el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ vs Ατλέτικο: Ζόρια για την πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Ατλέτικο πραγματοποιώντας την κορυφαία της εμφάνιση για φέτος, επικράτησε της Λίβερπουλ με 1-0 στη Μαδρίτη και δείχνει αποφασισμένη να βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Διαβάστε τα δεδομένα για τη ρεβάνς του «Ανφιλντ» (11/3, 22:00).

Σχεδόν 9 μήνες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη, η Λίβερπουλ κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό. Η Ατλέτικο, που δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας μέσα στο 2020, θα κυνηγήσει ένα γκολ ώστε να κάνει τη ζωή των «κόκκινων» ακόμα δυσκολότερη.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Σε μία σεζόν που όλα δουλεύουν ρολόι στην ομάδα του Κλοπ, ήρθαν τρεις ήττες στα τελευταία πέντε ματς να υπενθυμίσουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο.

Στο πρωτάθλημα έπειτα από 26 νίκες και μία ισοπαλία σε 27 αγωνιστικές οι «Reds» έχασαν κατά κράτος με 3-0 από τη Γουότφορντ. Τρεις ημέρες μετά ακολούθησε και ο αποκλεισμός στο κύπελλο με 2-0 από την Τσέλσι, σε μία διοργάνωση πάντως που ο Κλοπ έκανε ροτέισον δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα.

Η Λίβερπουλ το Σάββατο επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας 2-1 την Μπόρνμουθ στην Πρέμιερ, παρόλα αυτά η εμφάνισή της δεν ικανοποίησε απόλυτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για liverpool bournemouth

Δεδομένη είναι η απουσία του Αλισον, επομένως στον άσο θα επιστρατευτεί ξανά ο Αντριάν. Επίσης, ο αρχηγός Χέντερσον που υπέστη θλάση στον αγώνα της Μαδρίτης είναι αβέβαιο αν θα τεθεί τελικά στα πλάνα του Κλοπ και αν ναι, σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται.

Από εκεί και πέρα η τετράδα σε άμυνα (Αλεξάντερ-Αρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον) και η γραμμή κρούσης (Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ), δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Αντριάν – Αλεξάντερ-Αρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (Κεϊτά), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ατλέτικο μάχεται για να μπει στην τετράδα της Πριμέρα και να κλείσει ραντεβού με τα αστέρια και την ερχόμενη σεζόν. Μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ κέρδισε τη Βιγιαρεάλ και ήρθε ισόπαλη με Εσπανιόλ και Σεβίλλη.

Προς το παρόν πάντως το ισπανικό πρωτάθλημα μπορεί να περιμένει αφού η ρεβάνς στο Λίβερπουλ αποτελεί τη μεγαλύτερη φετινή πρόκληση για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η Ατλέτικο έχει αποδείξει επανειλημμένα πως είναι ομάδα που αρνείται να χάσει. Εχει σφυρηλατήσει ευρωπαϊκό μέταλλο φτάνοντας σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις του Γιουρόπα Λιγκ την προηγούμενη δεκαετία.

Την περσινή σεζόν αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τη Γιουβέντους με ανατροπή στο δεύτερο παιχνίδι. Στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» οι «ροχιμπλάνκος» είχαν κερδίσει 2-0, αλλά στον επαναληπτικό του Τορίνο ηττήθηκαν με 3-0.

Αποτέλεσμα εικόνας για juventus atletico 3-0

Φέτος, οι παίκτες του Τσόλο Σιμεόνε δηλώνουν πως πήραν το μάθημά τους από το περσινό πάθημα και αυτήν τη φορά θα εμφανιστούν πιο έτοιμοι ψυχολογικά και αγωνιστικά.

Ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών η Ατλέτικο δεν αντιμετωπίζει, με τον Αργεντινό τεχνικό να έχει καλέσει όλους τους παίκτες στην αποστολή, συμπεριλαμβανομένου και του Ζοάο Φέλιξ, που έχασε το πρώτο ματς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Ομπλακ – Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι – Φέλιξ, Τόμας, Σαούλ, Κόκε – Κορέα, Μοράτα (Ντιέγκο Κόστα).

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Η Λίβερπουλ την περσινή σεζόν στον δρόμο προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε με μία επική ανατροπή την Μπαρτσελόνα. Αυτή ήταν η 14η πρόκρισή της σε 28 περιπτώσεις που έχασε το πρώτο ματς εκτός έδρας.
  • Επίσης έφτασε τις 9 προκρίσεις κόντρα σε ομάδες από την Ισπανία και φέτος ψάχνει την 10η σε 13 διπλές αναμετρήσεις με συλλόγους από την Πριμέρα.
  • Στο «Ανφιλντ» η Λίβερπουλ είναι αήττητη 25 διαδοχικά ματς στην Ευρώπη (18-7-0)! Τελευταία της ήττα εντός έδρας σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν το 0-3 από τη Ρεάλ στις 22/10/2014.
  • Σε 38 περιπτώσεις που κλήθηκε η Ατλέτικο να υπερασπιστεί στον επαναληπτικό τη νίκη που πήρε εντός έδρας στο πρώτο ματς προκρίθηκε 30 φορές.
  • Επί αγγλικού εδάφους η Ατλέτικο έχει κερδίσει μόνο 2 φορές σε 13 επισκέψεις της και έχει ηττηθεί τέσσερις. Σε 10 διπλές αναμετρήσεις πάντως με αγγλικές ομάδες έχει 8 προκρίσεις.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ