el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λειψία vs Τότεναμ: Αντίστροφα μομέντουμ

Πίνακας Περιεχομένων

Βάσεις πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε η Λειψία, κερδίζοντας 1-0 στο Λονδίνο την Τότεναμ. Μπορεί η ομάδα του Μουρίνιο να ανατρέψει τα δεδομένα; Διαβάστε στο Noviblog.

Με ώριμη εμφάνιση, η Λειψία έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Τότεναμ, χάρη σε πέναλτι του Τίμο Βέρνερ. Οι «ταύροι» του Γιούλιαν Νάγκελζμαν ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα και όταν πιέστηκαν μετά το γκολ αμύνθηκαν υποδειγματικά κρατώντας μακριά από την εστία του Γκουλάτσι τα «σπιρούνια».

ΛΕΙΨΙΑ

Στα τελευταία έξι επίσημα ματς η Λειψία μετράει τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Το Σάββατο άφησε δύο βαθμούς στην έδρα της Βόλφσμπουργκ (0-0) και υποχώρησε στην τρίτη θέση της Μπουντεσλίγκα στο -5 από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Παρόλα αυτά είναι αξιοσημείωτη η πρόοδος που έχει καταγράψει στην αμυντική της λειτουργία καθώς μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Αϊντραχτ, σε έξι ματς δέχθηκε μόλις ένα γκολ από τη φορμαρισμένη Λεβερκούζεν και κράτησε μεταξύ άλλων στο μηδέν την Μπάγερν.

Αποτέλεσμα εικόνας για rb leipzig

Ο Βέρνερ των 27 γκολ τη φετινή σεζόν, πήρε ανάσες το Σάββατο στο γερμανικό πρωτάθλημα παίζοντας μόλις για 30 λεπτά ως αλλαγή. Τώρα ο σταρ των «ταύρων», ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της Λίβερπουλ, θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα του Νάγκελζμαν.

Επιστρέφει στην άμυνα ο Ουπαμεκανό, που ήταν τιμωρημένος στο πρώτο παιχνίδι, ενώ μακροχρόνια απουσιάζει ο έτερος στόπερ Ορμπαν.

Πιθανή 11άδα: Γκουλάτσι – Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ – Φόρσμπεργκ (Ανταμς), Λάιμερ, Ζάμπιτσερ, Ανχελίνιο – Βέρνερ, Σικ, Νκουνκού.

ΤΟΤΕΝΑΜ

Η Τότεναμ δεν βρίσκεται και στις καλύτερες ημέρες της δεδομένου ότι αγνοεί τη νίκη πέντε αγώνες.

Μετά την ήττα από τη Λειψία, έχασε διαδοχικά στην Πρέμιερ από την Τσέλσι και τη Γουλβς, ακολούθησε ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τη Νόριτς στα πέναλτι και το Σάββατο έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι, αποτέλεσμα που αυτή τη στιγμή τη φέρνει μόλις στην 8η θέση του πρωταθλήματος.

Ο εκνευρισμός στην Τότεναμ είναι διάχυτος και αυτό φάνηκε στο ματς του «Τερφ Μουρ», με τον Ζοσέ Μουρίνιο να βγαίνει από τα ρούχα του με τον Τανγκί Ντομπελέ και τον Ερικ Ντάιερ να αρπάζεται με τους οπαδούς της ομάδας μετά το καταστροφικό πρώτο ημίχρονο.

Αποτέλεσμα εικόνας για tottenham

Ο Μουρίνιο, πάντως, κρίνεται προς το παρόν με επιείκεια διότι οι απουσίες των Κέιν και Σον έχουν αποψιλώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του και υποχρεώνεται σε σχήματα ανάγκης με τον Ντέλε Αλι στην κορυφή.

Σε κάθε περίπτωση, στην Τότεναμ δίνεται η ευκαιρία την Τρίτη να σώσει μία απογοητευτική σεζόν φτάνοντας σε μία μεγάλη ανατροπή μέσα στη Γερμανία. «Εχουμε δύο επιλογές: Να πάμε στη Λειψία και να κερδίσουμε ή να πάμε και να χάσουμε έχοντας όμως δώσει τα πάντα», έδωσε σύνθημα μάχης ο Μουρίνιο.

Ο εξτρέμ Μπεργκβάιν, που αποχώρησε τραυματίας στο τελευταίο ματς, δίνεται αμφίβολος, όπως και ο αριστερός μπακ Ντέιβις που έλειψε. Εκτός, πλην Κέιν και Σον, παραμένει ο κεντρικός χαφ Σισοκό.

Πιθανή 11άδα: Γιορίς – Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντέιβις (Βερτόνγκεν) – Γουίνκς, Ντομπελέ, Λο Σέλσο, Μπεργκβάιν – Μόουρα, Ντέλε Αλι.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Η Λειψία σε δύο παρουσίες της στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει δώσει συνολικά 13 ματς και έχει απολογισμό 6-3-4. Σε διπλές αναμετρήσεις μετρά πέντε προκρίσεις και έναν αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ το 2018.
  • Η Τότεναμ σε οχτώ διπλές αναμετρήσεις με γερμανικές ομάδες μετράει πέντε προκρίσεις. Επί γερμανικού εδάφους έχει αγωνιστεί 14 φορές και ο απολογισμός της είναι 5-2-7.
  • Τα «σπιρούνια» όσες φορές έχουν ηττηθεί στο πρώτο ματς εντός έδρας, δεν έχουν χάσει στον επαναληπτικό. Συνέβη αυτό το 1985 κόντρα στη Ρεάλ, το 2008 κόντρα στην Αϊντχόφεν, το 2014 κόντρα στην Μπενφίκα και φυσικά πέρυσι στον δραματικό ημιτελικό με τον Αγιαξ, όπου η Τότεναμ ηττήθηκε 1-0 στο Λονδίνο και προκρίθηκε κερδίζοντας 3-2 στο Αμστερνταμ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ