el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κάντο όπως η Μπαρτσελόνα!

Στην αντίστοιχη φάση (των 16) την αγωνιστική περίοδο 2016-17, συνέβη η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα επικρατούσε 6-1 στον επαναληπτικό με την Παρί Σεν Ζερμέν, στο «Καμπ Νου», ανέτρεπε το εις βάρος της 4-0 από το πρώτο ματς και έπαιρνε την πρόκριση. Αυτή είναι η μοναδική φορά που μία ομάδα κατάφερε να ανατρέψει σκορ με τέσσερα γκολ διαφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και μία από τις τέσσερις φορές στην Ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων συνολικά.  

Βέβαια, την επόμενη σεζόν (2017-18), η Μπαρτσελόνα γνώρισε η ίδια τον αποκλεισμό έχοντας αβαντάζ τριών τερμάτων στον επαναληπτικό. Για τα προημιτελικά, απέναντι τη Ρόμα, επικράτησε 4-1 στο πρώτο ματς και ηττήθηκε 3-0 στον επαναληπτικό της Ρώμης. Αυτή πάντως είναι η μοναδική φορά στην Ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε ανατροπή με τρία γκολ διαφορά.

Ανατροπή με τρία γκολ διαφορά έχει κάνει και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, τη σεζόν 2003-04 και για την προημιτελική φάση. Οι Ισπανοί ηττήθηκαν 4-1 από τη Μίλαν στην Ιταλία στον πρώτο αγώνα και στον επαναληπτικό επικράτησαν 4-0. Βάλτερ Παντιάνι, Χουάν Κάρλος Βαλερόν, Αλμπερτ Λούκε και Φραν, τα γκολ για την μεγάλη ομάδα τότε της Λα Κορούνια.

Οκτώ περιπτώσεις αγώνων καταγράφονται, όπου έχει γίνει ανατροπή στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας αβαντάζ δύο γκολ στο πρώτο ματς. Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις και ο Ολυμπιακός, το 2013-14 και για τη φάση των 16. Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Καραϊσκάκη και νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ στην πρώτη συνάντηση, έχοντας ως σκόρερ τους Τσόρι Ντομίνκες και Τζόελ Κάμπελ και στον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ» ηττήθηκε 3-0.

Ντόρτμουντ – Τότεναμ:  Υπέρβαση στο «Σίγκνταλ Ιντούνα Παρκ»

Τη φετινή σεζόν, ανατροπή τριών γκολ καλείται να κάνει η Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια, ηττήθηκε από την Τότεναμ 3-0 στο Λονδίνο και το βράδυ της Τρίτης (05/03/2019, 22:00) πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Μπορούσια θα υποδεχθεί τους «πετεινούς» σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, με 1 νίκη και 1 ήττα απολογισμό. Για τη φάση των 16 τη σεζόν 2015-16 η Μπορούσια επικράτησε 3-0 και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-1. Πέρσι, για τη φάση των ομίλων, Μπορούσια  – Τότεναμ 1-2 και μάλιστα με ανατροπή.

Ρεάλ Μαδρίτης – Αγιαξ: «Σφραγίζει» την πρόκριση στους «8»

Η εκτός έδρας νίκη (2-1) στο Αμστερνταμ, χρίζει ξεκάθαρο φαβορί γα πρόκριση τη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον Αγιαξ. Το δεύτερο μεταξύ τους ματς θα διεξαχθεί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (05/03/2019, 22:00), έδρα στην οποία ο Αγιαξ μετράει 2 νίκες και 4 ήττες, με πιο πρόσφατη πάντως το 1995 (για τη φάση των ομίλων). Σε ισπανικό έδαφος τώρα, ο ποδοσφαιρικός γίγαντας της Ολλανδίας έχει απολογισμό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 10 ήττες.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ: Μόνο δύο ήττες στη Γαλλία

Θετική παράδοση σε γαλλικό έδαφος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με συνολικό απολογισμό 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες. Βέβαια, στον επαναληπτικό της Τετάρτης με την Παρί Σεν Ζερμέν (06/03/2019, 22:00) εκτός από νίκη χρειάζεται να καλύψει και το 0-2 από την πρώτη αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ» προκειμένου να είναι αυτή που θα πάρει την πρόκριση στους 8. Κατά το παρελθόν, έχει υπάρξει αγγλική ομάδα που να έχει ανατρέψει σκορ απέναντι στην Παρί, αλλά έχοντας τον επαναληπτικό στην έδρα της. Ηταν η Τσέλσι, την αγωνιστική περίοδο 2013-14 στην προημιτελική φάση.

Πόρτο – Ρόμα: Κρίνονται πρόκριση και προπονητής

Από την έκβαση της σειράς με την Πόρτο, αναμένεται να κριθεί και η παρουσία του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο στην τεχνική ηγεσία της Ρόμα. Η ομάδα της Ιταλίας καλείται να αξιοποιήσει το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1 στο Ολίμπικο) στον επαναληπτικό της Τετάρτης (06/03/2019, 22:00) στην Πορτογαλία, χώρα στην οποία έχει απολογισμό ως φιλοξενούμενη 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες στα κύπελλα Ευρώπης. Με την Πόρτο έχει βρεθεί αντιμέτωπη 2 φορές κατά το παρελθόν σε διπλά ματς ενώ και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι «δράκοι» είχαν πάρει την πρόκριση. Ο εντός έδρας απολογισμός των Πορτογάλων με συλλόγους από την Ιταλία είναι τέλος 4 νίκες, ισάριθμες ήττες και 6 ισοπαλίες.

Όλοι οι αγώνες του Τσάμπιονς Λίγκ παίζονται στη Novibet, με ανταγωνιστικές αποδόσεις, μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών και ειδικά στοιχήματα! 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ