους πρώτη του Μάρτη.

Τα πλάνα των προπονητών και ο μεγάλος απών

Από το ντέρμπι της Κυριακής θα λάμψει δια της απουσίας του ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι τιμωρημένος και ως εκ τούτου η Ιντερ θα στερηθεί το δεύτερο σκόρερ της με 11 γκολ.

Ο Μαρτίνες έχει δημιουργήσει φέτος μαζί με τον Λουκάκου ένα εξαιρετικό δίδυμο, που τραβάει σχεδόν όλο το επιθετικό παιχνίδι της Ιντερ. Η απουσία του λοιπόν είναι ο πιο δυνατός γρίφος που καλείται να λύσει ο Κόντε.

Αποτέλεσμα εικόνας για lautaro martinez inter milan

Ολα δείχνουν ότι δίπλα στον Λουκάκου θα παίξει ο Αλέξις Σάντσες, εκτός κι αν ο Ιταλός τεχνικός επιφυλάσσει κάποια έκπληξη με τον πιτσιρικά Εσπόζιτο (17 ετών).

Από εκεί και πέρα ο Κόντε παραμένει πιστός στο 3-5-2 με τους Γκοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ στόπερ, τους Καντρέβα, Γιανγκ στις πλευρές και τους Βεσίνο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς στους χαφ. Το πιθανότερο δηλαδή είναι πως ο Ερικσεν θα ξεκινήσει από τον πάγκο.

Στον αντίποδα, ο Πιόλι αναμένεται να παρατάξει τη Μίλαν με 4-4-2 και τον Λεάο παρτενέρ του Ιμπραΐμοβιτς, κάτι που σημαίνει ότι ο Ρέμπιτς θα έρθει από τον πάγκο αν παραστεί επιθετική ανάγκη.

Ο Μπενασέρ εξέτισε άρα μάλλον θα προτιμηθεί στην τετράδα της μεσαίας γραμμής από τον Μποναβεντούρα, μαζί με τους Κεσιέ, Καστιγιέχο και Τσαλχάνογλου. Στην άμυνα τέλος, μάλλον θα υπάρξει αλλαγή στους στόπερ με τον Κίαερ να μπαίνει στο πλάι του Ρομανιόλι αντί του Μουζάκιο.

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε

  • Στα τελευταία τρία Derby Della Madonnina νικήτρια αναδείχθηκε η Ιντερ. Αν κερδίσει ξανά θα πετύχει για πρώτη φορά μετά από το 1983 τέσσερις διαδοχικές νίκες απέναντι στη Μίλαν.
  • Η Ιντερ ως τυπικά γηπεδούχος είναι αήττητη εδώ και οχτώ αγώνες κόντρα στη Μίλαν. Μόνο δύο φορές στο παρελθόν οι «νερατζούρι» έχουν τρέξει μεγαλύτερα σερί. Το 1959 είχαν φτάσει τα εννιά ματς και το 1938 τα δέκα.
  • Η Μίλαν έχει χάσει μόνο δύο (2009, 1962) από τα 14 ντέρμπι που έχει δώσει το Φεβρουάριο για τη Serie A κόντρα στην Ιντερ. Ο απολογισμός της είναι 4-8-2.
  • Η Ιντερ ως τυπικά γηπεδούχος κέρδισε τα τέσσερα από τα τελευταία έξι Derby Della Madonnina κρατώντας ανέπαφη την εστία της τέσσερις φορές. Οσες δηλαδή το είχε καταφέρει στα προηγούμενα 31 ντέρμπι!
  • Ιντερ και Μίλαν έχουν κρατήσει φέτος οχτώ φορές το μηδέν.
  • Η Ιντερ μέσα στο 2020 έχει κερδίσει 9 βαθμούς, ενώ η Μίλαν 11.
  • Στον πρώτο γύρο η Ιντερ επικράτησε της Μίλαν με 2-0. Στην ιστορία των «νερατζούρι» κανείς προπονητής τους δεν έχει κερδίσει τα πρώτα δύο ντέρμπι του Μιλάνου χωρίς να δεχθεί γκολ. Αυτό μπορεί να το κάνει φέτος ο Κόντε.

Αποτέλεσμα εικόνας για milan inter 0-2

  • Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε επτά ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Ιντερ έχει σημειώσει πέντε γκολ. Χωρίς αυτόν η Μίλαν έπαιρνε φέτος 1,2 βαθμούς ανά ματς. Με τον Ζλάταν παίρνει 2,5 βαθμούς ανά ματς.
  • Ο Ρομέλου Λουκάκου αν σκοράρει θα γίνει μόλις ο έκτος ξένος στην ιστορία που βρίσκει δίχτυα στα πρώτα δύο Derby Della Madonnina που αγωνίζεται. Οι άλλοι πέντε είναι οι Τζορκαέφ, Ρονάλντο, Σιμεόνε, Ιμπραΐμοβιτς, Μιλίτο.
  • Το ντέρμπι του 2019 τον περασμένο Μάρτιο, όπου η Ιντερ κέρδισε 3-2 τη Μίλαν, είναι το μεταξύ τους παιχνίδι με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία, καθώς αυτές έφτασαν τα 5,7 εκατ. ευρώ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ